Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš Obrubovanec

Possum

Odkial si z vychodu? Ze ako vychadza logistika :)

Ade.e

possum: velmi rad pomozem, ale aj ja som taky "chlapec z mesta" a nvm veru ako by som ho na strechu dostal. Jedine, nejakym stylom pokus-omyl. No verim, ze by sa este niekto pridal, kto by take "knouhav" vedel. :)
A kedze som z vychodu, tak by bolo treba ho nejak prepravit. Co sa tyka vikendu, nemavam ich casto volne,ale to by bol najmensi problem.
Mozme sa o tom dalej bavit a snad nieco z toho bude. :)

Possum

ADE.E: Zatial len v teoretickej rovine - vravis, ze mas plech a ratam, ze asi na rozdiel odmna, chlapca z BA, by si ho aj vedel na tu strechu dostat.

Co vravis, keby sme niekedy cez vikend vybehli a dali to doporiadku? Buduci mesiac by nam konecne malo prijst SUV-cko, takze viem vybavit dovoz, odvoz, naklad...

Skoda by bolo nechat ten salas padnut.

Co ty na to?

Ade.e

Spal som tam z 19. na 20.5. a stav je podobny tomu ako na fotkach od adelmosa. Nozno troska cosi bordelu, teda ak nepocitam tu kopu odpadkov v kolni. Pri dazdi mozno ochrani len stitova cast nad dverami. Skoda veru toho salasa a pritom doma mam kusy plechovej krytiny, ktore by sa akurat hodili na tie diery.

Adelmos

Dnes som isiel cez Obrubovanec, salas je viac - menej pouzitelny, problem je derava strecha. Ak neprsi najdu tu miesto asi styria ludia. Nebol zamknuty, dvere sa zvonku zaistia drevenym kolikom, zvnutra je spagat. Pred dverami aj vo vnutri je ohnisko. Chcelo by to priniest sindle a trochu tu strechu opravit ;-)

Daulagiri

Včera večer som šiel okolo, zvonku vyzerá pekne, ale strecha je dosť deravá a v daždi bude rébus hľadať vhodné suché miesto. Škoda toho. Inak prameň tečie výdatne, voda je bezproblémová, kraj je famózny priam luxusný :-)

Mnicky

V stvrtok sme sem zavitali pocas hrebenovky Rudohoria. Strecha je teda trochu derava, ale nastastie nam neprsalo - bolo krasne pocasie, cez den teplo a v noci jasna obloha s neskutocne vyraznou Mliecnou cestou. Spali sme hore na doskach nad vchodom. Vystihli sme zjavne obdobie ruje, pretoze vsade naokolo cez noc rucali jelene. Super sa to pocuvalo, prosto romantika :) Akurat vode pod salasom by som velmi nedoveroval. Pili sme ju iba po prevareni.

Ade.e

Ani ani.. :D Az na jednu stratili ucel.. A aj to som sa este valal v koliske. :D

Merhorn

co si sabotoval byvale stodoly ci ich rozobral a preto su uz byvale? :D

Ade.e

A ja mam doma kopu starych ale este vyhovujucich skridiel z byvalych stodol, co len miesto zaberaju..

Točko

Nocoval som tu 17.5., salaš zimu prežil, no strecha z južnej strany je na tom už dosť zle a potrebuje opravu. Škoda by bola, ak by sa salaš nezachoval, je tam ozaj nádherne. Ak sa nájde nejaká dobrá duša a poskytne materiál na opravu, rád prídem na brigádu. Voda v prameni až na kus organického materiálu, čo v nej plával, bola v poriadku.

Pafi

Nocovali sme tam 26/27.10., stav je, aký je. Ešte sa ukryť dá, no nebude to trvať dlho a príde rýchly zánik. Voda funkčná, dreva na okolí nadostač. Pred nami tam nocovalo šestoro krásnych víľ, ktoré sme stretli popri Hrončeckej klauze a zdá sa, že aj tie boli spokojné...

FunTTomas

koliba pri Zákľukách (nie Obrubovanec) je polozbúraná a strecha pokrčená, tak že sa pod ňou aj ťažko ukryť pred dažďom. A senník-krmelec pod Zákľukami mapy.hiking.sk/?x=19.54214… má čiastočne poškodenú strechu (odtrhnutý plech), čiže v prípade dažďa neochráni na 100 %, no ukryť sa dá.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum