Komentár
Rc k článku: Nič je pre prírodu všetko Príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK - offtopic
+ 58 ďalších príspevkovRc k článku: Nič je pre prírodu všetko Príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK - offtopic
+ 58 ďalších príspevkovDoxaD k článku: Vône jari: z Plaveckého Podhradia cez Starý plášť na Vápennú Pekné fotky, aj Maťkove:-)) a fajn článok.
+ 2 ďalšie príspevkyMarcel.c k článku: Turistov na Poľane napadol medveď dvakrát za sebou. Najhoršie bolo čakať na vrtuľník, báli sa, že sa vráti Naozaj výborný rozhovor k téme, pán rozprával s nadhľadom a triezvym uvažovaním. Vďaka za link, Rc..
+ 53 ďalších príspevkovMatobee k článku: Balkánsky trip 2023: Národný park Kiskunsági v Maďarsku Zaujímavé končiny Soňa. Dobre ste to vymysleli. Takéto prostredie je pre nás zo zeleného Slovenska veru exotika. Teším sa na pokračovanie. :-)
nová témaMaroš 1982 k článku: Z Podhorian do Horných Lefantoviec za históriou i tajomnými lesmi Tribeča Vau, tak toto som zhltol na jeden nádych. A pri čítaní prežíval akoby som tam bol. V pohorí, ktoré som mal celý život ako Nitrančan priamo za oknom, som bol veľ …
nová témaK článku: Okolím kúpeľov Nimnica I.
nová témaMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Aktualizácia Boli aktualizované priebehy TZT na mapy.dennikn.sk a výpočtové dáta pre službu HIKEPLANNER. Stav ku koncu apríla 2024. Ďakujeme za pomoc všetkým pr …
+ 3328 ďalších príspevkovPaliT k článku: Salaš Smrekovica Môžete niekto odmerať priemer tých rúr na piecke a priemer otvoru cez stenu? Tiež približné rozmery jednotlivých častí dymovodu, my by sme to v rámci OZ Sloboda …
+ 182 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Chodník Pavla Jozefa Šafárika Nie tadeto. Porovnaj okolie Zahajnice v mape hikingu s mapy.cz. Aktualna trasa je na mape hikingu, ja som vsak siel podla tej druhej a asfalt som si predlzil o …
+ 14 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Hladké sedlo z Troch studničiek Co to tu pleties? Ta sucha predsa vobec nebola sucha. To je predsa jasne ... ci? :-D
+ 9 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Chata pod Rysmi zrekonštruovaná súťaž na toalety spis.korzar.sme.sk/…/architek…
+ 165 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Jarný ťah z juhu na sever: Šahy – Hontianske Nemce No teda, ja by som toho revizora v pohode nebral. Asi by ma rozdrapilo od jedu. Pred 2 rokmi som obehaval juznu hranicu a cestoval som (je to vlastne ta ista tr …
+ 28 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (3) – z Veľkej Fatry k mohyle na Bradle Noo, ale ked ste sa hore kopcom vyviezli, tak ste celu cestu SNP nepresli. O rok by ste si ju mali zopakovat, ale uz bez svindlovania :-).
+ 6 ďalších príspevkovMatobee k článku: Hrebeňom Volovských vrchov z Košíc do Poproča v zime Martin hehe. Ako aj v texte spomínam, nebolo to nijaké hrozné. Bolo to z tých príjemnejších zimných bivakov. Mohlo byť zo cca - 5 °C. Natrafil som na celkom prí …
+ 11 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Pamätník Vladimíra Holíka nad Račou – túra inšpirovaná túrou Najviac ma zaujalo to U-cko. Vobec si nepamatam, ze by som tam cosi take videl. Uz som tam vsak velmi dlho nebol. Inac fascinuju ma novostavby domov na strmych …
+ 3 ďalšie príspevkyMartin knor k článku: Hlava, Sásky vrch a Mesiac kameň Pekna prechadzka krasnou oblastou. Pred 3 rokmi som robil okruh zo Zibritova cez Buzalkov vrch, Sixovu stran, Stangarigel, Hlavu a Mesiac kamen. Ale na Saskom v …
+ 4 ďalšie príspevkyMisoB k článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši Máš pravdu, opravené vo faktoch.
+ 2 ďalšie príspevkyMatobee k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Ako vraví klasik: "všetko plynie a mení sa." Dakedy si dával predpokladám 2000 + km ročne, čo dedukujem z toho všetkého, čo si prešiel. Pred tým klobúk dolu. :- …
+ 21 ďalších príspevkovK článku: Tri Vody
nová témaAde.e k článku: Májový prechod Šípskej Fatry Velmi malo znama a navstevovana, no krasna oblast. Ja som ju, okrem Ostreho, este nenavstivil, ale uz par rokov mam v plane. Oplati sa vsak ist aj neznacene od …
+ 8 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Strach
Diskusná téma K článku: Strach
Normálne mám strach. Nie, že by som sa len niečoho obával, alebo si nebol istý, ale bojím sa a trasiem sa. Žalúdok mám zovretý a cítim, ako sa mi plní kyselinou a ja to nedokážem ovládať. Došlaka, to sú nervy. Naozaj neviem, čo mám robiť, neviem, ako sa zachovať a bojím sa o život. Snažím sa vycúvať zo situácie a pomaličky, krôčik za krôčikom, sa kolenačky vzďaľujem od toho ohňa.
no, k tej V3S - mposledne som sa viezol takou co dala aj 90. Skoda ze len na teplomeri :)
Ahoj boro,tie príbehy som všetky prečital,mam tu knižku od teba je super a už sa neviem dočkat dalšieho skveleho príbehu JASNOVIDEC!!!Prajem ti aby sa ti vtom darilo,s pozdravom palino101!!!
Milí kuchári a prispievajúci. Tiež poznám niekoľko receptov na halászlé a ak mám suroviny, tak si ho rád uvarím.Ale tá sila prvého kontaktu bola najmocnejšia.
Šedý vlk a Peto101 :Už som napísal pár príbehov z mojej trampskej minulosti, veď ak tento je odtiaľ. V mojej knižke sú to príbehy Chlapec a pes, Volala sa Marila, Elixír,Amazonka, Mystérium vesmír, a po vydaní knihy boli to tu uvrejnené príbehy Takmer na Vianoce a Strach ateraz mám rozpísaný ďaľší z názvom Jasnovidec.
Ivo: tie poldeci si dám.
Balatonské halászlé
1/2 kg drobných ryb (např.plotice),
1,5 kg kapra,
1 kg sumce,
25 dkg cibule,
5 dkg mleté sladké papriky,
3 dkg soli,
2 stroužky česneku,
1 paprikový lusk,
1 rajče,
pálivá paprička.
Ryby očistíme, hlavy, ocasy, ploutve oddělíme a kapra naporcujeme. Odstraníme drtící destičku. Nadrobno nakrájenou cibuli, drobné ryby, hlavu z kapra a česnek vložím do 3 l studené vody, přivedeme do varu a uvaříme základní vývar, který procedíme cibuli a uvařené ryby propasírujeme. Do základního vývaru, který opět přivedu do varu, přidám porce kapra, sumce papriku, pálivou papričku a osolíme. Po 35 – 40 minutách vaření podávám
GULÁŠ ZE SUMCE
SUROVINY :
1 kg sumce, sůl, 4–5 větších cibulí, 130 g sádla, 1 a1/2 lžíce sladké papriky, podle chuti kmín, pepř a pálívá paprika nebo feferonka
POSTUP :
Rybí maso rozkrájíme na větší kousky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. Na Sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, osmahneme ji a přidáme rybí maso a podle chuti okořeníme. Přilijeme naběračku horké vody nebo rybího vývaru a na mírném ohni bez míchání dusíme asi 20 minut. Maso musí být měkké, ale nesmí se rozpadat. Během dušení můžeme ještě podlévat vodou nebo rybím vývarem a šťávu zahustit moukou.
worldsmostgorgeous - nepodceňuj V3S Praga - mala len štyri kvalty s redukciou, žiadny synchrón, takže všetko s medzidplynom, napriek tomu je to v armáde doposiaľ neprokonané auto, Humer je šuvyks, to je len moja technická poznámka, zdravím ťa, ahoj !
Boro,tak to je parada!Mam od teba knihu a je to najkrajšia knižka aku som čital!Te prihody su krasne!!!A nebolo by zle keby si napisal nejaky pribeh z tvojej trampskej ery ako piše šedy vlk!!!BORO ĎAKUJEM!!!!!!!!
také od ohňa sú vžda fajn...
Klasika, ako vždy dobré, čo dobré, výborné! Bol by som rád, keby si občas napísal aj nejaké zážitky z tvojej trampskej éry, ďakujem!
Boro, a my rozmyslame, kam nam miznu sumce z priehrady.... A nakoniec mas v tom prsty ty (aj ked nepriamo)... Na teba si musim posvietit:))))
Boro, another masterpiece. Tá zmienka o "závratnej šesťdesiatke vetriesky" ma úplne dostala :D
... fajnovy pribeh na piatkove ranko, na jeden dych som ho zhltol a hned je mi fajn...
Boro, opat vyborne.. moja predstavivost pracovala pocas citania tiez naplno :) esteze to malo taky chutny zaver! :)
Daj si dva poldeci..