Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ake lano (jednoduche)

Rc

hlavny fakt
by bol asi ten, ze zilmont stal asi 30% z ceny edelweissu :)

Bacaardi

no vidis takyto nazor ja potrebujem. plus nejake fakty aby som mal s cim pracovat :-).

Rc

avsak myslim si,
ze objektivny nazor by bol asi iba od takeho cloveka, ktory vyskusal aspon vacsinu lan co trh ponuka. niekto pouziva jeden dva typy ci znacky lan a mysli si, ze to je to to najlepsie co existuje a mozno keby vyskusal nieco ine, zistil by ze predsa existuje nieco este lepsie. najdolezitejsie by asi malo byt to, ze lano je certifikovane na danu cinnost. ja mozem porovnavat napr. edelweiss vs zilmont a poviem ti, ze to druhe by suboj mozno vyhralo

Bacaardi

to hej, hej ale podla skusenosti viem, ze su ludia rozni... aj taki co sa daju na ferratky so setom co si zošmejdili z par karabiniek a odsedky :-).

Rc

to je pravda,
zasa na druhej strane, ty by si zacinal s lezenim sam bez dozoru? bez rad skusenejsieho? bez zakladnych vedomosti? to bola pomaly planovana samovrazda aj v pripade pouzitia dynamickeho lana.

Bacaardi

rc, viem ze je to fasa sranda, ale predstav si, ze nejaky clovek novacik chce zacat s lezenim a dojde sem, a vidi tvoju radu. kupi si statiku a.... len sa vzi do jeho koze ked prvy krat zahuci.-)

Bacaardi

eric, rozvijam tu plodnu debatu o lanach. pianko:-)))))

Rc

jednoduche dynamicke?
a nechces radsej staticke? je pevnejsie a hlavne sa tak nenatahuje :))

Eric

Mas moc penazi? Batury a sroby kupuj !!! :))))

Eric

Jo, taktiez si myslim, ze je to otazka nevhodna na hiking.sk :))) Skus lezec.cz (kde Ta urcite miestni ftipalci patricne zotru ako aj mna uz storkat) alebo james.

Bacaardi

hej pravda pravdiva, ale nechcelo sa mi tam luskat tym ich forom a tu som to mozno ozivil trosku... :-) ked nic, tak skusim tam...

Vrana

jo a skor by som skusil otazky mierit na lezec.sk, lezec.cz ... Predsa len tam maju ludia s lanami viac skusenosti ako tu.

Bacaardi

ano ano metodiku a teoriu a prax mam v prstoch oboch ruk aj noh:-)

horolezeckametodika.cz/$ret (kuk na sekciu lano)

alebo kstst.sk/pages/vht/lano.htm

viem ze nie je lahke napisat ze kupil som take a take lano, a uz nikdy viac. (je tazke, kruti sa, atd... ) alebo toto lano je super, dobra cena, dobre sa ovlada a nie je tazke.. to by som rad pocul. lebo lan je milion a kazdy chvali tendon a ked porovnam tendon s bealom tak to je jak trabant a mercedes... (balenie, krutenie lana, manipulacia atd.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum