Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Novoročná Kampalpe

Diskusná téma K článku: Novoročná Kampalpe

Mám svoje obľúbené miesta, kam sa rád vraciam, ale ... Radšej sám pre seba nachádzam tie nové, každé je malým súkromným objavom. Sám si ich prejsť, zapamätať a tak spoznať ďalší kus krajiny, ktorý mi bol cudzí. Prst zostáva zapichnutý v mape s prosbou “poďme sem!” a iné mi nezostáva. Asi sa za mnou nevyberiete, v oblasti Wiener Hausberge je množstvo atraktívnejších trás na jednodňovku. Ale možno inšpirujem podobne ladené prsty tým, že dve hodinky jazdy z Bratislavy je obrovský kusisko prírody stvorený na osobné objavy – pešo, na biku, bežkách, snežniciach, skialpoch, akokoľvek.

Boro

Matúš, ešte som zabudol, tie stopy od snežníc ,to neboli od yetiho, ale od Tomáša. veď poznáš ten jeho krok.

Mivym

V Semmeringu som bol v októbri.Na Hirschenkogeli je rozhľadňa ,bola nádherná inverzia ako more smotany,ale výhľady na Raxalpe a Schneeberg aj zo Sonnwendsteinu
boli prenádherné.

Peťko

Matúš, ty poetická duša. Veľmi pekné. A tie fotky...ach jaj, už sa opäť teším do Álp.
Mimochodom, treba si zadovážiť snežnice. Eštelen s nimi by to bolo to pravé, orechové.

MatusM

Ahoj Jano, dík. Je to "lyžiarsky" vlak, ktorý býva vypravovaný z Petržalky do Mürzzuschlagu každú sobotu a nedeľu (o 6:53) do 29.3.
Cesta trvá tri hodiny a je dosť drahý, čo mi pri danej príležitosti nevadilo.. Bežný spiatočný lístok stojí 38 eur (za príplatok 2 eurá sa dá vo vlaku kúpiť denný skipas na Stuhleck, podnikavejší ho možno zobchodujú. Alebo sa dá využiť minimálne na lanovku na Stuhleck pri túre na náprotivnom hrebeni smerom na Pretul).

Jjano

Matúš, pekný pohodový článoček. Prosím Ťa, to ten vlak fakt ide z Petržalky priamo do toho Spital am Semmering (či dokonca ďalej)?

Adushka

Matus, pekne si to opisal, moze byt. a ja len lutujem, ze som si to nemohla dat s tebou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum