Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nove napady pre hiking.sk

Spacer

Tam by sa dalo viac.
Mne by sa napr. hodilo, keby v mape pred zobrazenim fotiek sa ma opytalo z akeho obdobia chcem. Ci chcem z jari, zimy, atd.
Ked som si chcel pozriet fotky z danej oblasti, a zaujimali ma len zo zimneho obdobia, musel som otvorit 10 predtym, kym som narazil na jednu zo zimy.
Ale to ma asi vysmejete :).

FunTTomas

Lino: na tento účel slúži vyhľadávanie na hikingu vľavo hore v rohu stránky s textom "hľadaj...".

Lino

ahojte, možno sa to tu už rozoberalo, ale nedalo by sa rozšíriť vyhľadávanie fotiek v galérii?
Momentálne je to možné podľa oblastí, autora, počtu bodov a od najstaršej resp. najnovšej. Nedalo by sa tam pridať políčko na vyhľadávanie podľa slova resp. dvoch slov : napr. Salatín, Bystrý potok, kamzík atď ?
Možno by bolo vhodné pri vkladaní fotografie ponúknuť možnosť pre autora uviesť tzv. keywords podľa ktorých by sa jeho fotka v hľadaní našla.

Sisty

Lubo vdaka za upozornenie. vsetko funguje ako ma a trasy zobrazuje v mape. toto som si absolutne nevsimol. mea culpa

Merhorn

Ahoj Lubo, no ako som ti uz davnejsie spomina, ja by som tu uvital nieco ako chat. Nechcem aby sa to tu zvrhlo ale myslim, ze to by bolo celkom vitane. Ok, z mojej strany :)
Mozno aj linky na zive panorami, sorry ako to tu uz niekde je a sa som si to nevsimol, ak to je uplna blbost tak nic no :)

Sona

Najma by som vas poprosila diskutovat o hikeplanneri vo vlakne o hikeplanneri. Honzo, tam najdes aj odpovede na svoj podnet. Hned na prvej strane je k tomu nieco.

MisoM

honza, pravdu celkom nemas, z vlastnych skusenosti to sedi aj v takomto terene (ja t azse prejdem rychlejsie ako udava hikeplanner ale co narobis), ale cas za kolko prejdes trasu je vzdy len orientacny a nemozes chciet aby to kazdemu sedelo na minutu presne.

Honza286

To Lubo: Ten algoritmus je použitelný slušně v technicky snadném terénu, v terénu s řetězy, žebříky apod. silně selhává, neboť toto nezapočítává do času výstupu. Na takovéto trasy by byl vhodnější průměr samotných návštěvníků.

Pali2

ja by som bol za ,aby sa na stránke písalo o prírodných zaujímavostiach /zaujímavá skala,technická pamiatka ,strom.../ pre jednotlive pohoria ktoré sú mnohokrát len na skok od značených chodníkov,ale ich minieme lebo o nich nevieme

Lubo

Honza286,

tvoj navrh je nie len organizacne nerealizovatelny ale z nasho pohladu vyslovene zly. Dovody najdes v samostatnom fore venovanom hikeplanneru (hiking.sk/…/hike_planner.html), debatovalo sa tam o tom viackrat, nebudem sa tu preto opakovat :-).

Algoritmus bol, je a bude. Pripravujeme vsak moznost vlastneho koeficientu, aby vysledny cas lepsie zohladnoval individualne schopnosti kazdeho pouzivatela.

Honza286

Navrhoval bych např. změnu výpočtu času pro jednotlivé túry, kde by na místo algoritmu byl časem použit průměrný čas turistů, kteří absolvovali jednotlivé úseky dané túry. Případně ponechat algoritmus pro málo navštěvované oblasti a ten průměr použít zpočátku alespoň pro ta nejfrekventovanější pohoří a túry (Fatry, Slovenský ráj, Nízké Tatry, Tatry, Pieniny).

Lubo

Sisty, funguje to takto:
Ides do rozsireneho hikeplannera (hiking.sk/…/sluzby-hikeplanne…) a naplanujes si trasu. Nad vyskovym profilom najdes ikonu s textom "Ulozit a zdielat". Zadas kratky komentar a kliknes "ulozit".
Teraz treba ist na mapu a menu "moje trasy" najdes tebou ulozene trasy, ktore si mozes na mape kliknutim na lupu zobrazit.

Sisty

mna by tiez zaujimalo ako zobrazim svoju ulozenu trasu v mape. priamo v napovede, na ktoru upozornil Matus je uvedene "K dispozícii po kliknutí sú okrem toho aj základné údaje o trase (prevýšenia a čas), stály link na zobrazenie trasy v mape (pre použitie do mailu alebo na svojom blogu/webe) a link pre zobrazenie všetkých podrobností na HIKING.SK.". ja ten link neviem nikde najst. alebo napoveda predbehla buducu moznost zobrazenia?
a tiez sa priklonam k Vladovej poznamke o strankovani diskusii.

Spacer

MisoM:
Stacilo keby sa to robilo tak, ze by sa nahodne vygenerovalo trebars 20, 30 fotiek na jeden den (pre vsetkych rovnakych), a len z tych by sa potom vyberalo nahodne. A pridat na stranku link ktorym by som si mohol zobrazit vsetky fotky na ten den, tam by uz nebol problem najst tu, ktoru hladam. Toto by bolo jednoduchsie, ako pre kazdeho uchovavat historiu a myslim, ze by to splnilo aj svoj ucel.
Co poviete? :)

MisoM

tak k tej foto, samozrejme sa zmeni poial stranku netahaz z cache z disku, kedze je to spravene tak ze vzdy pri nacitani sa generuje nahodny index foto :),

no robit nejaku pamat na nahodne foto pre kazdeho, neviem, neviem ... :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma