Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Baťov kanál

Diskusná téma K článku: Baťov kanál

Iniciatíva skupiny obcí a miest česko-slovenského pohraničia dala podnet na obnovenie peknej turistickej destinácie, technickej rarity z minulého stotočia – Baťovho kanála. I keď popravde nejde o trasu pre hikerov, dovolím si vám ju predstaviť, pretože je v našich podmienkach naozaj peknou a zaujímavou atrakciou a ak by ste sa náhodou zatúlali na Záhorie, či južnú Moravu, je to veľmi dobrý tip na spestrenie vašej dovolenky.

Boro

Od 1.mája bola zahájená sezóna na Baťovom kanáli.

Mba

Tym zarastenim som nemyslel porast na brehoch. Zo Skalice po vyklopnik som 2x cistil vrtulu (15k, kratka noha).
Podobne ako MYVIM, kanal sa aj mne najviac pacil v okoli Petrova.

Rychlost (8km/h) si pamatam z tabule, ale asi az z ceskej strany.

Ci 5 alebo 8km/h je v podstate jedno - dolezite je jazdit ohladuplne prave k porastom na brehoch a zivocichom v nom zijucich.

Mivym

Vybagrované brehy nevyzerajú vôbec lákavo,práve tie brehové zárasty pôsobia veĺmi romanticky,v ktorých sa práve ukrýva tá pestrá vodomilná zmäs živočíšstva.Za najkrajší úsek považujem tok medzi Strážnicou a Petrovom,vegetácia tu vytvára malú Amazonku,trocha s nadsádzkou povedané.Na to stačí trocha vnímavé oči a romantickú dušičku vodáka.

Sabatier

uz sa tam chystam dlhsie, ale tento vyborny clanok ma opat velmi navnadil. skoda ze dalsia sezona je este daleko... :)

Boro

Mba,neviem ktorý úsek myslíš, prešiel som tadial toto leto aspoň 20x a zarastené nebolo nič. Možno vlani. Ale prevádzka loďami je bezproblémová.

Mivym

K úplnej presnosti je povolená plavebná rýchlosť iba 5km/hod.Robím počas turistickej sezóny vlastivedného sprievodcu v prístave v Skalici,mimochodom hodnoteného turistami z oboch brehov Moravy ako najkrajši na celom úseku Baťáku.Vrelo doporučujem navštíviť a spojiť s cyklovýletom na Perúnsku lúku so zachovalými lužnými lesmi a mŕtvymi ramenami,ktoré navzdory pomenovaniu kypia životom.

Mba

Na kanale je max povolena rychlost 8km/h a nesmie sa jazdit v sklze.

Usek zo Skalice je dost zarasteny. Na druhu stranu - v Skalicy je dobry sklz pre tych co by chceli dat na vodu vacsiu lod.

Odporucam si pri dlhsich trasach s motorovym clnom premysliet zasoby benzinu, alebo miesta kde ho ziskat - v pristavoch sa palivo ziskat neda a na klasicke cerpacky treb potom pocitat aj 1-2km slapania.

Koncom leta v tyzdni bola premavka minimalna. Kazdopadne treba davat dobry pozor - plavit sa tam moze vlastne kazdy a riadenie hausbotu nie vzdy celkom take jednoduche ako to na pocutie znie - v plavebnych komorach a pri vyhybani to potom moze vyzerat vselijako :o)

Je dobre sa vopred pozriet na uvadzany web, napr. aj kvoli aktualnym plavebnym obmedzeniam.

Mino ZA

Baťov kanál som splavil v auguste, môžem len vrelo doporučiť, kombinácia s bicyklami je super. Len malé upresnenie - preplavba cez komory je bezplatná tak ako aj sklzy a kotvištia v správe Povodia Moravy. Všetko čo treba je na batacanal.cz$ret

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum