Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Suradnica pre clanok

Diskusná téma Suradnica pre clanok

Ahojte, nebolo by mozne pridat moznost zadat suradnice pre clanok ? Staci jeden par, kde by clovek klikol a by sa otvorila turistickamapa.sk. Zjednodusilo by to orientaciu, lebo clovek menej zname lokality dlhsie hlada.

Thailon

No a potom by sa tym padom dala spravit KML vrstva hiking.sk pre Google Earth, kde by boli aj clanky aj trasy aj obrazky :) nieco na styl EveryTrail.

Lubo

Axel, tebe clovek poda prst a dovi-dopo :-)
S clankami, ktore nevedu presne po znackach sa este nejako vysporiadame. Napr. najprv spravime moznost ukladania naklikanej krivky v mape a to k tomu potom prifarime :-). Neviem, ale nieco urcite poriesime...

FunTTomas

Axel: samozrejme, že je to len jednosmerné prepojenie článku s mapou. Zato presne rieši požiadavku Thailona, na ktorú som reagoval.

Axel

No a samozrejme ze som zabudol na suradnice fotiek z clankov... :-))))

Axel

K hikeplannerovskemu tracku - nie vsetky tury z clankov vedu rovno po znackach...
Co tak kml?

Lubo

Hehe, Axel ma uz pozna, presne toto som mal na mysli a preto chcem vychodzi bod zahrnut do tabulky faktov podobne, ako sa zahrna bod pri chatach a utulniach.

Thailon

@Lubo: co sa tyka webov, viem scriptovat v PHP. S Google Maps API som robil, ale defacto len vyuzival, co poskytuje. Cize moc som tie JS kody neupravoval. Ozvem sa ti na email.

Axelov napad je vyborny.

Axel

OK, ale toto vsetko riesi len jeden smer - zobrazenie z clanku na mapu.
Ale co tak zobrazovat na mape hribiky s odkazom na clanky?

FunTTomas

Lubo a Soňa: dá sa to technicky aj jednoduchšie. Stačí, keď každý autor článku vloží do textu odkaz na východzí bod v mape. Prakticky to v článkoch už je. Dva články, ktoré som prednedávnom editoval: Mirov hiking.sk/…/zimny_vystup_na_v… a môj hiking.sk/…/zimny_vystup_na_s… majú urobený odkaz v mape na obec Prašník a Stankovany. Bolo by vhodné napísať pre autorov do systému „Pridávania článku“, aby pridávali odkaz na mapu pre východisko.

Cyro

Wow, tak to bude super... Ako pocitacovy ANTI-talent mozem poskytnut psychicku podporu a zazelat vela trpezlivosti :-))

Lubo

Thailon,
v plane su dve veci:

  1. suradnica zaciatku
  2. hikeplannerovsky track pre kazdu turu + v HP bude prepojenie na mapu (zobrazi sa cela krivka trasy v mape)
    Taktiez mame v plane prelinkovat oblasti na mapu, t.j. pod zmienkou o oblasti vo faktoch bude aj link, ktory nazoomuje to-ktore pohorie alebo oblast.
    P.S. vidim, ze srsis napadmi. Tesi ma tvoj zaujem ... btw, vies programovat? Ak ano, mohol by si sa pridat do nasho techn.kolektivu a novinky by sa hrnuli rychlejsie :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov