Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

Axel

Jeden chvalospev ma presvedcil ist tam na "dovolenku". Dalsi ma vidim, ze presvedci na plnu penziu a spred chalupy sa uz ani nepohnem... :-))) Stylove ranajky ja ale rad, na vzduchu cloveku lepsie travi.
A ked niekto prida aj treti chvalospev, tak vezmem do auta chladnicku, nech sa korbaciky cestou domov nepokazia.

Zivan

Bol sam na Zbojskách vlani v auguste a môžem len potvrdiť, že dobré chýry, ktoré ich predchádzali boli pravdivé. Juraj vo svojom príspevku veľmi dobre vystihol ich atmosféru.
Je to naozaj neošúchaný, originálny druh vidieckeho cestovného ruchu, aký na Slovensku zatiaľ nemá obdoby. Verím len, že sa časom nestanú z toho malé Donovaly.
Mňa tiež zaujal svojrázny a veľmi výstižný druh miestnej turistickej značky, vedúcej od železničnej zastávky a znázorňujúci dve skrížené valašky.

Phalike

Ja len tolko ze ten perklet je ozaj najlepsi v celom vesmire a prilahlom okoli :), a pocas teplych letnych dni Vam stylove ranajky radi pripravia priamo pod "Lipou zbojnika Surovca" len najhorsie na tom je, za sa Vam potom ani nechce nikam ist, lebo Vas ta atmosfera nechce pustit:)

Muska

Aj sa mi zdalo známe priezvisko :) Na e-maily odpovedáme aj skoro aj neskoro (niekedy). Záleží to najmä od signálu ktorý sa tu mení doslova podľa počasia. Snažíme sa odpovedať najneskôr do dvoch dní (najčastejšie pri vypadávaní pripojenia alebo PNkách zamestnancov infocentra).

Axel

Prave som si zarezervoval pobyt. Obrovske plus maju za to, ze odpoved na email dosla za necele 2 hodiny, lebo toto nie je na Slovensku zvykom.
Zvysok "zrecenzujem" po navrate. Uz len vymysliet program v pripade zleho pocasia.

Muska

Áno sú to tie Zbojská. Možno to nemá nejakú gramatickú logiku, ale miestny vždy hovoria o Zbojskach. Nad Michalovou pod vlekom je Eurosalaš a občas si to ľudia aj mýlia.

Svatopluk stepanek

pre godman: vy to viete,
naozaj su to zbojska
/ napr. "vystupil som na zbojskach" /
pred okolo 3 rokmi bolo
nieco podobne aj nad michalovou. v dedine penzion a restauracia, nad nimi salas. su este v prevadzke ?

Adushka

Veru, takto ma vyzerat propagacia cestovneho ruchu - salas, pri nom nieco male na ubytko, nieco male na zjedenie, informacka.. drzim palce, nech sa vam tam dari, snad sa mi tiez podari na jesen prist, ako uz pisala Sona..

Godman

Okrem krasnych zakuti lakajucich na potulky, zaroven aj takto virtualne, prostredie navodzujuce v mysli prijemnu "patinu" onych cias .
A este otazka. Spravne su to tie Zbojska, hej?

Klf

skvely clanok, uplne ma to laka vybehnut tam este na jar :)

Axel

Uz dlho o nom pocuvam, no teraz ste ma inspirovali. Vidim to tak na 3 noci hned po letnych prazdninach, aj ked ani v lete tento kut asi nepraska vo svikoch.

Cyro

Takto si predstavujem turistickú infraštruktúru v chránených územiach...

Matell

Zbojnicky dvor je velmi prijemne miesto. pekny vylet je aj na Kucalach, je tam pod vrchom genialne umiestnena jedna drevenica s facinujucim vyhladom na kraj.

navsteva Gazdovskeho dvora v sedle Chlipavica bol pre mna jeden z naj zazitkov na Horehroni - prichodzich hosti vitali s chlebom s mastou a cibulou, nalievali ak si dobre spominam cucoriedkove pivo (z pivovaru Bernard) a kto chcel, mohol sa naucit praskat bicom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum