Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Koniec Ceskeho stitu, doliny a plesa

Ripo

Jiří - keď zadáš do googlu "PENZIÓN PRI VEŽI" máš to hneď ..)

Jiří Menšík

Nevíte někdo prosím Vás kontakt na penzion Pod věží ve Velkém Borovém, díky mooooc...

Ripo

Axel: nie, lebo najviac Kýčer som, myslím, narátal na Orave a Kysuciach a mal by som to ďaleko ...)

Axel

Ripo, nechces zalozit GC serku Kycera? A pre dobry start mozes skusit najprv Kycerku... ;-)

KarolM

Samostatná názvoslovná téma by asi bola vhodná, pretože slovami členky názvoslovnej komisie bolo v Krásach Slovenska č.1-2/2006 o.i. uvedené:: “v snahe dosiahnuť, aby nové geografické názvy neboli odtrhnuté od života, prosíme čitateľov….aby svojimi príspevkami a názormi pomohli zachovať rovnováhu medzi zákonom a praktickým životom….názvoslovná komisia…rada by zohľadnila podnety od širokej turistickej verejnosti a milovníkov prírody, ktorým nie je ľahostajná ani krása slovenského jazyka…” Nemohol by hiking v tomto smere pomôcť názvoslovnej komisii zberom podnetov?

Ripo

Páni, Kriváňov som narátal 8, Minčolov 7 ale .... to zďaleka nie sú rekordy. Keď som si kúpil Shocart Turistický atlas Slovenska a študoval som podrobne jednotlivé mapové listy, tak už vtedy som vedel, ktorý názov bude rekordérom...
A tým je : KÝČERA ...
Tu je výsledok
KÝČER - 2
KÝČERA - 59 (!!!!)
KÝČERY - 1
KÝČERKA - 16
A teraz - kto prejde všetky Kýčery ako prvý ? )))

Andomakac

Polski bratia zase raz nieco dobre vymysleli (po tom ako nemaju zimnu uzavierku tatier xixixi) a nebolo by od veci to pouzit aj pri rovnakych nazvoch vrcholov ktorych je na slovensku hooodne.

2axel a vies ty kolko Salatinov je na jednom malom Slovensku....

Bean

Ktory z menovanych je cergovsky Mincol?

Axel

No co, mame Volovce, Klaky, Krivane, Tlste, ... Tak mozeme mat aj zopar rovnakych dolin. A budme svetovi, rovno v jednom pohori... :-)))

FunTTomas

Ako zaujímavosť uvediem, že v Tatrách máme po novom dve Bielovodské doliny. Tá známejšia na severe Tatier je spoločná s Poliakmi – Dolina Bialki a druhá vznikla premenovaním z Doliny Kežmarskej Bielej vody na Kežmarskú Bielovodskú dolinu. No tieto sa dajú ľahko rozlíšiť na rozdiel od Tichých dolín, ktoré sú tiež dve v Tatrách. A to Tichá dolina pod Liptovskými kopami (poľský názov je Cicha Dolina Liptowska) a Tichá dolina pri Oraviciach, ktorú Poliaci volajú Cicha Dolina Orawska. Existujú ešte dve doliny s totožným názvom a to Bobrovecké doliny. Bobroveckú dolinu pri Oraviciach Poliaci nazývajú Bobrowiecka Dolina Orawska a v liptovskej časti Západných Tatier je Bobrovecká dolina, ktorej starší názov znel Bobrovská dolina podľa liptovskej obce Bobrovec (prívlastok - bobrovecký) a nie podľa oravskej dediny Bobrov (prívlastok - bobrovský) ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Bobrovecká dolina v oravskej časti ZT má názov podľa vrchu Bobrovec (alebo naopak) a Bobrovecká dolina v liptovskej časti ZT má názov podľa územnej príslušnosti k obci Bobrovec resp. leží v jej katastri. Páči sa mi, že Poliaci majú pre všetky na Slovensku totožné doliny samostatné pomenovanie. Platí to aj pre Bobroveckú dolinu na Liptove – Bobrowiecka Dolina Liptowska. Ešte sa má čo učiť Názvoslovná komisia pri Úrade geodézie, kartografie a katastra SR. Zoberte si len aké problémy môžu nastať pri pátraní po stratených turistoch, keď niekoľko tatranských dolín má totožné meno. Na druhú stranu trojslovné pomenovanie nemusí byť pre každého ľahko zapamätateľné ako to majú Poliaci. Čo si o tom myslíte?

Roko

Rujir co takto to vsetko len tak ocislovat ? Ze tu niektorym uniklo premenovanie caty kpt.nalepku na zamkovskeho nemate s tym problem ?

Misob

Tak tak, my s ilegalom budeme aj nadalej chodit do Ritky... :)

Ilegal

mas pravdu, uz to neovplyvnime. No urcite sa najdu ludia, ktori sa budu citit touto zmenou dotknuti. Mne sa sice zmena vobec nepaci, ale respektujem to. Mozno tomu mohla predchadzat verejna diskusia, tusim vsak podla nasich nazorov, ze by tiez nikam neviedla. Takze mame Tazky stit a tazku dolinu a hotovo. Pre niekoho mozno zostane Ceskym, podobne ako Malinô, Placlivô alebo v mojom okolo Ritka-riedka a pod.

Lubko

Vsetci aj tak bojujete s veternymi mlynmi...

Pridaj reakciu

Upozornenie: Téma je zamknutá. Vkladanie príspevkov nie je možné.

Vriace fórum