Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma stav snehu mala fatra, velka fatra

Funttomas

electronic: v Tureckej sneh je, ale len minimálne (poprašok). Zjazdovka na Líšku je vysnežená s častými fľakmi zeme po Salašky. Je to v poho zlyžovateľné (stredisko mimo prevádzku). Občasne zem trčí po lyžiarsky bufet Javorie pod Líškou. Hrebeň na Krížnu je vyfúkaný do tvrdého podkladu.

Mifo78

Lavina spadla na zapadnom svahu. Davali to v spravach, potvrdil to clen Horskej sluzby.

Pitr

Ahojte, celkom to tam poznám a viem že na Západnú stranu moc lavíny nepadajú a hlavne nie teraz keď je to všetko pekne previazané, skôr na jar keď sa to topí. Východná strana hrebeňa od Chlebu po Poludňový je iná káva, tam to padá veľmi často. Dnes som bol na Kriváni a ako som predpokladal na západnej strane po lavíne ani zmienka, takže to asi padlo na východnej. A nepredpokladám, že by to bola nejaká klasická lavína, skôr si myslím, že odrezali prevej. V každom prípade je to smutné.

Merhorn

Tak a je to pravda brutus, takze vazne nevazne mal som pravdu a stalo sa to na Zapadnej strane stien

Merhorn

Brutus, ved hovorim, ze to bolo sialenstvo. Ja neviem coje v koho silach ale urcite to par blaznov dokaze aj od Zapadu.

Brutus

No to hadam nemyslis vazne? Lava strana? Ved to je iny zraz, aj ked pocul som ze to zo severneho vrcholu stien zlyzuju borci dolu k chate, ale ta lava strana je cela riadne bralo, ja som skor myslel ze to traverzli sprava, no ako vravis moze byt oboje.

Merhorn

No moment a preco by nemohli ist lavou? Tou pravou myslis V svahmi Stien, ze? Nebolo to skot, ze sli ponad Vratnu, teda Z svahom? Aj ked no, prast ako uhod, na stenach je to z akzdej strany sesup

Brutus

Ak som pochopil isli smerom na poludnovy cize isli pravou stranou, pamatam som bol zaciatkom juna pred 3 rokmi pod chlebom, este tam bola vyse desatmetrova hora zo spadnutej laviny,no je to tragedia.

Merhorn

Mne to tiez pride ako sialenstvo, holt zas raz sa ukazalo, ze ak ja riskovat tak so zdravym rozumom

RAE

Ak to traverzovali tadiaľ kadiaľ si myslím, tak to bolo čisté koledovanie si o drevený spacák.

Pepo_SK

Tak uz tu mame aj prvu tohorocnu tragicku udalost v Malej Fatre. Vcera vecer zahynul lyziar pri traverzovani severnych stien. Odtrhol lavinu, co sa mu stalo osudnym.
hzs.sk/?lang=sk&site=arc…

Ice-age

V sobotu som bol na Minčole chodnik z Višnového pekne prešlapany tvrdy udupany z Turia a zo Strečna neprešlapany na Velkú Lúku par ludi islo ale inak podlak bol velmy sypky ale ak bude fukat tak to isto zafuka a nebude ho vidno inak je zhruba 10cm prasanu a podnim tvrdy podklad ale aj ten sa sem tam prebori
Kriváň a Chleb v pohode kamarati boli v nedelu na Stohu a Poludnovych grúnoch parada keby som nesiel do prace tak som tam snimi

Janči

Cav, ja som bol pred dvoma dnami na lyžiach na Ploskej vo V.Fatre.Po hlavnom hrebeni sa na peši dá ísť celkom vpohode,len keď odbočíš môže ťa prekvapiť sneh až po pás.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum