Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Burda pod Fabovou hoľou

FunTTomas

S ľútosťou oznamujem, že Zrub Burda zhorel 2. novembra 2012. :-(

FunTTomas

Počas posledného septembrového víkendu (28. - 30. 9.) a počas prvého októbrového víkendu (5. - 7. 10.) bude Zrub Burda z technických príčin zatvorený (nedostatok vody).

Bulat

ako to už býva, jeden nespokojný hlas zaznie a 10 spokojných mlčí... preto mi nedá nenapísať svoj názor. Na Burde nie som síce pravidelný návštevník, mal som ale možnosť stráviť tu večer a noc okolo Veľkonočných sviatkov, spoznať tunajších správcov Eriku a Zdena, ako aj zopár ich dobrých kamarátov. Musím povedať, že takú atmosféru ako tu som dávno nezažil. A to, že zrub býva občas aj zatvorený- nuž asi preto, že to nie je žiadna klasicka komerčná chata s nonstop prevadzkou, a ľudia čo ju spravujú majú možno občas aj iné povinnosti... Každopádne, ak pôjdem niekedy nabuduce okolo, a bude otvorené, určite sa rád zastavím na pokec s velmi príjemnými a milými ľudmi ako aj na jedného kvazara :-))

Muska

Boris pýtal som sa správcov prečo bolo vtedy zavreté a skúsim zhrnúť dôvody. V tomto období rieši správca prípravu zrubu na zimu a zavedenie vodovodu až do zrubu (vybavovačky,zháňanie materiálu...). Toto isté (príprava na zimu) musia zabezpečiť aj vo svojom dome v doline keďže strávili skoro všetok letný čas na Burde a nemá ich kto striedať. Čiže zhodou okolností ste našli Zrub zatvorený. To že v TIK Zbojská pani nevedela že je zatvorené bolo spôsobené tým, že kancelária je bez telefónu(pevnej linky) a internetového spojenia a v sedle Burda tiež nieje signál a ťažko sa komunikuje. Takže snáď vás na budúce zhoda okolností obíde:)
A ešte info: Počas jesene sa môže častejšie stať, že bude zrub zatvorený prejde totiž postupne na víkendovú prevádzku.

Boris-cz

Těšil jsem se při potulkách Rudohorím se synem v sobotu 1.9. na odpočinek a občerstvení na této chatě,ale i přes ujištění paní z infocentra v sedle Zbojská,že "dnes tam je otvorené" jsme zastihli chatu uzavřenou,jen lístek s nápisem "z technických príčin...".Po této zkušenosti se,bohužel,musím přidat na stranu těch,co již dříve kritizovali nespolehlivost tohoto zařízení.Mrzí mě to,snad někdy příště.

Phalike

Ahojte, chystame sa ist pomoct tento vikend, ak sa chce niekto pridat tak sup sup, ja osobne som tam od stvrtka do nedele!

FunTTomas

Výzva pre dobrovoľníkov od chatára:

v termíne 13. - 26. 8. organizuje brigádu na Zrube Burda s tým, že ubytovanie a 1 teplé jedlo denne sú zadarmo plus pivo alebo nealko.
Robiť sa bude vodovod, prístrešok na drevo a pripravovať drevo na zimu. Záujemcovia hláste sa cez SMS na prvom mobile uvedenom v kontaktoch na hiking.sk/…/zrub_burda_pod_fa… (oranžová tabuľka faktov).

Pf.69

Vrelo odporučam , je tam skvelá aura ! Ešte spomeniem že 66kusové stádo koní sa vracia s paše na N.Klakovú cca 14:30.

Sanyo

uchylili sme sa tam akurat vcera. Chceli sme az na Zbojsku, ale uz hodinu pred Burdou nas nahanala burka :) tak sme boli radi,ze sme tam mohli stravit noc. Nie je co dodat - citit tam prijemnu clovecinu a urcite to kazdemu odporucam! :)

Axel

Polotien tam predtym nebol? Sedeli sme pod nim a celkom sranda napad :-D

Muska

Ja sa tiez rad zapojim, ten polotien som uz videl, ale nepoviem :)

Phalike

Pojdem pomoct uz len preto lebo chcem vidiet ako vyzera ten polotien :)

FunTTomas

Novinky z Burdy:

  • pri zrube pribudla letná terasa na posedenie v polotieni.

  • zrub je otvorený nonstop denne okrem pondelkov.

  • a výzva pre dobrovoľníkov, kedykoľvek možno prísť pomôcť s budovaním vodovodu - strava a ubytovanie je zadarmo pre ochotných ľudí. Stačí prísť.

Svatopluk stepanek

to, co pisu basia, why a rb69 je presne, clovek je hostom a nie klientom.
ja som z prahy, č.r., a
tam to je veru naopak -
ja uz do stredu mesta ani nechodim...
uplna katastrofa z tohto pohladu su vraj krkonose

Rbr69

Povies co by si asi chcel a Erika uz nejake tie bylinky vykuzli ... skutocne miesto vonajuce clovecinou a prirodzenou ludskostou ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma