Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cepín

Martin_š

tomi,co som úpozeral tie Tckove zas su skor lezecke :O)

Tomino

a ktore su tie T-ckove dajte url nech si to kuknem lebo v tychto kratkych popisoch na e schopoch nic take neni

Martin_š

ako tak citam asi si kupim este jedny macky,a to na ruky a asi bude po problem :O)

Eric

vrana: No ved prave :)
tomino: Ja som liezol mix (pocitam, ze par miest do M3-4) na zimny Gerlach s JEDNYM turistakom a vyliezol som. Ale to bolo uz fakt prehnane.... :)

Vrana

2 Eric: na Venediger ti staci cepin s drevenou ruckou po pradedovi ;-)

Eric

Ja len pisem z mojho pohladu. Osobne sa uz orientujem na kolmejsie zalezitosti, takze ak sa dam obcas nalomit na nejake to "ciste" VHT, tak tie gramy navyse som ochotny pretrpiet (aj tak tam vzdy este vleciem vselijake flase a podobne blbosti :))). Ale to je moja volba, Ty si musis spravit vlastnu.

Tomino

cize klasickym vht cepinom je mozne liezt napr. nase tatry ?

Martin_š

tiez si myslim ,a sekeru na rubanie sekvoi necham byt tak:O))

Vrana

2 tomino: Pokial sa nebudes sapat nejakym kolmym ladom, kde budes potrebovat aj skrutky do ladu, skelety na nohy, mixove macky, .... tak na zimny Gerlach (Lomnicak, Vysoku, ....) normalkou mas zbrane do ladu uplne zbytocne.

Staci VHT cepin triedy T (v horsom pripade B)

Martin_š

no ,a mas to tam,asi liezt ladopady nebudem tak,ze asi viem co chcem:O)))

Eric

tomino: to zistis tak ci tak :))) ked kupis jeden, zistis, ze by si si zaliezol tam tu stienku a potreboval by si lezecky. ked kupis lezecky, zistis, ze ho totalne zbytocne vlecies s vyplazenym jazykom na Venediger :))) Na to, aby si bol spokojny, potrebujes z kazdeho druhu :)) Ak na to mas, nie je co riesit :)

Tomino

no ved prave ja obycajne taham zo sebou aj stativ ,.. takze ja som totalne vzdy prepchaty a len funim mne sa jedna len o to aby som nezistil po dvoch turach v zime ze potrebujem iny

Eric

Ale teraz vazne. Tomino: Ak vazne nemienis zabrdat aj do zimneho lezenia, tak kupuj rovne lahke cakany na VHT (typu Sum tec a podobne). Neviem, ci si uz drzal zbran (ladovu) v ruke, ale mna napriklad pri prvom "obtazkani" prekvapila ta vaha (co je logicke, lebo musia sa lahko zabodnut do ladu alebo travy). Je to potom dost na penu okolo ust, ked vlecies o neviem kolko tazsi cepin ako ostatni, ktori sa usmievaju, ake su pekne vyhlady a ide vazne len o to, aby si sa nesmykol na nejakom firne, alebo nepadol do trhliny. :))) Treba si naozaj v prvom rade poriadne zvazit, co budes robit, lebo vyvalit 100 € za cakan a potom zistit, ze potrebujes nieco viac, nie je buhvico...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum