Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Malej kopy

Diskusná téma K fotke: Z Malej kopy

Výhľad z Malej kopy na sever. Dominuje hrotitý končiar vrchu Ostrô (Ostré). Vpravo je bralnatý vrchol Sivého vrchu. Pod Sivým vrchom je hneď sedlo Priehyba, Malé Ostrô (Malé Ostré) a v zákryte sedlo Príslop. V popredí je rázcestník v sedle Predovratie (na mapách skomolene označené ako sedlo Predúvratie). V sedle sa stretáva zelená a modrá značka.

Psyloo

Ano, Rasto, pocitame, ale tento raz nie na vrcholu ale dole pod bralami, s fotakom v ruke;-) Inak, ak si este doteraz nepocul ten kruty pribeh s mrtvolu na Sivom Vrchu v hlavnej ulohe tak urcite Ti ho vyrozpravaju na Cervenci;-))

A Mato, asi nehovoris to vazne? to ja poputujem tolko hodin z dalekeho severneho kraja na Cervenec, lebo ratam aj s Tvojou pomocnou rukou pri nocnom foteni (a hadam nielen ja) a Ty mas ine plany...

Rbr69

Zaujimave, pocitate s nejakymi mrtvolami aj tento rok? ;-)

Sona

Ja som minuly rok tiez ostala pod bralami, lebo som nemala macky ani cepin. Tak som ostala ochudobnena o priamy stret s mrtvolou na vrchole ;-)

Rbr69

No fasa, a este si dones so sebou kompakt Nikon a mna slak trafi, to ako budeme nocne fotky robit, ked zemepan zle planuje ;-)

Mato_d

No vidim, ze tu mate veselo...
Mne sa ten Cervenec zacina komplikovat, budem rad, ked stihnem prist v sobotu vecer, aj ked neviem, ci to ma vobec vyznam, a mozno nestihnem ani to :(
A nemam ani cepin, ani sneznice. Ja nestastny zemepan...!

Rbr69

A tou kartou si budete co? hore chleba mazat? ked nebude cepin ostanem ja pekne dolu, nastavim fotak a budem cakat, ako rybar na zaber ... kedy zacne prvy brzdit tym cepinom, a potom poslem do sutaze, ved ostava 33 dni, to stihame ;-)

Funttomas

psyloo: na súťaženie to nie je, ale tematicky by sa hodila ku „keď ide do tuhého“ ;-).
Rasťo: to najkrajšie z panorámy Sivého vrchu je vidieť aj tých pár metrov pod vrcholom resp. z Ostrej. Vidieť ZT, NT a Chočské vrchy. Jedine neuvidíš Oravu, ale tú vidieť aj z Ostrej.

Psyloo

Rasto, daj nam Ty radsej platobnu kartu;-) ale vazne, cepin je na Sivy vrch nutny. ako poradil Tomas skus pozicat a este nacvic brzdenie pri pade - mozes aj v obyvacke;-)

Rbr69

Ja len, ze by som nerad zostal niekde 20m dole bez fotenia zhora, ako chudobny pribuzny :) ked uz, aspon vam dam kartu z fotaku a vy mi cosi hore nafotite ;-)

Psyloo

Tomas,prosim Ta, pridaj zajtra do galerie tu fotku Sivy.3 - nech vedia do coho idu;-))dokonca si myslim, ze tato spominana fotka chodi sa do sutaze - aj do "clovek v horach" aj do "ked ide do tuheho";-))

Funttomas

Rasťo, mačky a cepín sú nutné len na Sivý vrch. Na ostatné túry stačia snežnice. Mačky sú istota kroku, ale pád sa dá zastaviť jedine cepínom. Prípadne si skús cepín požičať.

Adushka

Rasto, ja tiez nemam.. este ani tie sneznice.. ale dovtedy snad budu.

Rbr69

Cepin je povinny? cepin nemam, sneznice mam, macky su na ceste do obchodu IT/CZ/SK.

Funttomas

psyloo: presne tak. Výstup vedie kolmo hore pomedzi bralá. Pod vrcholové skaly ideme na snežniciach resp. skialpoch. Ďalej prezúvame mačky a cepín do ruky. Foto som ti poslal.

Psyloo

Tomas, mozem Ta poprosit o nejake foto z zaverecneho useku vystupu na Sivy vrch, uz si presne nepamatam ako sa to tam ide v zime (kolmo medzi brala?) a chcem sa psychicky a teoreticky pripravit;-)))novy cepin Jezisko doniesol;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok