Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hotel Kráľova studňa zrekonštruovaný

Zdenči

Keď som si to prečítal pozornejšie, vidím, že autobus bude zavedený "Pre odstránenie rušivého vplyvu áut..." V tomto prípade to beriem ako dobrý nápad a súhlasím s tým, čo napísal Vlado...len aby nakoniec hore nejazdili aj autá aj autobus

Vladimír Kobza

Plný súhlas, Ľubo. Toto je skutočne pre mňa tá posledná vec, ktorú by som videl ako rizikovú pre ochranu krajiny v NP ako takej, najmä v situácii, keď sa tam teraz môže ktokoľvek aj tak doviesť osobným motorovým vozidlom. Skôr by som v tom autobuse videl potenciál (do budúcnosti) na obmedzenie prístupu pre osobné autá.

Pokiaľ ide o vyvážanie "lenivcov" ako tu odznelo, tu by som bol trocha opatrný. Na turistiku cestujem takmer výlučne verejnou dopravou, pretože na životnom prostredí mi naozaj záleží. To ale tiež znamená, že som limitovaný spojmi v cestovnom poriadku, ktorých je každým rokom menej a menej. Takýto autobus prináša nové možnosti plánovania túr, ktoré by sa vzhľadom na cestovný poriadok nedali stihnúť v rámci jednodňovej turistiky. Nemám problém šlapať ani 10 hod., nepovažujem sa za lenivca, no takútu službu veľmi rád využijem.

A napokon, sú medzi nami aj ľudia chorí a postihnutí, ktorí by výstup na Krížnu po svojich povedzme nezvládli. Oni si nezaslúžia kochať sa krásami tak ako my? Príde mi to trocha také sebecké, keďže práve im by autobus isto pomohol.

Od roku 2012 premáva v okolí Banskej Bystrice cyklobus a je na to výborná odozva, keďže jazdí plný. Aj vtedy boli nesúhlasné rekacie, no ja teda nevidím žiadny problém v tom, keď ľuďom uľahčíme možnosti trávenia voľného času v prírode. Alebo ich radšej poslať do nákupných centier?

Toľko môj stručný názor na problematiku. Ďakujem za pochopenie.

Peter61

Vrana,
"taxiky" na SD tohto roku bud jazdit ?

Sreto23

Podla mna je to fajn myslienka. Ja rozmyslam ze tam poslem rodicov na vikend. Inac by tam museli ist autom, lebo ist na tazko s rupsakom uz pre nich nieje.

Lubo

Toto je posledna vec v MPVF, ktora by mi ako turistovi trhala zily. Skor ma irituje bezhlava tazba alebo nicenie v suvislosti so stavbou dialnice pri Vahu.
Ak ten bus znizi frekvenciu osobnych aut na HHKS a zvysi pocet ludi vo Fatre na ukor OC Europa, tak mozeme byt len radi, nie? A casom mozno bude z bezneho busu nejaky ekobus (vyborne promo pre ENEL, SSE alebo niekoho podobneho).

Vrana

sak to mate ako "taxiky" na Sliezsky dom, tak co vrestite ? :-)

Vladimír Kobza

Treba ale povedať aj to, že už teraz je tam hustá frekvencia osobných áut. Čo spraví jeden autobus navyše? Podľa mňa by to ešte mohlo byť podmienené obmedzením prístupu individuálnej automobilovej dopravy, čo by prírode skôr prospelo, no na druhej strane to by asi nebolo v záujme hotela...

Aďo.4

a od Tur.Teplic nebude žiadny spoj..? :-( !!!

Adina

Pre lenivcov, ktorých nasilu do hôr treba dostať...nemôžem písať viac, bo ma tu za PC porazí.

Haendel

Pre koho? Pro několik pracháčů a několik neromantických snaživců...

Zdenči

huráááá...už len toto tam chýbalo...o pár rokov sa z Jančiho salaša stane nákupné centrum a chata pod Borišovom bude interhotel...

Adina

Zničme si všetko čo krásne máme :-(... pre koho ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum