Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horský hotel Poľana

Jjano

Túto zimu bufet určite fungoval :-) a tá chatka je asi táto: polana.sk/. Spali sme v nej dve noci, páčilo sa nám a na dané pomery je to nebývalý luxus vrátane vlastnej wifi a televízoríka na záchode :-)

Zivan

Wbk: ten bufet tam funguje v tomto režime celoročne? A ako je to s možnosťou prespania v chatke čo spomínal Zdenda 9.7.2014?

Wbk

@Svatopluk Štěpánek:
Sám veru, ale otupnô to nebolo v žiadnom prípade, zopár ďalších horomilov sa v teréne našlo aj mimo víkend, takže boli aj príjemnje dialógy :-)
Tiež mám veľmo rád toto nárečie a celkovo mám na Poľanu a Podpoľanie asi dosť veľkú slabosť :-)

Svatopluk Štěpánek

Pre Wbk - pekne napísanuo. Ak ste šli sám, nebolo to takuo otupnuo ?
Ja som takto šiel v lete 1979 a takto sa ma pýtali dvaja starí ludia... (Mne sa stredoslovenčina velmi páči ).
Nemám na klávesnici vokáň, preto tire "...uo" .

Wbk

Včera na Poľane: na dverách horského hotela je napísanô, že zatvorené je oficiálne do 31.12.2014. Ale aj podľa obsluhy z bufetu je to celô utópia, keďže sa vlastníkom stále nepodarlo zohnať peniaze na rekonštrukciu. V hoteli by mali byť izby vo veľmi dobrej kondícii, ale v nevhodnom stave je o.i. zdroj vody (dobrú pol hodinu po otvorení kohútika tečie hrdzavá) a inžinierske siete, to je údajne hlavný dôvod prečo je zatvorenô.
Inak bufet funguje, funguje parádne, obsluha super a napriek tomu že (stále) varia prevažne z polotovarov, tak mne osobne aj chutilo náramne. A Pivko bolo jedna báseň vynikajúcô. Otvorenô v bufete je denne takto: Po-Pi 09:00 až 20:30, So-Ne 08:00 až 19:30.

Wbk

Vďaka ešte raz všetkým, páni! :)
'Oj, veď každá krása len chvíľočku žije,
a sladká hodina len jeden raz bije;
krásy krás boja sa, čas času sa bojí:
v solvenské doliny so mnou, bratia moji!'

Zdenda

Byli jsme tam loni v září, bufet fungoval a přespali jsme v chatce. Jestli funguje jen jedna nevím, klíče od ní má paní v bufetu. Myslím, že jsme platili 10 eur za osobu, ubytování to bylo náramné.

Jjano

Bol som na Poľane po Novom roku a miestni mi vraveli, že si nevedia predstaviť, že by sa ten hotel ešte niekedy oživil. Treba ževraj vymeniť komplet kúrenie a komplet vodu a to nikto nezaplatí... My sme spali dve noci v chatke Poľana polana.sk/ a bolo to v pohode.

FunTTomas

ubytovacia časť je nefunkčná. V prevádzke je jedine bufet.

Mirco8765

Bol som tam v máji aj júni a bufet bol otvorený vždy, dalo sa aj slušne najesť. Ubytovanie neviem, hotel je zatvorený nadlho.

Wbk

Všetkým znalým ľuďom dobrej vôle,
prosím vás pekne zmenilo sa niečo v tomto zaradení v rámci služieb pre skromných turistov od poslednej diskusie? Na bufet, prípadne núdzové ubytovanie sa stále dá spoľahnúť? Vopred vďaka za info.
Mimochodom, pripájam link na jedon tématický článok:
dtonline.sk/…/co-sa-stalo-s-l…

Dzuch-Ban

ano, bufet je v prevadzke, sice bez vody, ale ta je poblizku pri bufete... pripravuju viac-menej polotovary... co sa tyka hotela a ubytovne, tak to je uz asi pase definitivne, nic sa tam nedeje a ani sa neplanuje... zrejme nezohnali peniaze na rekonstrukciu a vraj je uz cely komplex aj na predaj...

Svatopluk Štěpánek

Pencurák, to je skvelá správa ! Poĺana je prvé pohorie, kde som pobehoval
po slovenskych horach.
Bol som v Stožku na vojančine a ako AVKVŠ som mal času nazvyš, Praha bola ďaleko, tak sme tam s kamarátmi chodili po horách
Rád bysom sa tam ešte niekedy pozrel.

Pencurák

Prechádzali sme popri hoteli 12.8.počas prechodu magistrálou a dali si tam chladené pivko.Bufet je otvorený každý deň v týždni až do večera,dokonca predávajú aj varené jedlo(polievky,pirohy a pod.)Pýtali sme sa na nocľah a povedali nám,že slušným turistom dovolia zadarmo prespať v nejakej chatke.Takže slušne popýtať o nocľah!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum