Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý salaš v sedle Príslopy

SidewindeR

Boli sme tam v Auguste, pouzili novu piecku, kedze sme si mysleli ze uz sa moze pouzivat, tak sme zostavili komin a zakurili si. Pred odchodom sme komin zakryli nech do neho neprsi a nechali odkaz na piecke ;). Je to tam skvele, pomohli sme aspon malicko odnesenim hrby smeti co tam bola. Velka vdaka ludom co to zrekonstruovali :)

Ufinko

Dobrý deň
V salaši sa už dá kultúrne prespať je opravená strecha,sú tam nové dvere a odvodnené steny salaša.V interiéri sa nachádza zošiť návštev a odkazov dúfam, že tam nezabudnete zanechať svoj odkaz.Nechali sme tam aj hrnček a lyžičku ktorú môžete používať.

Ufinko

Dobrý deň
v salaši je už nová piecka ale ešte nie funkčná prosím vás zatiaľ ju ešte nepoužívajte.

Balperon

PatrikX-neviem kedy konkrétne alebo ktorú zimu si tam spal,ale ja som tam bol túto zimu a v piecke už nebolo možné kúriť.Sčasti kvôli tomu že chýbal vrchný plát a aj keby tam bol tak by už možno vydržala tak jedno dve rozkúrenia kedže na komíne nieje strieška tak cezeň prší dnu a piecku to ničí.
A na tú opravu sa rád pripojím.

Tomáš284

Dobry den, kto by mal zaujem prispiet na opravu tohto salasa ci uz materialom alebo pracou ozvite sa na cislo 0918630023 alebo na mail. Z rekonstrukciou sme zacali tento rok s kamaratom a do zimy by sme to chceli mať hotové. Salaš plánujeme ponechať voľne prístupný ako bol doteraz. Ďakujeme.

PatriX

my sme tam spali v zime a bolo paradne ... da sa krasne zakurit...dlho sme hu hladali ale da sa najst krasne

Pilo

Dakujeme za tip na prenocovanie, len poznamka k umiestneniu salasu: Po asfaltke sa nema ist na 80m vychod ale 80m na ZAPAD!!! (kusok za koncom luky po pravej strane) asi po dalsich 20m je slaba prijazdova cesta pre auto,ktora Vas k salasu tiez privedie. Prijemna utulna ukryta v sukromi v lese.

Peso

Pramenov je viacero ... jeden je pri pri zaciatku asfaltovej cesty ked sa ide smerom od Ocovej, pri chatke vlavo od cesty (jedina chatka), alebo o kus dalej ako je popisovany slas, len zase na opacnom konci asfaltky, ako uz opusta Prislopy a vchadza do lesa, po lavej strane na urovni rampy je chatka a za chatkou za pristreskom s ohniskom je studnicka. Voda fajna, bacha na vlky ;) Inak v nudzi sa da prespat aj v garazi spominanej chatky, priestranna, avsak isto menej romanticka.

Svatopluk stepanek

pre: adushka
vidno ze mame radi stejny kraj - uz aj s ohlasov na ine clanky.
polana, veporske v. a stolicke v. to je moje
prva laska

Adushka

My sme tiez objavili par bud ci salasov vhodnych na prespanie pocas putovania Polanou a Veporskymi vrchmi, myslim, ze jednu uz Matus spracoval do clanku. Taketo tipy sa vzdy zidu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum