Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hans v. Haidsteig a Königschusswandsteig

Peter61

Lukas.v - nebol som tam, (a asi v zivote tam nepojdem) ale okrem stredneho slovenska s malym "S" a lezenia tazkej feraty iba v sedaku, t.j. bez hrudaku, cyhbicku v clanku nevidim, ani dovod na Tvoje ziadosti.
Skoda, ze si pouzil vulgarizmus na adresu autora a Tvoj prispevok bude zrejme zmazany.

MisoM

lukas.v, na obranu hiking-u nie je realne mozne aby ktokolvek z administratorov overil pravdivost vsetkych faktov v clanku, napriklad aj ak tam nebol, clanok nema nikde napisane ze je to metodicky navod na to ako danu trasu prejst alebo ze je to sprievodca kde mas do bodky presne napisane zavazne aka je obtiaznost trasy a pod. treba to skor chapat ako napad ze aj takato trasa existuje a da sa prejst, aka je obtiazna zalezi na kazdom co tam ide aj od jeho skusenosti, ked idem na ferratu tak ak neviem co ma caka tak si pozriem sprievodcu kde mas obtiaznost ferraty popisanu

Ked si precitas ale v clanku cast "Cesta sa komplikuje" tak kde je tam napisane ze je to bez problemov, ked mas pisane volne lezenie stupna I a II tak necakaj turisticky chodnik a mas tam pisane, ze to bolo riziko, takze je trochu divna tvoja reakcia vo fore a myslim ze nie je na mieste. Ked ides na ferratu obtiaznosti E tak necakaj ze to je prechadzka ruzovou zahradou :). Obe ferraty som siel minuly rok takze viem o com pises a ako sa komu zda tazka je aj dost zavisle od subjektivneho nazoru s cim musis zase pocitat a nie sa toho drzat ako zakona ze niekto tu napisal nebolo to tazke tak to isto zvladnem aj ja.

Lukas.v

žiadam autora článku ako aj kolektív hiking.sk aby skor ako uverejnili takýto článok si najprv overili fakty. aby sa ostatným nestalo to čo nám: išli sme túto ferátu v decembri v zlompočasu presne tak ako to písal autor článku. realita ke taká že prechod medzi feratami je hroza,autor je asi dobrodbruh, keď na takéto niečo nahovára ludí a ešte k tomu oficiálnym článkom na internete. mi možeme byť radi že sa nám nič nestalo, ten prechod je skrátka príliš ťažký na na treba upozorniť všetkých. nechápem načo sa to tu vobec píše, ako vravím moja skúsenosť je fakt hrozná a nikomu ju neodporúčam. išli sme to nalahko a bez lana sa to proste nedá ani zliezť tak neviem o čom fangorn vlastne píše. nech sa vyjadrí alebo nech už žiadne dalšie články neuverejnuje, aspoň sa nikomu nič nestane. tak nech sa nehrá na hrdinu že on to prešiel a je to pohoda , nech proste napíše pravdu

Martinček

boli sme tam teraz cez víkend, bolo to parádne. aj článok je skvelý,ďakujem

Fangorn

ja tadiaľ už tiež druhý krát nepôjdem :)

Private

Ten traverz medzi Haidsteigom a Koenigschusswandsteigom mohli iba omylom nazvat oficialnym chodnikom (steigom). Je nezaisteny, nebezpecny, o chodniku sa neda hovorit. My sme sa tam raz zasekali iduc opacnym smerom - kedze bol nedostatocne znaceny (len akesu miznuce machule obcas nastriekane). A skoncilo to trojkovym volnym lezenim (kedze lano sme so sebou nemali - ved sme sli na ferraty) a zostup uz bol nemozny. Ja by som to nikomu ako moznu alternativu pristupu na Koenigschusswandsteig nedoporucovala. Pokial sa niekto nema chut trapit v neprijemnej sutine pod nastupom, naozaj je najelegantnejsie riesenie nastupit zostupom od Neue See Huette.

Fangorn

ďakujem. To máš pravdu že oceľové lano znižuje obtiažnosť ale ja som to v texte myslel na miesta kde práve to lano chýbalo (a malo tam byť) takže tým sa zvýšila obtiažnosť tých pasáží :) Ale asi je to napísané moc komplikovane, predsa len je to moj prvý článok :)

Eric

Dobry clanok, ten traverz od jednej ferraty k druhej musi byt fakt zazivny. podla mna je to v takom stave aj preto, lebo aj v nakrese je nakreslena prva dlzka za II a az potom zacina oznacenie platne pre zaistene cesty, takze ono to na zaciatku bez toho lana aj ma byt. Skor by som popravil vetu o tom umelom zvysovani obtiaznosti chybajucim ocelovym lanom - ja by som povedal, ze prave ocelove lano umelo znizuje obtiaznost skaly :))) Ale pekny vylet aj popis...

Peter61

Na odlahcenie k obednajsej kave.
Hovori jeden Yetti druhemu :

  • "minule som dole v doline videl Messnera."
    Druhy na to:
    "Nehovor, tak on nie je vymysleny, on naozaj zije ?"
Dano

@Ferko
Neviem prečo ten hanlivý postoj. Ferraty sú tu. A je problém ako nazvať tých, čo po nich idú. Čo tak vertikálny turisti?

Jv

@Ferko
nic v zlom,ale ferraty a klettersteigi tam boli aj pred messnerom..a mozno aj vdaka nim,resp masovajsiemu alpinizmu sa z messnera a dalsich stal messner.. teda z dalsich sa messner nestal, ale vies co chcem povedat.
h.von h je pekny steig a urcite odporucam aj pre neskusenych..vobec neni tazka

Marianisko

Ferko, Messner sa o feratách vyjadril úplne inak, zjavne si v tomto trochu mimo :) To lano je tam aj tak iba na istenie, každý kto si chce stenu vychutnať tak ho na iné ani nepouživa a využíva prírodné chyty. A nikto ti predsa nebráni prejsť feratu bez istenia ak sa ti nepáči. Len potom je dosť pravdepodobné že toho veľa nenalezieš ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum