Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Makara Sherpa a Trapper

Yoda

2 jozef: ďakujem, už je to neaktuálne, kúpil som nové kožené anglické kanady, goretex, cena dobrá, strih rovnako, podrážka oveľa mäkšia ako klasické kanady - iba to jediné mi vadilo na starých kanadách.

Ciernaznacka

Na tychto botach/ resp. na tomto type bot mi vadi, ze maju taky tvar "kopytka".

Jozef

to:yoda
samozrejme, myslel som ako nové.Treba vidieť a nie opisovať. Odmeral som vnútro = 26,5cm, vonkajšia podrážka 30cm. Asi sedmičky.Popradky som kúpil manželke, ale tá ich nechce nosiť kvôli váhe. Takže po 1O noseniach odpočívajú v skrini.Preto sa ich chcem zbaviť.Môžem poslať foto alebo ukázať v Bratislave.Ináč platí do bodky čo napísal brosk, ale to každý užívateľ popradiek vie.
Jozef

Vrana

2 martin.m: ano presne to som pouzival na svy. Mozem len odporucit.

Brosk

Ja mam tiez popradky.Nemohol som v tom case (pred 10 rokmi) najst na svoju labu(13)turisticke boty az kym som nenarazil na tieto hyjeny.Musim povedat ze vaha je uctyhodna presiel som v nich uz stovky km.Otlaky robia este aj teraz na zaciatku sezony:)Ale nemenil by som.Ak sa o ne clovek stara,to znamena boxuje a aspon raz za rok napusti olejom tak vydrzia naozaj takmer vsetko.Do tazkeho terenu nemaju konkurenciu.Ale tiez ich uz budem musiet hodit do Makaru lebo podrazka je zbrusena a potrebuju malu rekonstrukciu.Manzelke som kupil pred par rokmi od Makaru a je pravda ze kvalita je lepsia oproti popradkam ale tie otlaky si ale musela odtrpiet aj ona:)Ked robine dlhsie tury tak si hodi do ruksaku aj nejake lahke kecky a pokial to teren dovoluje a je unavena tak sa prezuje.Inak tiez ja s nimi velmi spokojna.

Lubo

CZ zdemoloval uz viacero vlakien v tomto fore,
tentoraz mu to neprejde :-).

Vrana

Mal som podobne botky - Garmont Yukon. Uz su po smrti, ale presiel som v nim skutocne vela. Zlikvidoval som ich uplne, avsak dost tomu pomohlo nespravne osetrovanie. Skvele topanky, urcite zatial najlepsie na VHT co som mal.

Takze topanky ake robi Makara by som urcite odporucil. Samozrejme na klasicku VHT (Tatry, Alpy), nie na nahananie sa po hrebenoch Fatier ;-)

Sona

Muska, diky za tip. No kedze tie moje chudence sa uz velmi dlho neimpregnovali, koza vyzera strasne a nejaky zakrok potrebuju ako sol. Keby premokali dalej, pouzijem aj ten zater.

Muska

Sona mam jedny popradky uz asi 6 rokov. Su to popradky a nie topanky od p. Makaru, su sice podobne no makarove hodnotim ako kvalitnejsie (maju ich niektory znami). Zrekonstruovat som ich dal uz druhy krat a problem s premokanim cez svy sa objavuje stale (vhladom na ich vek lebo koza sa uz trocha poroztahovala)hlavne v zime. Na leto su stale vyborne. Niekto mi radil pouzit zater na svy a zipsy na stany (teraz neviem kto to vyraba no da sa to lahko najst v ponuke outdoorovych obchodov). Na povrchovu udrzbu je vyborny Nikwaks - krém. Inak pri revitalizacii vedia z tych topanok vydolovat nemozne - vyzerali ako nove.

Yoda

Jozef: aký typ máš, nevieš napísať presne číslo ? Sú fakt nové, tá cena je nejaká nízka ? Ja nad nimi tiež uvažujem, zatiaľ mám na jeseň až jar kanady. Ako veľké plus však beriem (na základe info z 3. ruky), že sa dá dohodnúť na osobnom stretnutí s p. Makarom a presnom odmeraní nohy, to je dobré v prípade nízkeho nártu, apod.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum