Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstavba Chopok-Ďumbier

Littleflower

v podkladoch na stranke eia.enviroportal.sk/…/obnoven… je to celkom pekne popisane.
v dokumentoch "text zameru E" a "text spravy o hodnoteni - sprava E" sa k ceste na chopok napr. pise:
Dovoz materiálu na stavenisko bude automobilmi, po existujúcich miestnych komunikáciách. Miestnu komunikáciu II/584 zo severnej i z južnej časti Chopka počas výstavby zaťažia domiešavače betónových zmesí, nákladné automobily odvážajúce odpad zo stavebnej činnosti a nákladné automobily dovážajúce konštrukčné technologické časti lanových dráh a objektov reštaurácií. Dopravné napojenie navrhovanej činnosti po Koliesko (Chopok sever) bude po existujúcich komunikáciách, ďalej cesty nie sú vybudované. Materiál sa zhromaždí na parkovisku Biela Púť, odkiaľ bude na miesto určenia prevážaný po miestnych komunikáciách, ďalej (za priaznivých podmienok = sucho) po zjazdovke a lesnej ceste.
Podstatná časť materiálu bude dopravovaná na Chopok prostredníctvom lanoviek a navrhovanej modrej zjazdovej trati Chopok sever.
Dopravné napojenie navrhovanej činnosti z južnej strany Chopku po lokalitu Srdiečko bude po existujúcich komunikáciách, ďalej cesty nie sú vybudované. Materiál bude na miesto určenia prevážaný po novonavrhovanej modrej zjazdovej trati Chopok juh.
alebo:
V pripade zjazdovych trati, ktore budu služiť aj ako odjazdove zachranne trate (najma modra zjazdova trať Chopok – sever) bude riziko ohrozovania krajinnej pokryvky sposobene aj vplyvom dopravy, pretože sa tato trasa bude využivať ako prevadzkova, za učelom zabezpečenia zasobovania, oprav, udržby zariadeni v stredisku, ale aj ako pristupova pre zachranne zložky (hasiči, zachranari, policia) a subjekty hospodariace v lesoch.

najviac sa mi paci to oznacenie "ODJAZDOVE ZACHRANNE TRATE"

MisoM

Peter61, ty tiez vsetko prezradis na verejnost, este nas niekto predbehne a co potom :)))

Prodi

prosim když budete tvořit reklamu do TV, tak nekopirujte resort tatry , tu animovanou stupiditu, ale použijte živou hezkou Slovenku, to kromě prstu budu oblizavat i obrazovku.

Peter61

Chors, my dvaja s MisomM uz mame naprojektovanu a schvalenu lanovku od motorestu Kamienka na Chopok. Bikemartin a vraj aj vrana su dalsi mensi akcionari. Adushka sa sice tvari, akoze ona nic, ale je CEO.
Takze dajaky zahranicny prodi moze akurat prsty oblizat !

Prodi

Však Kamienka už potřebuje modernizaci, viděl bych to ve stylu Lomnického štítu (interiér), prostě at to hezky zapadne do prostředí.

Bikemartin

Demänovské s. je o dosť (cca 150m) nižšie ako Krúpove s., nie?

MisoM

jasne a Kamienka bude motorest nie :D

Chors

prodi :-D dobré

Ktosi tu spomenul, že je to schválené. Je to pravda?
Myslím, že nikomu nebude vadiť ak spojazdnia lanovku na Chopok, skôr naopak, ale rozširovať zjazdovky, ktoré ajtak zívajú prázdnotou...no a tá cesta by bol vrchol, hoci na Kamienke by asi zaplesali.

Prodi

když už, tak i Štefaničce by slušelo nějaké to parkoviště :-)

Rastyslaf

suhlasim s tebou vrana.
neviete o nejakej peticii, alebo deja sa nieco proti tomu?
mamutak - tvoje porovnanie s rakuskom sa mi nepozdava, u nas je toho horstva menej, nie?

Vrana

2 Mamutak: normalne striekam od radosti

Ak je to s tou cestou pravda, tak by ma zaujimalo ktora kurva predajna im to podpisala. Urobit cestu na hreben je zaciatok konca.

Mamutak

Cesta pôjde z Jasnej na Chopok a ptom doel až na Kosodrevinu. Bude to obslužná komunikácia pre potreby lyžiarského strediska, nakoľko sa tento rok ide stavať funitel. Nerozhorčujte sa nad tým, nič s tým nespravíte, nakoľko to má v rukách J&T a proti nim nezmožeme nič. Ale vezmime si to tak, že v Rakúskych strediskách sú tiež takéto obslužné komunikácie takže žiaden strach a buďme radi, konečne sa normálne bude dať ísť aj na bicykli na Chopok :-)

Juh

Komplexny material k planovanehu prepojeniu Chopok sever-juh je na enviroportali
eia.enviroportal.sk/…/obnoven…
Celkove zhrnutie - treba si kliknut na odkaz "zhrnutie". O cestnom prepojeni som tam zatial nic nenasiel.

Axel

Cesta cez Krupovo sedlo? To je este lepsi blud ako tunel popod Hiadelske...
Priznam sa, ze si neviem predstavit, ako tam chcu tu cestu postavit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum