Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš Obrubovanec

Phalike

Treba nakontaktovat jedneho velkofatranskeho renovatora salasov nech poskytne knouhou na opravu strechy ;)

Muska

Rínka je už plne funkčná, na salaši opadávajú zo strechy prehnité šindle, na južnej strane je strecha dosť deravá no pred dažďom sa tam ešte ukryť dá.. Chcelo by to obiť plechom kým strecha úplne nezhnije..

Menty

Šli jsme kolem Obrubovance minulý týden a na spaní za nejistého počasí už to není. Střecha už je extrémně děravá a stěny jsou krátce před zřícením. Dva až tři roky a nejspíš to bez zásahu spadne...

Sona

Studnicka pod salasom aktualne takmer vobec netecie, pokusali sme sa ju trocha opravit, ale bezvysledne.

Pencurák

Spali sme tu 13.8.a podľa môjho kamaráta je to najkrajšie miesto na akom spal.Musím s ním súhlasiť,tie lúky a hory sú nádherné.Škoda,že salaš sa pomaly rozpadá.Južná časť strechy je už celá deravá,my sme spali vzadu na vyvýšenom priestore.Neporiadok už niekto popratal.Studnička je v poriadku,len by to chcelo novú rínku.

Lenon

Platí co napsal muska. Trochu odpadků a nepořádku. Přežil jsem v ní velkou bouřku, ale radši jsem dovnitř umístil ještě celtu. Bylo to pak v pohodě. Studnička byla zarostlá, trochu jsem to kolem prosekal.

Muska

Ahoj ja som sa tam vyskytol pár krát na jar. V podstate sa na Obrubovanci nič nezmenilo, pribudlo trochu neporiadku, po zime tam bolo nanosené nejaké seno a čečina v blízkosti ohniska (vnútorného) a pár odpadkov v ohnisku.. Čo sa týka vody tak je treba opraviť rínku, lebo stará plechová už prehrdzavela, ale voda s dá nabrať.

IND_jones

Ahoj, nemáte někdo nějaké aktuality odtud? Byl tam někdo v nedávné době? Obrubovanec se nabízí jako dobré místo na přenocování... dík

Mivym

Takisto som prechádzal týmto úsekom z Tlstého Javora do Čierneho Balogu a nevedel som o tomto salaši.Zase som múdrejší,vďaka za článok.

Adushka

Daulagiri, ano, salas je aj pod zaklukami, ten sme ale neskumali. Tiez tesne predtym, ako sa vylezie na Zakluky od Hroncoka, je postaveny fajny sennik, v ktorom by sa tiez dalo prespat.

Daulagiri

No tak do tejto oblasti sa chystám už dlhšie, takže toto je veľmi osožný tip.
Inak nie je náhodou nejaká takáto stavbička aj v okolí vrcholu Zákľuk, sa mi zdá že raz som to niekde videl, ale neviem či si to s niečim nemýlim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum