Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jaskyňa mŕtvych netopierov

Bob

bol som tam s frajerkou zaciatkom augusta na trase C,a nemal som ziadny problem,dokonca aj sprievodca bol ukecany a porozpvaval kopu zaujimavosti.Na rozdiel od stefanicky kde sa k nam spravali vyslovene arogantne, tu nas prijali mili ludia, ktori nehladeli len na peniaze,ale aj na cloveka....urcite odporucam

Smolinko

KOnecne clanok o mojej oblubenej jaskyni. Bol som tam niekolko krat na oboch trasach, ked jaskyna zacinala mala aj trasu zo spanim ale teraz ak sa nemylim je zrusena. So sprievodcom som nikdy nemal problem...

Jano

Lubo, sprievodca ma vzdy o com rozpravat, zalezi iba na jeho ochote a zaujme. Navyse tema krasovych systemov a jaskyn je vzdy pestra, vzdy sa da aspon vopred ukazat a nakreslit, ako to vzniklo, ukazat prejavy posobenia roznych faktorov priamo v podzemi, porozpravat povest, historiu objavovania (!) a prihody s nim spojene, zasady ochrany, vesele prihody "z nataceni", atd atd... Vzdy je o com, sprievodca v jaskyni predsa nerozprava len o vyzdobe.
Ja som v JMN nebol a asi ani nepojdem (som mierny klaustrofob), ale ak dokaze v kuse verklikovat svoje naucene texty sprievodca trebars v inak nudnej Demanovskej ladovej jaskyni, tak iste je o com hovorit aj v JMN. Problem zlych sprievodcov sa tyka ludi, nie jaskyn, a ver mi ze viem, o com hovorim...:-)

Lubo

Ja by som do toho urcite siel. Bolo to skvele podzemne lezenie. Sprievodca ani velmi nemal co rozpravat, lebo vyzdoba tam bola skoro ziadna. Btw, myslim, ze sprievodca mal nahradnu celovku, ale Sonina karbidka vypovedala sluzbu az tesne pred koncom. Posvietili sme jej obaja a o chvilku uz videla svetlo na konci tunela :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum