Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zmena trasovania E3 nad Zázrivou

Diskusná téma Zmena trasovania E3 nad Zázrivou

Včera pri zostupe z Malého Rozsutca sme zistili, že nad Zázrivou (úsek od sedla Príslop nad Bielou po Zázrivá chata) bola pretrasovaná červená značka E3 - po novom vedie zrejme po trase bývalej žltej značky, ktorá teraz v sedle oficiálne končí. Na mieste je aj nový rázcestník (2009) ktorý vyzerá veľmi čerstvo, kamarát ktorý v Zázrivej býva tvrdí, že značkovačov videl tak pred týždňom. Samotný rázcestník už tiež nie je pod lesom, ale o niekoľko desiatok metrov nižšie, uprostred lúky pri známej skale v sedle. Na pôvodnej trase E3 boli zároveň všetky značky pretreté (na stromoch, kameňoch aj kovových stĺpikoch). Skúsim pridať nejaké fotky ak sa mi podarí...

Osobne som mal pri zostupe vždy radšej pôvodnú trasu, viedla miernejším klesaním cez smrekový les, po dlhej túre to bol príjemnejší zostup než po kamennej a neskôr asfaltovej ceste dolu Petrovou... K zmene došlo zrejme kvôli prebiehajúcej ťažbe práve v danom lese, ale škoda že tá zmena vyzerá byť trvalá.

Potom prípadne, ak to bude možné, by bolo potrebné aktualizovať aj www.turistickamapa.sk a hike planner. Aj včera sme na pôvodnej trase stretli nejakého blúdiaceho cudzinca.

Rado

Nuž bol som sa v nedeľu pomotať v centre Zázrivej, a vyzerá to, že tá zelená z Hlásnej skalky je momentálne opustená. Nikde oficiálne nezačína.

Ako už písal jojo, na križovatke Zázrivá Petrová už nie je žiadny turistický rázcestník, a značka začiatku/konca zelenej trasy je tam pretretá: flickr.com/…/3650337946

Ako som ďalej zistil, rázcestník Zázrivá chata už tiež neexistuje, cca rok sa tam stavajú apartmánové byty, a pôvodný rázcestník tam už nestojí. Miestom len prechádza červená značka E3. Pôvodne stál rázcestník tu: flickr.com/…/3649534287

Neviem aké má KST plány so zelenou značkou, ďalej v teréne už značky pretreté nie sú, ale v dedine už nikam nepokračujú - na dolnom konci Plešivej je jedna značka aj smerom doľava ku križovatke Petrová, ale staré značky sú aj smerom hore do dediny, kde v minulosti zrejme končila.

MisoB

Vďaka chlapi. Ja som sa vo štvrtok bol "pomotať" okolo Štefanovej a zemerať nejaké doteraz nepresné úseky. Všimol som si tiež, že na nových smerovkách je ako konečný cieľ žltej udávané S. Príslop nad Bielou. Tú zelenú asi jednoducho prehodili k rázcestiu Zázrivá, chata... a teda rázc. Zázrivá - Petrová zaniklo. Ale ozvite sa, ak to preskúmate osobne.

Rado

Tak som sa k tomu konečne dokopal a pridávam ilustračnú fotku nového rázcestníka v sedle Príslop nad Bielou. flickr.com/…/3643040847

Po novom teda v tomto sedle žltá trasa z Medziholia končí, a červená pokračuje po bývalej trase žltej značky. Pôvodná trasa červenej je zrušená a značky sú v danom úseku premaľované. Značkovací tím sa aj podpísal - na jeden žltý stĺpik napísali niečo, čo som nebol schopný prečítať, a na jednom pníku zanechal B.B. team svoj podpis, viď tieto ilustračné fotky. :)
flickr.com/…/3643847168
flickr.com/…/3643041085
flickr.com/…/3643041225
flickr.com/…/3643041419

S jojom ešte pre istotu skúsime preskúmať ako je to s tou zelenou trasou z Hlásnej skalky na spodnom konci Plešivej a kde oficiálne končí.

Jojo

Pre tych, ktorych to zaujima, takze zlta znacka od Prislopu nad Bielou - cez Borok - po Zazriva chata je preznacena na cervenu, cervena v useku Prislop nad Bielou po Z.ch. je zrusena, takisto je zruseny razcestnik na krizovatke Zazriva Petrova a nejde tadial ziadna znackovana trasa.
Zelena znacka ktora vedie z Hlásnej skalky, zda sa ze konci osady Plesiva a dalej uz nieje znackovana. Samozrejme, ze kto pozna cestu (nieje sa kam stratit) moze chodit aj po starej trase..
Odfoteny zmeneny razcestnik z centra obce mozte pozret sem: zazriva.net/razcestnik-ustred…$ret
razcestnik z Prislopu nad Bielou (pod Malym Rozsutcom) este doplnime ;)
Ak potrebuje niekto k niecomu podrobnejsie info, prip. k uprave mapy, tak kontaktujte ma tu alebo cez kontakt na mojej webke.. horam zdar a kazdeho radi uvidime v Zazrivej ;)

Rado

MisoB: priznám sa, že dole som si už značky vôbec nevšímal, ak sa dostanem tento víkend do Zázrivej tak to skontrolujem a dám vedieť.

Čo sa názvu "chata" týka, tak je to pravda. Malo by sa to volať po novom "Zázrivá apartmánové byty" :))) ale aj tak to všetci budeme stále volať "ku chate".

Jojo

Joj, asi by som mal ist skontrolovat co to ti znackari vsetko premalovali (musim ich pochvalit ze to malovali vzorne ;-) ale ocakavam ze okrem prelozenia tej cervenej znacky sa nezmenilo nic.. inak miesto Zazriva ch. - uz je ozaj len symbolicke, schatrala chata zhorela pred par rokmi.. skoda jej, zostava v spomienkach (jaj veru, akych :D ).. ale domaci to miesto (bus.zastavku) stale tak volame a zrejme to tak aj zostane ;) myslim, ze dnes by bolo asi vhodnejsim vychodzim bodom centrum obce, kde je tiez tabulecka so znackami ;-)
Caute, jojo

MisoB

Rado, a ako je to s krátkym úsekom Zázrivá ch. -> Zázrivá-Petrová, kadiaľ tiež viedla červená? Potiahli tam zelenú vedúcu od Hlásnej skaly?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov