Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Súľovský hrad

Vladimir

Janko dakujem a tento rok sa chystám preskúmat to tvoje okolie Súlova čo najviac.:)))PS Také hodne zdravíčka a čo najviac pekných záberov!

Vladimir

Janko dakujem a tento rok sa chystám preskúmat to tvoje okolie Súlova čo najviac.:)))

Jansulik

Ďakujem, meky, aj ja prajem Tebe aj všetkým, ktorých presvedčíš, aby išli s Tebou, veľa zážitkov v lone prírody.

Meky

A mne sa to páči aj tak. Janko pevné zdravie do nového roku celej Tvojej rodinke.

Jansulik

Ďakujem, Vladko, poštudujem.Do nového roku Ti prajem pekné chvíle na horách.

Vladimir

Janko mne poradili že ked sa foto zmenšuje tk automaticky stráca ostrost že je dobré dat maskovani neostrosti v Zoneri ja tiež používam Zoner najlepšie je na 50% ale každá fotka je iná .http://www.fotoskola.sk/digitalna-fotografia.php toto mi poslal bruma možno pomôže :))

Jansulik

Jnezky, ďakujem,budem skúšať. Dobré svetlo do nováho roka.

Jnezky

Čauko, môj nazor: Keďže foťak je vynikajúci a napr. tvoja fotka "Zimna čiapka" je perfektne zaostrena, problem zrejme bude v postprocese krajiny.
Niekoľko tipov - finalne foto prezeraj v zobrazeni 1:1, pokial zmenšuješ foto krajiny niekoľkostupňovo aj s doostrenim, plochy vyzerajú dobre, ale detaily môžu stracať ostrosť, vyzkušaj zmenu parametrov pri postupnom zmenšovani s doostrenim až na finalnom formate ... doostrovanie totiž meni aj lokalny kontrast, resp. tmavemu detailu prida svetlu konturu čo niekedy môže vyzerať zaujimavo, no niekedy vyvola presne opačny dojem.
Pekné sviatky.

Suco

No s tou ostrosťou má Jarino asi pravdu. Mám ten istý foťák a taktiež doostrujem v Zoneri. Skús sa s tým trošku viac vyhrať :)

Jansulik

Jarino, mne sa to na mojom monitore až tak zle nejaví, si prvý, čo mi to napísal.Súhlasím, že by to mohlo byť aj lepšie. Možno sa ozvú aj ďalší-budem rád. Je to fotené z ruky a v Zoneri zmenšované na 738px.Ďakujem Ti za názor.

JarinoM

Rozmýšľam,že kde "udelali soudruzi z NDR chybu". Máš celkom fasa foťák,ale Tvoje fotky sú zväčša neostré. Konkrétne aj táto je dosť neostrá.Či to je už pri expozícii,alebo pri zmenšovaní,podumaj.Maj sa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok