Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nove napady pre hiking.sk

Merhorn

Spacer, ano a nie. Zalzi cez co to pozeras. Cez mobil moc mapu negenerujem, takze by dana moznost prisla celkom vhod.

Lubo

Ako sa uz Miso prihlasil, jeho je Galeria, ja sa zas dobrovolne priznavam k zodpovednosti za mapu :-).
Uz mam rozpracovanych niekolko moznosti alternativneho zobrazovania v miestach, kde je fotiek na kope vela. Taktiez sa mi paci myslienka filtracie zobrazovanych fotiek podla rocneho obdobia.
V mape dalej evidujem problem s klikatelnostou niektorych doplnkovych vrstiev, ked ich je zapnutych viac. Toto je zial problem, s ktorym zatial neviem pohnut. Ale snazit sa samozrejme budem :-)))).

Spacer

Mne osobne by najviac bodlo:

  1. vlastne to povodne, koli comu som tuto temu zalozil. Ked prekliknem z hlavnej stranky, a vratim sa, nahodne vygenerovana fotka je ina. To znamena, ze by som chcel nejaku moznost sa k nej dopatrat.(kedze som ju zbadal az po prekliknuti) Sposob, akym by sa to dalo vyriesit som popisal nizsie, aj ked mozno by sa to dalo aj nejak lepsie.
  2. lepsie filtrovanie fotiek na zaklade keywords.

A take dalsie:
v mape aj pri najvacsom priblizeni a zobrazeni vrstvy fotografie, niektore fotky sa dost prekryvaju, a je obtiazne sa k nim dostat.
Nieco na sposob "zobraz vsetky fotky v tomto obdlzniku" (obdoma zoomovania) by bolo fajn.
Moznost odfiltrovat fotky zobrazene na mape podla roznych kriterii.

Viem, znie to jednoducho :), ale taktiez viem, ze to je dost prace. Takze sam som zvedavy ako to zoskrtate :)

Spacer

To podla mna netreba. Ked je uvedena pri fotke GPS poloha, kliknes a si tam, das zobrazit vrstvu fotografie a je to. Toto myslim je celkom dostacujuce.

Merhorn

Mozno by bodlo nieco na sposob ked danu fotku otvoris, ponukne ti moznost aj geograficke blizke k danej otvorenej. Nieco ako ma geocaching spravene. Je samozrejme mozne to dalej vyspecifikovat ale az do akej miery, to zalezi na tvorcoch :)

MisoM

no vidim ze mi zase niekto chysta robotu :)))),

ale teraz vazne, keywords su v plane uz dlhsie, je fakt ze som trochu na ne pozabudol, pre ine prioritnejsie veci aj mimo hiking, taze zalezi od dostupneho casu, v plane to je uvidim ako to budem stihat realne preniest do zivota.

Ale kludne piste co Vas napadne ku Galerii, ja Vam to potom zoskrtam a ostatne sa priebezne moze samozrejme doplnit :))

Jjano

Priznám sa, že to s tými keywords ma už dávnejšie napadlo... Klikol som teraz na prvú fotku, čo mi prišla pod ruku hiking.sk/…/mala_fatra-odlisn… a ona je síce z Malej Fatry, ale je vyslovene o Tatrách a to nemáš ako zistiť. Bežne sa s týmto stretávam. Takže keby tam bol jeden riadok navyše, kde by človek mohol dobrovoľne vložiť nejaké kľúčové slová a potom by sa podľa nich dalo vyhľadávať, to by bolo super...

Lino

MatusM..... práve preto by som dal pri vkladaní fotky jeden riadok s keywords, kde by si autor mohol napísať slová, ktoré uzná za vhodné a podľa ktorých by sa potom fotka našla.
Nie som odborník na webové aplikácie a netuším ako je to náročné spraviť. Preto píšem len z pohľadu užívateľa. A užívateľ ako je známe, je tvor lenivý a chce mať veci čo najjednoduchšie :-)))))

MatusM

Lino, to je preto, že málokto pomenuje fotku len "suchým" geografickým názvom.
Môžeš si ale otvoriť mapu a vyhľadať fotky v okolí D.sedla tam.
Nehovorím tým, že galéria funguje ideálne, len to ako si poradiť pri dnešnom stave galérky.

Spacer

Peter61:
nemyslim, ze ked zvyraznis vyhladavanie, tak sa to nejak extra zlepsi. Skratka niektorym je pohodlnejsie nepisat novu temu ako chvilu hladat.
Ten vyhladavaci box je v poriadku. Len to nie je prilis vhodne na fotky, tod vse.

Peter61

Spacer, Lino: pre vacsinu "novicov" je aj to vyhladavanie v LH rohu zakliate. Parevidelne sa vyskytuje opakovane zakladanie rovnakych tem, diskusne prispevky v neadekvatnych temach etc.

Moj navrh - zvyraznit.

Lino

Presne, to vyhladavanie v ľavom rohu je všeobecné, nie len na fotky. Tam mi najde diskusie, temy, članky atd.
Napriklad ked vľavo hore zadáš Demänovské sedlo najde ti len tri fotky a potom články atď. Už len ked si Hikeplaneri zadáš cestu na Demänovské sedlo tak ti tam pod ním najde 25 fotiek.
A myslím si, že tých fotiek je tu ešte viac.

Samozrejme je to na vás Mišo, je to len môj postreh. :-))))

Spacer

MatusM: Uznas sam snad, ze filter "Zapadne tatry" nie je bohvieako konkretny :).
A vyhladavanie v lavom hornom rohu je mozno prakticke na hladanie nejakych tem, clankov podla klucovych slov, ale vobec nie je vhodne na hladanie, resp. filtrovanie fotiek.

Triops

V suvislosti s fotkami je problem v mape, ked je miesto kde je vela vlozenych fotiek, tak su cez seba a myslim, ze potom sa nedaju vsetky prezriet (aspon ja som nenasiel sposob).

MatusM

Spacer, Lino - áno, galéria by sa zišla po mnohých stránkach vylepšiť... Momentálne by som to riešil tak, že si vyfiltrujem fotky zo želaného pohoria a nechám ich zoradené podľa dátumu vloženia.
Všeobecne platí, že ľudia väčšinou pridávajú aktuálne fotky - to znamená, že momentálne tam nájdeš prevažne zimné a ako listuješ dozadu, nachádzaš postupne jesenné, letné, jarné, z minulej zimy, a tak ďalej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov