Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horský hotel Poľana

Tono

Peto z BB, Ti si pisateľský úchylák :) :) :)

Peto.z.bb

Svato jasne, stara chata musela mat svoje caro, ked tam stala len sama. Mne ani tak nevadi ten hotel, myslim jeho vizaz. Len nerozumiem (vid 200 mojich prispevkov na fore o ochrane prirody) preco taku opachu, a najma vlek, urobili v biosferickej rezervacii. Neverim, ze medvedom vadi cca. 100-200 turistov denne, ak idu po tej istej TZT a samozerejme spravaju sa ako sa ma (zvuk zvonceka :) a prip. normalny pokec, maliny a cucoriedky len par kusov pre radost, odpadku znesene v ruksaku, atd.). Ale myslim si, ze ked sa tam urobi vlek, cesta pre auta, a tym padom tam bude velky hluk, tak to uz tie medvede a ine zvierata moze poriadne stresovat. V tomto pripade ale mam dojem, ze to dojebabrali komunisticki papalasi, co chceli mat (tak ako je to asi zakladny problem v SR) kusok prirody exkluzivne pre seba. Ta somarska lucka je podla mna vhodna skor na lyzovanie stylom vecer sa ozeriem, na obed vstanem, dam par jazd aby som vedel vecer pit. No nic ale, nema zmysel nariekat nad tym, ze to tam nezostalo pri tej chate (kt. je aj podla mna idealna z hladiska kapacity, roznorodosti izieb atd.). Radsej verme, ze po rekonstrukcii bude opacha sluzit eurofondovym a socialnym ucelom, ale stara povodna chata bude opat sprevadkovana pre nas turistov.

Svatopluk stepanek

pre peto. z bb - ta nova stavba sa mi nepaci, je to podla mna taka ozrutna betonova opacha
ja som bol na polane prvy raz v january 1979 a
to tam este nebola a bolo to akesi peknejsie
( bol to vyletik stožok -hor. chrapkova - ch. na polane a veru taky 1 km sme sa brodili do pasa snehom - nuz mladost - radost )

Peto.z.bb

Palo TT, mam rovnake info. Uz dlhsie diskutujeme, ci to bude len "pro forma" kvoli dotacii z eurofondov. Teda ze cast kapacity vyhradia starsim ludom ci ZTP, ktori tam budu pracovat ako co ja viem chyzne, na recepcii, a pod. A pre nas turistov zostane aspon byvala chata, ktora bola za tych 6 eur skvela a rad som tam chodil kazdy rok. Az tam uz nebudu robit svadby, tak budem len rad, hoc aj vtedy to tam vedeli v pohode vyriesit tak ze sme sa aj my turisti dole v bare navecerali. Ale ak by padla moznost prespat tam vo dvojici na jednu noc, co je malo na prenajom chatky, tak by to bola velka skoda.

Palo TT

Aktualne info: Otvoreny je len bufet. Restika a ubytovanie je zatvorene do !31.12.2013!
Vraj to planuju prerobit na Domov socialnych sluzieb.

Jaro_PO

Bol som,videl som (rekonstruuje sa), jedol som (celkom sa dalo), ubytovat sa da v chatkach za 6 Eur (nevyuzil som), pobavil som sa (na zastavke busu v Detve upozornuju na tulave medvede)... pekyn vikend za nami.

Tono

Takze volal som do Hrinovej. Mam potvrdene, ze je hotel v rekonstrukcii. Ale zase z ineho zdroja (agentura JPP) viem, ze hotel je sice v rekonstrukcii, ale nie je iste, ci bude sluzit povodnemu ucelu :(
Kto vie viac, nech da vediet sem, do fora.

Tono

Ja som sa vcera skusal spojit na cislach uvedenych v clanku a nic. Ani web nefunguje. Planujem este zavolat do Hrinovej na ObU a priniest relevantne info. Ale Jurajova (Muska) sprava, ze ide o rekonstrukciu je 100 perc. lepsia, ako by bola sprava, ze hotel je zatvoreny.

Muska

Keď sme tam prednedávnom volali tak, nám povedali že hotel rekonštruujú.

Podpolanec

Horsky hotel Poľana je zatvoreny. Udajne v ňom funguje uz len bufet.

Juh

Berto 112: Ak pojdete od Zvolena, tak na zaciatku Hrinovej (na mape je to vyznacene ako Hrinova silisko, alebo Krivec I) je smerova tabula ukazujuca smer na horsky hotel, smerovnik je potom na kazdej krizovatke. Cesta popri prehrade je o nieco kvalitnejsia, ale co si naposledy tak pamatam, tak smerovniky na hotel na tejto ceste asi neboli. Urcite je ale na konci Hrinovej vyznacena odbocka na Snohy. Pred Snohami (priblizne km) je v lese taka nevyrazna krizovatka, na nej treba odbocit vlavo do kopca. V hore sa tieto dve cesty stretavaju a k hotelu uz potom vedie len jedna ceta.

TDD

Asi prehriate PC....
údaje pri článku sú platné - použi súradnice - pri zobrazení zmenši mierku. pozri koniec Hriňovej - vodná nádrž.

Berto 112

Akosi neviem nájsť ako sa tam dostanem autom, chcem isť k hotelu zajtra s malými detmi a isť sa pozrieť na vodopád bystrô

Mivym

V roku 2006 som týždeň pobýval v oblasti Poľany a mal som možnosť navštíviť i horský hotel.Bola nás pomerne veľká skupina možno 25-30 ľudí,všetci turisti vo vibramách.Obslúžení sme boli všetci bez problémov a bez zlých pohľadov.Viac mi vadilo teambuildingové stretko nejakej firmy v okolí hotela a na parkovisku,spojené s paintballovou prestrelkou,pri ktorej mi jedna žlta guľka skončila na nohaviciach.Inak ,odporúčam ľudom,ktorí toto pohorie ešte nepoznajú,aby ho navštívili a hlavne vodopád Bystré stojí za to.Horám zdar a ahóóóój!

Otko

ja som sa samozrejme na recepcii informoval, ale okrem ceny za vleky mi nevedeli povedat nic blizsie, lebo pozicovnu lyzi vlastni iny podnikatel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum