Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

FunTTomas

od 9. 1. do 8. 4. 2014 bude uzavretá hlavná cesta medzi sedlom Zbojská a Tisovcom pre stavebné práce na novej ceste, info na ppolhora.sk/index.php?subacti…. Diaľkové autobusy medzi Breznom a Tisovcom budú chodiť po obchádzke cez Červenú Skalu a Muráň a medzimestské autobusy budú od Pohronskej Polhory po Tisovec nahradené vlakom na hlavnú stanicu v Tisovci s autobusovým prípojom do centra Tisovca. Osobná doprava na priesmyku Zbojská bude úplne vylúčená. Obchádzkové trasy vedú cez sedlo Javorinka/Predná hora (Červená Skala - Muráň) a Sihlu (Čierny Balog - Utekáč; alebo cez Hriňovú do Klenovca /Látky - Kokava nad Rimavicou/).

FunTTomas

V sobotu 21. septembra pôjde po ozubnicovej železnici Tisovec - Pohronská Polhora cez sedlo Zbojská mimoriadny nostalgický motorový vlak pri príležitosti turistického pochodu Clementisovou cestou. Info na tisovec.com/…/940-jazda-motor…

FunTTomas

V piatok 11. mája bola "na nohy" postavená dokončená socha tisovského zbojníka Jakuba Surovca hiking.sk/…/sluzby-galeria-vi… na vŕšku Remetisko (kóta Srokov kút, 772 m) priamo nad cestným priesmykom Zbojská.

Mivym

Spali sme tu minulý týžden a maximálna spokojnosť! Takto sa robí turizmus a propaguje to pravé slovenské! Vrelo odporúčam,milí a ochotní ľudia,dobrá kuchyňa a ubytko iba za 5€ vo vlastnom spacáku!

TDD

Od dnešného dňa si môžete porovnávať počasie:
Zbojnícky dvor : Zbojnícka chata

Axel

Fuuuha, takze poludnajsie fotenie v sedle je minulost?

Peter61

Bola by skoda toho vlacika....http://i.sme.sk/cdata/5/57/5760115/zssrweb.jpg

Livete

Tento salas chyta za srdce, okrem dobrej kuchyne, najlepsich halusiek, baranieho gulasu, vyprazaneho ostiepku,... je tu velmi pekna obsluha v krojoch,... okolo salasa sa pasu zvieratka: ovecky, kone, poniky, somariky, na ktorych sa mozete povozit uz za 50 centov. Ti, ktori sa neprejedia, si mozu dopriat vylet na gazdovsky dvor na super zbojnickej strele. Je to sice stary trabant, ale ma to svoj styl a tiez je to za ludovu cenu 1 euro. Len pred troma tyzdnami spristupnili naucny chodnik nedalekou tiesnavou s vodopadmi a jaskynami, - Certovu dolinu, ktora je v 5. ochrannom pasme. Tuto prechadzku s navstevou Certovej jaskyne zvladnete do 3 hodin, bez jaskyne asi za hodinu a pol.
Na protilahlom kopci vraj kedysi zil mnich, ktory tu zbieral bylinky. Som nachylna tomu uverit, pretoze nikde som este nevidela luku s tak rozmanitymi rastlinkami.

FunTTomas

Dnes na Slovenskom rozhlase medzi 13.00 - 14.00 h v relácii Pozor zákruta! bude reportáž zo Zbojskej o salaši a lesnom turistickom exprese Zbojnícka strela, ktorá premáva medzi Zbojníckym a Gazdovským dvorom.

Priesil

Potvrdzujem.Tak to nejak by mal vyzerať cestovný ruch na domáci spôsob. Veru aj nám chutilo, a poďakovanie patrí aj nemenovanému zamestnancovi infocentra za cenné info pri našom víkendovom prechode Veporskými vrchmi.

Littleflower

veru, vyborne miesto aj kuchyna.

raz sme po vikende stravenom na rysoch a koprovskom utekali rovno na zbojsku, aby sme si vychutnali miestnu kuchynu. a to nas cakala este cesta do hlavneho mesta. ale ta zachadzka stala za to ;-)
z&atial raz sa nam stalo, ze sme prisli zbytocne. za kolajnicami bola tabula zatvorene. bolo to niekedy v zimnom obdobi podvecer.. aj eurosalas v michalovej bol vtedy zatvoreny.

Muska

Je to súkromná investícia, ale pracuje sa aj na získaní aspoň nejakých dotácií najmä na hospodárstvo.

IND_jones

Tak tohle je mistrovský kousek; nevíte jestli na to čerpali nějaké dotace? a jaké? to je fakt bomba, příslib rozvoje cestovního ruchu i v ostatních oblastech, které rozhodně stojí za to!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum