Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako spať v národných parkoch a CHKO

Jiku2

Peter61- ja se bavim o obycejne louce kdekoliv, tedy i v CHKO a NP. spatne si pochopil co jsem napsal. vyssim stupnem jsem myslel lokalni rezervace

Jiku2

to s temi svisti je uz extrem. to tu nekdo uvedl jako nadsazeny priklad.ja se bavim spis o normalnich lokacich bez vyssiho stupne ochrany, tzn. CHKO pripadne i NP mimo rezervace

Peter61

Ozaj, ked uz tu chodi (zrejme) strazca:
Belal: o dva dni caka nasich kamzikov obvykla pyrotechnicka show aj v okoli ubytovacich zariadeni (aj) v tatranskych NPR. Budu robit Straz prirody, Lesna straz a pod. dajaku prevenciu v tomto smere ?

Pabloo

belal
myslím, že tým svišťom to až tak nevadí...

Jiku2

ja se nebavim o kempovani. jaky je rozdil, kdyz tam chrape kamzik, a kdyz si do travy lehne unaveny turista, ktery tam nezanecha o nic vetsi skodu? neprepokladam,ze bych si hlavu podestlal nejakym tim svistem. ja si radeji lehnu do travy nez abych podporoval vystavbu novych a dalsich hotelu,chat apod.

Belal

napriklad preto, aby si si neurobil noclaharen uprostred najvacsej svistej kolonie v Zapadnych tatrach ako to casto robia tvoji sukmenovci (Pri cetli na iternetu ze se tam kempovat muze) Mimochodom naposledy sme ich nacapali spat o pol deviatej rano este...

Jiku2

Nerozumim, proc by melo byt zakazano spani pod sirakem. stejne jako kdejaky zajic ci srnka, by i clovek mel mit moznost takto prespat. ta jako kdyz si jen tak lehnu a zdrimnu nekde na louce, dostanu pokutu? smesne! mocipani z parlamentu asi maji pocit, ze se jedna o jejich pozemky (v mem pripade si dosadte ČR:)

Borislav

Opäť výborný článok. Je radosť čítať články, ktorých autor si dá záležať na dôslednom rozobraní danej témy, čo býva často v slovenskej žurnalistike problém. Jasné, vecné, výstižné, v spleti internetového balastu, kde sa človek nič nové nedozvie doslova poklad.
Ale musím sa priznať, že som pár krát dané predpisy porušil, keď som spacák roztiahol na lúke mimo vyhradené táborisko.

Marcel.c

A v com je problem? Vladne vari nezhoda v tom, ci na odznaku vyobrazit samotny material, povodcu materialu alebo skladovaci priestor, do ktoreho povodca svoj material uskladni? :-)

Peter61

Marcel, toto vsetko uz mame, ale viazne to na vyrobe odznaku :-)

Peter61

Aduska, ta zlahnuta trava po dvoch spacakoch moze vazne urazit esteticky jemnocit okolo sa pasucej zveri, nehovoriac o naslednom namahavom paseni.
Nedala by sa trato vazna skoda na zivotnom prostredi minimalizovat napr. na zlahnutu travu po jednom spacaku ?

Jjano

Pre adushku a ostatných "porušovateľov": princípy Leave no trace by sa mohli uchytiť aj na Slovensku, zrejme by im bolo treba spraviť nejakú osvetu: lnt.org/…/principles.php

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum