Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Expresky

Tibor542

Ahojte. Ked uz je tu debata o expreskach... Ako je to s otvorenymi zamkami? Pad, uder o skalu... Drviva vacsina ma 8KN. Staci to? Vydrzia iste hodne a prasknutych karabin sa asi vela nenajde:-), ale kdesi som pocul, ze "istota" zacina od 10KN...

Bacaardi

drat je drat pre toto:
chyt si expres ktory ma drat a na druhej strane obycku zamku. pobuchaj si po dlani jednou karabinou a druhou. zvuk co vyda obycka zamka znamena ze sa tro pri udere otvara, zvuk ktory nepocujes pri buchani dratenej zamky znamena ze sa dratena zamka neotvara:-)

Bambus

To Peter 61- júúúj ty sa radsej vyser na korespondcne kurzy v tomto segemte a nemachruj:) lebo aj ja si zoberem slovník cudzích slov a ukázem ti inééé veci. TO Janikto-ked si myslís ze tie presy budu liezt miesto teba, tak asi niee:) expresky môzes mat fakt jaké chces:) buc rád ze sa nemusis spoliehat na hasicke

Mrnka

ozaj Bacaardi..a preco drat je drat? :-) ja si myslim, ze droty aj tak pomaly uplne vytlacia klasicke karabiny.

To Janikto: kup si tie, ktore sa Ti pacia. Co si poslal linky, Black Diamond je vyborna znacka, Kong ma zasa tu vyhodu, ze ma hladke zamky a lepsiu cenu. Parametre su zrovnatelne, naozaj niet nad cim spekulovat. Kupou hociktorych z nich nic nepokazis.

Mrnka

to Bacaardi..
no, nie tak celkom:-) Uz su aj drotene bezzobacikove:-)v tom zmysle ze zobacik nezavadzia:-) ..len neviem ci aj tu:-( No daju sa objednat cez inet. Musim povedat, ze lepsie som zatial v ruke nedrzala. Novy dizajn zobacika a vaha..jednoducho uno tuto perfecto:-)
pozri sem:
wildcountry.co.uk/…/Helium

Inak si myslim, ze nech si vyberie kludne aj podla ceny, ci estetickeho hladiska. Karabky take ci onake, plnia svoj ucel v pohode:-)

Peter61

Janikto: drotena nerobi whiplash efekt - teda pri naraze karabiny do skaly sa zotrvacnostou otvori na omnoho kratsi cas, ako klasicka. ( Z tohoto pohladu je jedno, ci klasicka je "zobakova", alebo keylock. ) Preto je dobre mat ten "mix" - mozes si vybrat, co cvaknes. Btw.ako "nos" by som popisal u ten oranzovej Kong s ohnutym modrym zamkom ten vycnelok, o ktory sa lano moze zachytit avyvliect. To co funguje dobre pri zakladasni lana do karabiny, moze pri zmene smeru lezenia nad istenim lano "vycvaknut"
To bambus - korespondencny kurz sa v tomto segmente robi tazko. Howgh.

Bacaardi

tretia nebola nalezena. z hladiska bezpecnosti rozhodne s dratom - aj ked nemaju keylock (to je ten nosik bez priehlbinky). a black diamond je mnam mnam,... aspon pre mna. takze quickwire set.

ten keylock je dobry na to, ze sa ti nezachytava o lano, atd... ale drat je drat.

Bambus

TO Peter61_vobec neviem co si povedal:) keylock?? zas to tu nedramatizuj...volajaky si az moc komplikovany, pocuvaj. myslim, že v pouziti neni az tak velky rozdiel. ale ked to chces tak velmo komplikovat tak aj tak sa da:)))

Bacaardi

mrnka, ale pokial su drotene, tak musia mat zobacik... :-) tak si mu teda dobre poradila. ....

Mrnka

ked na hory, tak vyberaj aj podla vahy. Ono sa to nazbiera. namiesto dlhsich spojok ti odporucam kupit samostatne slingne-slucky, rozne dlhe, tych budes na horach potrebovat neurekom.Inak este je dobre vybrat karabinu tak, aby nemala ten "zobacik", zachytava sa don lano. Viem ze na trhu su uz aj pekne hladke bezobacikove:-) Napr. aj black diamond v hudy sporte ma take v ponuke.
p.s. a neboj sa ani drotenych.. ja pouzivam teraz uz len take.

Peter61

Ahoj JAnikto, ja by som na začiatok vzal mix: teda 2x drôt, 3x keylock. Vieme, že akcie bývajú na sety po 5 ks... Ak aj na hory a dá sa vybrať, tak aj dlhšie spojky ako tých 11 cm. Ak je na výber, tak signálne farby spojok. Dobre sa to hľadá, keď vytrúsiš z ruxaku do lístia. (Samozrejme, po dlhom páde karabíny zo steny požívať iba ako okrasu. Po označení ako nosič mnateriálu iba ftedy, ak to všetci parťáci vedia)

Janikto

Peter jednalo by sa vlastne prevazne o skalky...

Janikto

Praveze este nemam ziadne a uz to dalej odkladat nemozem. Potrebujem ich na hory a aspon pre zaciatok 5ks.

Janikto

Alebo to nie je velky rozdiel co sa tyka kvality?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum