Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štrbské Pleso – Tatranská Polianka

Diskusná téma K článku: Štrbské Pleso – Tatranská Polianka

Pri plánovaní našej tohtoročnej trojtýždňovej dovolenky na Slovensku sme sa s Maťou rozhodli, že v Nízkych aj vo Vysokých Tatrách absolvujeme aspoň po dve túry. Nízkotatranskú časť plánu sme splnili hneď prvý týždeň. Vysoké Tatry sme si nechali ako zlatý klinec programu úplne na koniec dovolenky. Ako prvú sme absolvovali túru na Chatu pri Zelenom plese. Druhou v poradí bola túra po nami doteraz nezdolanej časti Tatranskej magistrály z Popradského plesa na Sliezsky dom. A na túto zaujímavú túru vás teraz pozývame.

Adamus

podla mna uplne normalna vec - nejake riasy ... teplota vody sa zvisila na optimalnu hladinu a je to tam .... Zaujimavost je ze v riekach je momentalne tak teplo ze aj riasy zmizli ;)

Peter61

Je ale pravda, ze sme pri zostupe z jednej nemenovenej koty 1,655 mile nasli na zltej na zaciatku lesa nad Hagami Sveda s lidl igelitkou bez celovky a bol celkom rad, ze sme ho hoidli az do PP....

Peter61

petozbb - "neprijemny chodnik je na zostupe do V. Hago". wtf ? sorry ale perlis adjektivami ako truhlik386.

Peto.z.bb

Tu musim suhlasit s vranom, ze aj mna tato obvykle trasa nudila. Resp. som na nej nikdy nenasiel ten klud a oddych ktory hladam na horach, kedze to tam obvykle bolo plne kriciacich deti, ceprov a pod. Tak som sa jej roky vyhybal, a vratil sa tam neplanovane teraz koncom oktobra.

Po zostupe z Koprovskeho stitu ma chytila chut si pridat este nejaky pohyb, tak som trasu z clanku absolvoval vychadzajuc z chaty pri P.Plese cca. 14:30. Aby ma nezastihla tma, musel som si nadbehnut cca. 1,5-2 hodiny. Pocital som s tym, ze v opacnom smere pojde mnozstvo ludi (bolo nadherne babie leto), a v mojom smere uz sotva niekoho predbehnem. Na moje prekvapenie to bolo opacne, oproti mi isli ludia len po S.Ostrvy. A neveril som vlastnym ociam, koho som kde este predbiehal na magistrale ked sa uz pomaly zacinali stmievat.

Skupina asi 5tich nemeckych cca. 75 rocnych dochodcov cakala cca. o 15.30 svojich najpomalsich clenov (tempo asi 1 km./hod) asi 1,5-2 km. za S.Ostrvy s vierou, ze o chvilu vidia B. pleso a v klude sa vratia. Zlatokopka so zahranicnym frajerom sa tmy nebala, ved predsa zo Sliezskeho domu si zoberu taxik. Zniceni a uboleni Exi-sportovo vybaveni shoppingaci, takmer neschopni pokracovat, ktorych som nepotesil infom o tom aky neprijemny chodnik je na zostupe do V. Hagov. Ale musim uznat, ze to vsetko boli srdecni a mili ludia. A nastastie nebol cas na rozhovor o tom aku pripravu na turu si urobili, co za ten rok odslapali a pod.

Tato moznost prejst si danu trasu ako dodatok ku Koprovskemu stitu ma celkom zaujala. Malo ludi, ti boli koncentrovani na par miestach. Podvecerny klud v kombinacii s tymi prekvapeniami koho som kde predbiehal. Radostni horolezci, co bez vodcov dali Gerlach, bilancujuci pri kupeli noh v B.Plese ako sa vyhli masam ludi co tak chodia s vodcami. Na tuto trasu mam zrazu prijemne spomienky.

Matko15021

Ahoj tuto trasu som prave dnes absolvoval v dost rychlom tempe ale asi preto ze viditelnost bola tak na desat metrov tak som sa nemohol kochat prirodou ale inac pekna vychadzka na 5 hod.

FunTTomas

vrana: ďakujeme za upozornenie. Prevýšenia a vzdialenosť je opravená.

Vrana

Podla hikeplannera, s optimalizaciou pre minimalne prevysenia -

zhrnutie trasy: 20 km, hore 1045 m, dole 1410 m, 6:06 h

Trochu ine data ako v clanku ...

Miker

clanok je fajn, len ta narocnost trasy mi nesedi... tuto trasu s prechodom od popradskeho cez hrebienok do stareho smokovca zvladne aj sviatocny turista v pohode za 1 den ;)

Vrana

Oblast Tupa, Klin, Lucne sedlo je zas znama vyskytom kamzikov. Vzdy ked som bol v Lucnom sedle, tak tam boli.

Peter61

vrana, ja som si to tiež myslel, kým som kdesi na chodníku pod Patriou nenašiel čerstvé medvedie :-)

Vladimir

túto trasu som prešiel v júli došli sme aš do hrebienka dobrý článok a túra je to fakt pekná a ked sa tomu pridá pekné počasie pre pohlad na Tatranskú krásu tak to nemá chybu!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum