Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bobrová – Tišnov – Zastávka u Brna

Diskusná téma K článku: Bobrová – Tišnov – Zastávka u Brna

Rovnako ako v predchádzajúce roky, vyrazili sme vandrovať údolím niekoľkých riečok na Morave. Toto putovanie je zaujímavé najmä tým, že riečky sú hlboko zarezané do okolitého terénu, ktorý je riadne poľnohospodársky obhospodarovaný a len úzky pás terénu okolo toku je zalesnený a vytvára dojem, že stále idete v hlbokom lese. Na riečkach sú početné vodné mlyny v rôznom stave prežitia. Niektoré ako rozvaliny, iné ako takmer luxusné usadlosti a pod. Pokiaľ sme v minulých rokoch prešli údolia riek Rokytná a Oslava, tentokrát sme zvolili riečku Bobrůvka, ktorá v dolnom toku mení meno na Loučka. A ako bonus sme si pridali aj údolie Bieleho potoka.

Boro

Marek, už z mapy sme videli, že by tá Jihlava asi nebola nič moc a tak sme to zmenili.Moravica naozaj patrí medzi našich favoritov a to možno ešte tento rok.

Marek_10

Když jsem loni dočítal povídání o putování podél Oslavy, trochu jsem měl obavy, jak to letos dopadne na Jihlavě. Naštěstí jste udělali změnu a vybrali si zcela jinou řeku. Loučka stojí za projití, zejména však v časném jarním období, kdy mají vodopády v Trenckově rokli největší sílu.
Ta Jihlava by byla asi stejným zklamáním jako Bílý potok. Hezký je jen úsek z Mohelna do (řekněme) Hrubšic, ale to je na třídenní čundr zatraceně málo. Tím ale nechci zrazovat, jen varovat, že po vybudování megapřehrad se jaksi ztratil kontakt s řekou (i s tou zatopenou).
Tak jestli mohu doporučit, příště třeba vyrazte na Moravici (Kružberk-Hradec).

Sona

Zatial som nemala vela casu na spoznavanie Ciech, ale co sa mi paci napr. na Morave, je, ako oni maju vseko pekne upraveme - kvetinky, travicky, okolie domov, ziadne odpadky. Vsade nejake bufety, krcmicky, v ktorych sa da aj nieco zahryznut, aj v poslednej krcme maju aspon utopenca alebo hermelin. A pri kazdej co i len malej zaujimavosti naucnu tabulu.

Svatopluk stepanek

ahoj boro, vzdy hovorim, ze slovensko je najkrajsie a ze pri nom ostanem. aj cesi maju zopar peknych miest -
ceskomoravsku vrchovinu,
jeseniky, beskydy,sumavu.
mozno to prehodnotim a aj
sa pozriem po morave a cechach
ako zvycajne pekny clanok, obrazky a inspiracia

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum