Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Expresky

.ph

tak este raz a cely text:
Mam ten isty typ expresiek CAMP a oranzova sa cvaka do borhaku (strieborná je so zakrivenym drotenym zamkom a je v uzsej casti expresky aby sa nehybala). Black Diamond to ma napriklad opacne, ale to je aj tak jedno, pretoze kazdy by si mal v ramci pudu sebazachovy po kupe expresiek ujasnit, ktora karabina sa na jeho expreskach cvaka do borhaku a mal by to dodrziavat. No a najdolezitejsie je osvojit si spravnu techniku cvkania expresov. Ak to lezec nevie alebo ho to nezaujima, tak je do debil alebo samovrah. A 4x pouzite expresy vyzeraju inak. Moje boli pouzite asi 20x a nie su tak vydrete od lana ako ta na fotke. Z fotky je vidno, ze ta expreska bola cvakana z jednej i z druhej strany a urcite nebola pouzita iba 4x.

Pavol.hreha

zakrivenym drotenym zamkom a je v uzsej casti expresky aby sa nehybala). Black Diamond to ma napriklad opacne, ale to je aj tak jedno, pretoze kazdy by si mal v ramci pudu sebazachovy po kupe expresiek ujasnit, ktora karabina sa na jeho expreskach cvaka do borhaku a mal by to dodrziavat. No a najdolezitejsie je osvojit si spravnu techniku cvkania expresov. Ak to lezec nevie alebo ho to nezaujima, tak je do debil alebo samovrah. A 4x pouzite expresy vyzeraju inak. Moje boli pouzite asi 20x a nie su tak vydrete od lana ako ta na fotke. Z fotky je vidno, ze ta expreska bola cvakana z jednej i z druhej strany a urcite nebola pouzita iba 4x.

Peter61

VhT (vs. horolezectvo) je zavadzajuci termin prezivajuci z cias socializmu.
Vonku sa pouzivaju terminy ako alpinism, glacier travel, climbing , moutaneerig etc., etc.

Rc

adamus karabinky ci expresy sa pouzivaju (tiez mnoho krat nespravne) aj vo vht, tak by som to nebral len ako cisto horolezecku problematiku. cim viac ludi bude o tom citat, tym lepsie podla mna.

Vrana

3-4x pouzite expresy vyzeraju uplne inak. Tamta je ohoblovana od lana. Podotykam obidve karabinky su odrete od lana, comu uz vobec nerozumiem. Vobec cele je to nejake divne ...

Adamus

2 tomaash - fuuuha tym som si neni isty ... nemam tie presky, ale na vsetkych ktore mam a su takto farebne rozlisene - tak na tej "farebnej(zlatej)" je gumicka a teda tam patri lano. Tu islo jednoznacne o zle cvaknutie presky a to by nevydrzala ziadna. Ani keby ju vyrobil Chuck N. BTW Hiking od kedy znamena horolezecka problematika?

Tomaash

ta expreska vyzera byt dlhodobejsie nespravne pouzivana, vsimnime si stopy na farebnej karabine po osuchani lanom. tato karabina je volnejsia v slucke, a teda patri cvaknut do istenia a nie do lana.

horyinfo.cz/…/201205150922_35…$ret

Peter61

na horyinfo v diskusii:
" TotalOutdoor s.r.o. (honza@totaloutdoor.cz)
Titulek: vyjadreni spolecnosti CAMP
Zastupce italskeho vyrobce nas coby vyhradniho distributora pro CR a SR pozadal, abychom vsechny ctenare ujistili, ze spolecnost CAMP peclive prezkouma a vyhodnoti veskere dostupne informace o teto neprijemne udalosti, vcetne podrobneho testovani materialu zlomene karabiny. O zaverech vas budeme nasledne informovat."

Peter61

zacitujem z BMC : Climbing equipment has never been as well made and engineered as it is today.

v diskusii na horyinfo upresnili ze asi nejde o problem karabiny, ale jej zalozenia.
imho chlapik cvakol expesku tak, ze sa karabina ( fixovana ?) nasledne zachytila zobakom o planzetu a otvorila. Zatazil ju odsadnutim podobne ako na videu BMC ( 3 kN stacilo).
njede o problem drateniek, to iste sa moze stat aj so starsou klasickou ( = nedroteny zamok) karabinou, ktora ma zobak, nie keylock.

Tomaash

zle cvakol a navyse mal trochu smoly
pochybujem, ze ta karabina ma nejaku vaznejsiu materialovu alebo dizajnovu vadu

Rc

peter, myslis ze to zle cvakol, alebo urobili soudruzi nekde chybu?

Eric

tibor542: Co Ti na to odpisat? Cim vyssie cislo, tym mensia pravdepodobnost ze praskne a tym drahsie (a casto aj mohutnejsie = tazsie). Ty si musis povedat, do coho chces ist a do coho nie :)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum