Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub na Modralovej (Mędralowa)

Daulagiri

Parádny zrub v ktorom som spal s utorka na stredu. Pohodové spanie v rozprávkovom kraji. Steny sú celkom fajn utesnené, v dolnej miestnosti je stôl aj pár lavičiek i myšy. A asi najväčšia zbierka fliaš akú som kedy videl :-)

A hlavne prameň je cca 10 m na západ v takej malej priehlbinke. Je síce stojatý, ale opatrným naberaním som mal vo fľaši vodu čistú. Je tam aj hadička, ale s tej tečie špinavá voda. Môžete to v článku opraviť. Hodím ho aj do GPS databázy.

MatusM

akosi neviem v tomto fóre správne linkovať, pardon :(

MatusM

Ahoj, vďaka za upozornenie na chybný link (asi bol jeho obsah medzičasom odstránený).
V pohorí Beskid Żywiecki však naozaj stojí chata Zygmuntówka - v sedle Klekociny polhodinu chôdze severne od Modralovej. Správny link je napríklad tento:
pl.wikipedia.org/wiki/Schroni…Zygmunt%C3%B3wka(Beskid_%C5%BBywiecki)

Zivan

Jeden z linkov v závere článku má poukazovať aj na poľskú chatu Zygmuntówka. Namiesto toho smeruje celkom inde - zrejme sa jedná o omyl autora.
Chata Zygmuntówka sa nachádza, pokiaľ som správne zistil, v pohorí Góry Sowie v poľských Sudetoch - sudety.it/…/ID,28.
Alebo existuje ešte v poľských Beskydoch nejaká iná Zygmuntówka?

Ján morong

Konečne som si prečítal, tento stručný opis nášho severu a zrubu, ktorý je na pravom mieste. Myslím, že aj teraz, by šikovní nezamestnaní mohli budovať podobné útulne aj rozhľadne na niektorých výhľadových vrchoch. Kto prišiel na túto myšlienku dávno predomnou, nech ma pri ich budovaní aspoň zamestná. Ahojte turisti. otec autora.

JurajDK

Goral nemas celkom pravdu -v 20tich rokoch vymenila Benesova vlada priemyselne, uholne Tesinsko za 27 hornooravskych ( Cierna Orava) a severospisskych dedin-i napriek nesuhlasu ich obyvatelov. 1938-1944 nasledne CSR a potom Slov. stat spatne obsadil tieto uzemia (agresia?). Po 2.WW
toto uzemie znovu pripadlo PL-ak chceme aby Benesove dekrety platili na juhu, musime ich akceptovat aj na severnej hranici.... Ked ste na trhu v Jablonke, vedzte ze ste na Orave-a isto sa "dogvažite" :-)

Niemamweny

FunTTomas-masz rację,pardon. Góry i górali lubię (bez względu na narodowość), ale nacjonalistów- nienawidzę- za głupotę (bez względu na narodowość- a nawet polskich bardziej nie lubię). Trzeba z nimi walczyć. I dlatego musiałem coś napisać. A z Mędralowej piękny widok. Tak więc bracia i siostry-przyjeżdżajcie- ja lubię bardzo i polecam niedalekie Gorce.

FunTTomas

Vyzývam diskutujúcich, aby sa vyvarovali nacionalisticko-politických tém a diskutovali v súlade s pravidlami hiking.sk/…/podmienky_pouziti…, lebo táto diskusná téma je o zrube a nie o zmenách hraníc medzi Slovenskom a Poľskom.

Goral

Neviem, co sem pleties Javorinu a Suchu Horu, ked sa stale jednalo iba o pokracovanie polskej agresie voci Slovensku a slovenskym obyvatelom. Vysledkom je okupacia casti Spisa a Oravy Polskom, ktora trva dodnes.

Niemamweny

Bracia i Siostry,
Tak żeby skończyć z historią i polityką. Trzeba pamiętać, że nam zajęcie Javoriny i Suchej Hory w 1938 na dobre nie wyszło.

MisoB

Doba ked Slovensko susedilo s Deutschlandom...

Sona

Dakujeme za pochvalu :)
D i S - to bola aka doba?

Niemamweny

Bardzo fajny portal o górach. Super artykul o Mędralowej.No ale ktoś zaczął o polityce i historii- u nas też są tacy. Jak się idzie z Babiej Góry na Krowiarki, albo na Policy to można zobaczyć słupki graniczne z napisem D i S. No ale nie wiem czy to były dobre czasy dla Słowacji.

Goral

prave to je najhorsie, ze u nas sa o tomto takmer nevie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum