Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čierna Hora – NP Durmitor – Bobotov kuk

Diskusná téma K článku: Čierna Hora – NP Durmitor – Bobotov kuk

Durmitor je najznámejším a turistami najobľúbenejším čiernohorským národným parkom (od roku 1952) z pätice čiernohorských národných parkov. Krásy durmitorskej prírody boli spoločne s najhlbším európskym kaňonom rieky Tara v roku 1980 zaradené na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Najvyšším bodom pohoria je Bobotov kuk, na ktorý sa vydáme v horúci letný deň.

FunTTomas

Peter61: túra trvala cca od 6.15 do 18.15 h, čiže 12-hodinovka. Prevýšenie podľa GPS-ka nemám, lebo bol chybný záznam, ale podľa medzibodov v mape vychádza aspoň orientačne stúpanie 727 m a klesanie 1234 m, ale to tam nie je započítaný výstup k Ľadovej jaskyni, výstup na Bezimeni vrh spod steny v závere doliny a mnohé menšie výstupy a zostupy.

Peter61

Btw.2 ake bolo prevysenie, kolko trvala tura ?

Blackline

akurát sa tam o týžden chystám dakujem za článok:)

FunTTomas

Peter61: ako kto, lebo nás bolo 8, ale v priemere 2 - 3 litre tekutín na osobu. Ak by sme robili túru v opačnom smere, tak na zostupe z vrcholu sú cestou 3 pramene, lenže dostať sa zo Sedla do Žabljaku by bol problém, keďže tam autobusy nepremávajú. Žiaľ, spoľahli sme sa na jediný prameň na úseku Bobotov kuk - Crno jezero. Naša chyba.

Dano

Výborne Tomi.
Ako vždy nechýba plastičnosť prejavu. Fakt som vysmädol.

Nonormal

Nádhera =) Dúfam, že sa raz dostanem aj ja ďalej ako len do okolitých krajín =/

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum