Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový chatár na Chate pri Zelenom plese

Jana22113344

MichaelS: doufala jsem ze par lidem (zejmena tem skalnim) mozna dojde kde je chyba, ale zatim vidim ze poskytnutou informaci vetsina ani nepochopila a cast se hned chopila osobnich urazek. Ulevovat si timto zpusobem opravdu memusim.

Lubo

Jana, tvoje prispevky su len vybuch anonyma.
Hadaj preco mas pri nicku cierneho panacika - lebo nie si registrovana ani si neuviedla svoj email. Pokial chces vyzerat aspon ako-tak doveryhodne, pridaj svoj email, idealne taky, kde je meno.priezvisko@atd...
Lebo k vlastnym nazorom neodmyslitelne patri aj vlastne meno. Ak sa niekto boji pod svoj nazor podpisat, je to tliachanie ako po 5. pive. No a vysvetloval som to tu uz mnohokrat, Hiking.sk forum NIE JE krcma!

MichaelS

To Jana ... úlet to je řešit v TÉTO diskuzi. Možná jsem blbej, ale tady vidím prostor pro konkrétní zkušenosti/problémy se službami konkrétní chaty. Pokud chceš řešit proč to na Východě (včetně nás...pokud vím, ty Pohlreichovi hrůzy se odehrávaly v ČR) stojí ve srovnání se Západem ve službách turistům většinou za prd, tak by to chtělo si založit zvlášť vlákno. Nicméně jeho smysl mi trochu uniká .... že si tu 10-20 lidí zanadává a postěžuje toho asi fakt moc nezmění. Ale třeba se některým uleví...aspoň tobě je doufám lépe:-)))

Jana22113344

2 Bacaardi: dekuji ze aspon nekdo pochopil. Pritom nechci aby vzrostla cena vsech sluzeb, chci jen adekvatni kvalitu.

Na placenem parkovisti ocekavam ze auto bude mit vsechna kola a vsechna okna i po mem navratu a ne ze budu nekde pracne ukryvat detskou sedacku aby nelakala nektere spoluobcany! Podotykam ze v obycejnem beznem aute a ne v mercedesu za 2 mega.

Jana22113344

2 all: po prispevku 3500korun to uz chapu. Vam vyhovuje, co vy primo pozadujete kvalitu 5. cenove za penize z jednicky. To se pak nedivte jak malo PLATICICH ZAHRANICNICH turistu je v Tatrch a jak vsechno upada.

2 sona: chces i trvale bydliste a cislo OP? Uved prosim vsechny urazky ktere jsem psala. Nechapu jak muze nekdo tvrdou kritiku pochopit jako urazku.

2 vrana: varit se da i ve velkem mnozstvi a kvalitne. Ja nechci kulinarske orgie ale zit na parku s horcici a kusem oschleho chleba? To pak nekritizujme pastikare, protoze kvalita jejich stravy je stejna, akorat k tomu maji jeste romantiku ve forme posezeni venku :-)

to 3500korun: k takove atmosfere urcite patri i parta nemytych turystu se smradlavyma ponozkama a pritom staci pouzit maly cestovni deodorant a umyt si nohy ve snehu ;-)

Bacaardi

ja suhlasim s tym, ze v pohode miniem na chate peniaze, ale musi tam existovat pomer CENA vs KVALITA. vacsinou to v Alpach byva cena VYSOKA vs kvalita VYSOKA, na slovensku pomer je cena STREDNE AZ MOC VYSOKA vs. kvalita NIZKA... cest vynimkam.. a to je to co tu porovnavaju ludia.

som ochotny zaplatit za parkovisko 6 euro na den, keby v tom bolo aj parkovisko strazene (nie len platene) pripadne odvoz busom niekam kam potrebujem atd. (ano mantaci, viem ze je tam uz novy gratis skibus. aj to muselo vymysliet J&T a nie zaprdeni zadubeni tatranci podnikatelia).

som ochotny zaplatit za pivo 2 eura, ked bude dobre, vycapnik sa na mna bude usmievat, a pohar bude skleneny.

som ochotny zaplatit 13 Eur za ranajky na horskej chate, ranajky z ktorych clovek zije cely den na kopci (nie za dva platky salamy a tvrde vajco z minuleho vecera).

uz to chapete? narodni hrudobijci... preco sa vam nehodi porovnanie s alpami, ked podnikatelia ako prve povedida ze v lpach je draho, aj my chceme tolko zarabat. ale ja vam poviem: v alpach to zacalo tak ze najprv ponuknut SLUZBY na urovni a potom pytat peniaze, na slovensku je to tak ze najprv nahrabat, zdierat a pytat, a az potom slubovat, ze zo zarobeneho zlepsiim SLUZBY. (coho sa vsak nedockame, pretoze aj 20!!!!!!!!!!!!!!! DVADSAT!!!!! rokov po pade komunizmu sa tu dedkovia vyhovaraju na kedysi vladnuci komunizmus. kapitalisticke peniazky sa vam pacia, ale kapitalisticke sluzby neponuknete? zle mi z vas je. jak si nechavate srat na hlavu za 2 euro.

podotykam, ze na Brnci som byval spokojny.. aj na Zbojande, kupodivu aj na Terynke. ja len pisem o principe.

Sona

Janka, nic v zlom, ale Ty si okrem urazok toho tiez vela zatial nenapisala. Pokial mas zle skusenosti z konkretnej vysokohorskej chaty, pokojne napis. Ale inak Tvoje prispevky k ziadnej konstruktivnej debate neprispievaju. A mozes sa aj podpisat.

Vrana

Svata prostota, to si ozaj myslis ze vysokohorske chaty su apriori urcene na kulinarske orgie? Ved tam kilo cohokolvek musi niekto hore vyniest na chrbte a ked to ostane ako odpad tak aj zniest dole. Musi sa varit jednoducho, efektivne, osvedcene jedla ktore mozno pripravit hromadne (doslova co jedlo, to jeden velky hrniec) a ktore nie je problem na druhy-treti den zohriat a podavat hostom. Tam nie je priestor na experimenty.

3500korun

"spatne umyte a otlucene sklenice" patria k atmosfére horskej chaty...aspoň z môjho uhlu pohľadu. A chodím tam pre atmosféru, keď to tam bude vyzerať ako v prvom hoteli na výpadovke z Bratislavy, tak mi je zbytočné chodiť až do Tatier :)

Jana22113344

2 raymond: umis jen urazet, nebo jeste neco navic?

Myslis ze ZP si nedela praci poradne? Vadi ti jeho drsna kritika a dotyka se snad primo tebo provozovaneho stravovaciho zarizeni? Jak jinak se podle tebe ma jednat s lidma se kterymi prichazi do styku? Vzdyt ty restaurace vetsinou provozuji temer analfbeti/poloopice.

Raymond

Ze Zdenka Polreicha, hahha ten by si najprv cecky musel zdvihnut zo zeme a potom by ho vo velrybych pasoch zeriavom vyvyiezli chatu.

Jana22113344

2 vrana: Ok, tak ne do plastu ale do spatne umyte a otlucene sklenice. Chapes uz ten kvalitativni rozdil o kterem jsem se zminovala? Turista je ochoten si priplatit, ale sluzba musi mit jistou uroven, kvalitu. Ziskove provozovani horske chaty neni jen o sroubovani ceny a tahani euricek z penezenek zakazniku.

Beru zarizeni v odpovidajici nadmorske vysce a dostupnosti terenu a opravdu je mi jedno kdo dane zarizeni provozuje. Klidne at jsou to reholni sestry.

Zdenka Pohlreicha na Slovenske chatare!

Vrana

2 jana: mam dojem, ze miesas rozne kategorie ubytovacich a stravovacich zariadeni dohromady. Za prve v Tatrach neexistuje vysokohorska chata (nie bufet na Popradskom, Sliezsko dome, Skalnatom plese), kde ti nacapuju pivo do plastu. To som si isty, lebo plast je odpad a treba ho z chaty zniest dole. Rovnako si dovolim tvrdit, ze v Alpach (A,D,Ch,I,Fr) neexistuje lacnejsia vysokohorska chata ako je v Tatrach, ci sa to tyka ubytovania alebo stravy. Proste neexistuje a basta. Ak mi ako priklad uvedies rodinny penzion niekde na podhori v Taliansku pri hlavnej ceste a chces ho porovnat s vysokohorskou chatou typu Teryna, tak sa nemame o com bavit, lebo porovnavas neporovnatelne.

Jana22113344

Peter61: hadam se snad s tebou o komancich?

Proc si sedat na kamen, kdyz jsem ochotna si priplatit? Ale ne za tu hruzu ktera je k videni na slovenskych horskych chatach!

Dokud chatari nepochopi jak funguji turiste (jejich chlebodarci), bude to porad stejne na.... Vidim ze radeji donekonecna diskutujete o hov... nez se trochu zamyslet nad fungovanim sluzeb v regionu.

A MichaelS v tom vidi ulet, fakt dobry :-). Byla to dobre minena rada, "strucne shrnuti toho co a proc turistum vadi v Tatrach". Dokud to nepochopite, nic se nezmeni.

MichaelS

O pivu se hádejte, ale s tou historií jděte někam, a zejména období II.sv.v a po ní bych sem raději vůbec netahal, to by mohla být VELMI žhavá diskuze...skoro stejně jako zbytečná.

Že předání chaty asi mohlo proběhnout kultivovaněji je pravda, ale jednak to řešit tady je mimo (kdo to tu čte o tom věděl a mohl minimálně tušit), jednak se od výměny chatára na jedné chatě dostat k nekončícímu srovnávání Tatry vs. Alpy je fakt úlet.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum