Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slavkovský štít

Sona

Suhlasim s Ondrom, viac by bola vhodna formulacia v case suvislej snehovej pokryvky.

Ondro_RK

Pre Slavkovský štít platí uzávera v čase snehovej pokrývky, ale to, že sú na výstupovej trase 2-3 menšie snehové polia sa len tažko môže považovat, že celý štít je pod snehovov pokrývkou a teda stále platí uzávera.
A ak aj pred týždňom bola v teréne nejaká tabuľa so zákazom - tak je to postavené totálne na hlavu,
pretože minimálne 1 snehové pole pri výstupe na vrchol Slavkáča tam 100% bude aj po 16.06., keď budú oficiálne otvorené všetky značkované turistické chodníky a v úseku okolo Slavkovského Nosu tam snehové pole bude ,,veselo" aj do polovice leta. Podľa takejto logiky by
sa ani vôbec nemohli každoročne otvárať chodníky 16.06, pretože na značkovaných chodníkoch bude ešte stále veľa snehu -
Priečne sedlo, Sedlo Prielom, Ostrva, chodník popri vodopáde Skok, chodník na Rysy už vôbec nie aspoň do konca augusta atď...

Peter61

Ondro_RK : podobne ako iné obmedzenia NP TANAPu(napr.u skialpinistov, psov, turistov) a pod. sú nevykonateľné, alebo sa veselo porušujú, aj toto sa dá vyložiť aj tak, že keď je na vrchole snehové pole, mal by sa návštevník otočiť. ( Keď nemôžeme zastaviť buldozér, tak aspoň zbuzerujeme/spokutujeme turistu)
jaroslawik, bol nejaký oznam v teréne ?

Ondro_RK

Peter61 - pán inštruktor ;-)
ale to nie je odpoveď na moju otázku: ,,kde o tom píšu, že chodník na Slavkovský štít bol ešte pred týždňom oficiálne uzavretý?"
Súvislá snehová pokrývka už nebola dňa 13.04.2009 - preto som chcel odpoveď od jaroslawika, že odkiaľ to má...

Peter61

A. Sezónne uzávery turistických a náučných chodníkov v národnom parku
od 1. novembra do 15. júna

  1. Slavkovský štít od Slavkovskej vyhliadky v čase snehovej pokrývky - modrá značka*
Ondro_RK

--> jaroslawik,
to kde o tom píšu, že chodník na Slavkovský štít bol ešte pred týždňom oficiálne uzavretý? Len tak pre zaujímavosť :-)

--> gsmmania,
tu sa môžeš pozrieť, a budeš mať predstavu o aktuálnom stave chodníka:
holidayinfo.sk/…/?id=708869

Jaroslawik

Pred tyzdnom bol este oficialne uzavrety, ale da sa to vyjst v pohode sneh je iba vo vrcholovej pasazi.

Gsmmania

Neviete aktualny stav chodnika na Slavkovsky stit ? Ci uz sa da chodit alebo je to este pod snehom.

Kocka

Ahojte, na Slavkovskom stite som bola pred 2 rokmi v lete. Slniecko vyhrievalo, asi 35°C, nadhera. Len casove udaje nesedeli - dole sme vyratali ze mame byt hore pri krizi o 12:00, nieco sme usetrili tou spominanou cestou lyziarskym svahom. Na vrchol sme dorazili presne o 10:00. A to nie sme nejaki borci :)

Sona

V pondelok poobede by zase mala vyjst aktualizacia sucasnych moznosti horskeho poistenia. Hadam najdes nieco vyhovujuce :) Ja osobne mam clenstvo v OEAV.

Kaspy

Lubo, zdielam tvoj nazor, ze kazdy by mal byt zodpovedny sam za seba a zvazit svoje moznosti a schopnosti(ked to citam znova vyznieva mi to dost smiesne, hlavne ked si spomeniem na vsetkých tých v Tatrach). A ked sme pri tych malich pismenkach nebol by odveci clanocek o poistnych produktoch, kde by boli hlavne tie male pismenka primerane zvacsene:) Pripadne by si mohol nejake poradit...

Lubo

Kaspy, nemyslim si, ze sa povazuje za neznackovany. Takato definicia v navstevnom poriadku, pokial mi je zname, nie je. V Tatrach je vela uzaverov sezonnych (1.11.-15.6.) a aj tych, co sa tykaju snehovej pokryvky. Celkovo sa mi vsak tieto uzavery, ktore su vraj najma z dovodu ochrany zdravia navstevnikov, zdaju trochu dost odveci. Uzavierat by sa chodniky mali selektivne IBA kvoli ochrane prirody. A ked je vsetko pod snehom, chovorit o ochrane prirody je dost odveci.

K poisteniu: zalezi od produktu, treba si citat male pismenka a zvolit taky, ktory nie je prilis restriktivny.

Lubo

Sice tu neplati sezonna uzavera, no plati zavretie chodnika pocas doby, ked je suvisla snehova pokryvka. Tento rezim ma aj magistrala od Sliezskeho domu po Popradske pleso.

Kaspy

spacer: Ano je to pravda, ze pre znacku na slavkovky stit neplati sezonna uzavera. Podstatna je vsak skutocnost ze v case ked je na chodniku suvisla snehova pokryvka povazuje sa chodnik za neznackovany. A co z toho vypliva? Moj nazor je, ze v case sdnehovej pokryvky tam narobis mensie skody ako bez nej, takze ochranari by ta nahanat nemali, no v pripade ak sa ti stane uraz na takomto mieste ako turistovy, neplati ti horske poistenie. Ak sa mylim, prosim opravte ma.

Spacer

Caute,
hned na zaciatku clanku je spomenute, ze pre tento stit neplati sezonna uzavierka 1.11 - 15.6. Je to pravda? Ak ano, je trasa nan vobec niekedy uzavreta?
Su este niektore trasy vo VT na tom podobne, alebo sa to tyka len spominaneho Slavkovskeho stitu?
dakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov