Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Horská záchranná služba

Peter61

Skotski dobrovolnici 14.2.2013 ..Cairngorm Mountain Rescue Team..... "We started mobilising within 15 minutes of the call coming through.

The Mountaineering Council of Scotland (MCofS) said there were 52 fatalities on Scotland's mountains in 2011. Of those, 21 were climbing related.

RIP
bbc.co.uk/…/uk-scotland-highl…

Eric

Bohuzial, system je uz raz taky. Peniaze nie su, nie su, HZS cely rok zobroni o aspon ako-taku vymenu materialu a potom zrazu na konci roka (pozor uctovny rok na MV SR sa konci v novembri) sa najdu nejake. Tak co maju spravit? Aj tak klobuk dole, ze to vobec zverejnovali. Vobec nemuseli, takto je to este ako-tak objektivne. A co sa tyka tej zmluvy na tri roky, to neznamena, ze teraz nakupia lana za 100 000 eur :) Zakazka s nizkou hodnotou je do 10000 bez DPH a je jedno, ci sa zmluva uzavrie na mesiac alebo tri roky, stale to bude len tych 10000.

Pabloo

škoda, keby som vedel,ponúknem im Tendony, ale tieto súťaže to asi nie je o kvalite a cene lán ...

Rado Gadoczi

Zalezi ako casto chodis do hor a v akej nadmorskej vyske sa vacsinou zdrzujes pocas roka. Ak byvas na najnizsie polozenom mieste na Slovensku alebo dokonca pri mori tak je mozne ze sa u teba vyskova choroba prejavi aj v 2000m.

Peto.z.bb

Tiez som si co-to vypocul o konflikte medzi profesionalnou HZS a dobrovolnymi HZS. S tymi druhymi nastastie nemam skusenost na zdielanie, vlastnu ani sprostredkovanu. Co som mal moznost prekecnut s dobrovolnikmi tak chapem ich argumenty, ale je to na dlhsie. Na profi HZS, kde som parkrat volal pri chybajucom znaceni (zostup z Kralovej hole do Vernara, z Bacusskeho sedla do Bacucha) ma prekvapilo to, ze dany clovek mi povedal ze tadial v zivote nesiel, a ze ma len turisticku mapu 50.000ku, ze mam volat hasicom (nasli sme v lese kotu, zrejme hranicu urbaru, a podla nej sme chceli zistit kde sme a kadial sa dostat naspat na znacku). Ale v oboch pripadoch boli ludia na druhom konci kabla prijemni, velmi sa snazili pomoct, a verim ze era lacnejsich a presnejsich GPS v telefonoch tieto situacie v buducnosti znacne zlahci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum