Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Muránska Planina

Diskusná téma Muránska Planina

Ahojte! Pretože je to moja prvá téma, chcem všetkých pozdraviť a ospravedlňujem sa za všetky chyby, ale nie som Slovak, len sa učím po slovensky. Ad rem: počas mojej cesty po Slovensku išiel som aj pri hranici Národného parku Muránska Planina, a musím povedať, že mi sa tieto hory veľmi páčili ked´ som ich pozeral z bicykla, preto chcem sa k nim vrátiť, a toto spôsobí, že hľadám niekoho, kto by chcel so mnou ísť do týchto hôr na tri, možno štyri dni od 11 júla. Keby ste mali o takúto túru záujem, dajte ma vedeť, môžete aj mailom (m.karweta zavináč gmail.com). Ešte som nič nenaplánoval, tak keby ste mohli niečo ponúknuť, bol by som veľmi rád.

S pozdravom, Marek

JaroB

Kone sa pasú a za***ú desatinu Muránskej Planiny, traba chodiť po tých zvyšných 9/10tinách, keď to niekomu vadí :)

Jantaara

Daulagiri, myslím, že mu to vyšlo. Však už len to meno, to by si seriózny sťažovateľ nedal :-)

No nič, musím tam ísť ten fekálny stav konečne poobzerať. A veď som zvyknutá, na našej pso-venčiacej lúke za panelákom kravy pasú. Oj, to je radosti, najmä keď poprší :-D

Daulagiri

Vsivakblchavy to si tej Muránskej riadne naložil. Tvoj skreslený pohľad je zrejme spôsobený tým že si tam bol v nevhodnej dobe. Vyskúšaj jeseň alebo jar a uvidíš že to tam bude o inom.
Ale možno si to napísal iba preto aby sme sa pobavili, v tom prípade ti to vyšlo :-)

Vsivakblchavy

Dalibor, presne, presne! Ale mi naložili! Nie dosť, že bolo všade na planine naložené od tých koní. Doteraz mám z toho fekálneho zážitku fekálne traumy a budím sa zo sna... Toto v Auparku našťastie nemáme. Už odtiaľ nikdy v živote nevystrčím nos.

Marcel.c

Pred cca 20 rokmi bola pri chate pod Rysmi umiestnená skvelá výchovno-edukačná tabuľa s nápisom, citujem: "Zákaz srať a šťať v okolí chaty", preložená súčasne do nemeckého jazyka, aby aj naši západní priatelia vedeli, ako na to.
Niečo podobné by sa mohlo realizovať aj na planine na umravnenie jej zvieracích obyvateľov (najmä koní a múch), aby boli uspokojení aj auparkoví návštevníci s ich zaiste oprávnenou požiadavkou na hygienu a zdravotnú nezávadnosť miestneho ekosystému.

Dalibor Belluš

To ste mu ( vsivákovi) prečo tak naložili? Nikoho neurážal len opísal svoj zážitok a pocity z neho. A ešte k tomu samí autori čo by mali šíriť priateľskú identitu tohto webu.
Hmmm ... Je teplo...

Bazin

vsivakblchavy, pocuj a na Orave si bol? Tam by sisi vychutnal kravske kolace a much a ovadov je tam urcite este viac. Len aby to u teba nevizeralo este horsie!!!

Peter Miler

Myslím si, že Všivák si málo vypil, alebo naopak priveľa a s tou Prednou Horou to všetko úzko súvisí :-))

Phalike

K teme konskych exkrementov mam aktualne tiez par "usmevnych" zazitkov zo Svajciarska. Tu vdaka popularnosti chovu a jazdenia na konoch tiez nie je problem na peknom lesnom chodniku narazit na solidne nalozenu kopku erdzajuceho povodu, a ked to clovek v rychlosti preleti na bicykli tak to je len radosti, obvzlast ked nema blatniky tak ako ja :) A k Muranskej planine len jedno. Vsivak ma pravdu, najlepsie tam nechodit ;)

Zdenči

A na Prednej Hore je super liečebňa. Možno píše Všivák práve odtiaľ :-)

Lubo

Na ovady je jednoduchy recept:
Musite ich na sebe kantrit, uisti sa neda. Najcastejsie sadaju na nohy, takze sa dobre da zacielit a uspesnost je po troske treningu blizka 100%. Vcera nas takto zopar vyobsivalo v dolnom useky Javorovej doliny vo Vysokych Tatrach. Jeden ma klofol do prsta, odstatne ukoncili svoju put pri olizovani sa pred zakusnutim :-).

FunTTomas

vsivakblchavy: žiaľ, Muránska planina je tým známa, že tam stretneš viac koní ako ľudí, tak to aj poznať na prostredí. Ale keď si zoberieš Tatry, tak naše veľhory nie sú na tom oveľa lepšie. Všade servítkové zákutia a ľudské "výtvory". V aktuálnom čísle časopisu Tatry je o tom zaujímavý článok. No Muránska planina má v tomto na vrch. V Tatrách sa nemôžeš túlať kade-tade a ani bivakovať, zato na planine sú zóny voľného pohybu a môžeš aj táboriť v blízkosti chodníkov. Pokiaľ ide o ovady, tak pred mesiacom nás tiež doštípali a to sme si dali preventívne pivko na Burde ako odporúča "adina", no útočili tiež. Nech žije zimná planina!

Stefan.n

ad vsivakblchavy:Tak to je silná káva.Súhlasím s Axelom,že je to z toho tepla.Ale to sa dá liečiť-nie v horách,ani na webe,ale v iných ústavoch.A existuje aj hipoterapia tá by ti určite pomohla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum