Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Orla Perć? Uwaga! / Orlia prť? Pozor!

Vrana

12-14 hodinove brnkacky mam aj ja rad ;-)

.

Orlia Prt ? BRNKACKA:::)ked je dobere pocasie.

Honza286

To už nezmiňuji ani takovou drobnost, že byl zcela záměrně porušen návštěvní řád TPN - "W okresie od 1 kwietnia do 30 listopada wszystkie szlaki turystyczne podlegają zamknięciu od zmierzchu do świtu".

Luky

Myslim si že najvačšie riziko bolo sadnúť do auta a ešte hodinku šoferovať. Ale prežili sme toho už hodne a toto bola dalšia skusenosť :)
Ps. parkrát som v Tatrách zmokol ale na búrku si nemôžem spomenúť asi bola prvá!

Vrana

a honza sa rozbieha a neomylne hadze svoj kamen ...

Kofoluska

Ondrulka diky moc za clanok. :) Hlavne za to, ze s vedomim chyb si to vsetko spisala pre nas ostatnych - aby sme sa obdobnym veciam vyhli. My sme uz Orliu Perc na dobu neurcitu zavrhli, hlavne po tom, co moja polovicka v prisernom lejaku zostupovala z Gerlachu. Ale minimalne do Doliny piatich polskych plies sa chceme vratit - ked sme tam boli tento rok od Morskieho oka, videli sme az jeden a pol plesa :D zastihlo nas blbe pocasie, s ktorym sme na stastie pocitali.
Inak - tie pocity na zaverecnom useku asfaltkou od vodopadov k autu - veeeeeelmi dobre poznam :D

Honza286

Peter61 - chybu může udělat každý, ovšem nasbírat během jedné túry tolik elementárních chyb, to je hodně vzácné - jako zásadní chybu bych viděl tvrdohlavé pokračování v přechodu za výrazného zhoršení počasí, ač byla možnost krátkého sestupu do nižších poloh. To, že někoho potká v horách bouřka apod. je docela běžné, ovšem pak je důležitá správná reakce a minimalizace rizik, což se v tomto případě nestalo (riziko bylo naopak záměrně maximalizováno).

Vrana

Nehadzem (tento rok 2 kriticke situacie). Nahodou by som urazil svojho anjela strazneho.

Peter61

Katka, vdaka za clanok. Kto neurobil nejaku chybu na horach, ať hodí kamenem. Vacsiu silu vsak chce o tom napisat pre poucenie ostatnym. Z vysokých hor je to napr. hiking.sk/…/psychicky_na_dne_…
Je tu ale zopar clankov, kde autori urobili spustu somarin a este to aj obhajuju.

Vrana

2 ondrulka: treba este trochu potrenuvac ;-)

Ondrulka

Plne súhlasím so všetkými výčitkami, ktoré nám adresujete. Preto som aj písala ten článok, aby niekto druhý naše chyby neopakoval a nepokazil si inak fantastickú túru. To precenenie síl sa ale týkalo vlastne len mňa, manžel so silami problém nemal, len zvýšený nápor na psychiku, keďže sa bál o mňa a o naše dve \"siroty\"

Vrana

Inak vdaka za clanok. Vela ludom pomoze pri rozhodovani o vhodnom variante prechodu OP.

Vrana

"Počítali sme s tým, že k autu sa vrátime za tmy, najpesimistickejší odhad hovoril o 22.00 hodine.", "Konečne otvárame auto a kontrolujeme čas – 23.20! S tým sme nepočítali ani v najhoršom variante."

Vedeli do coho idu. Optimisticky variant ich trasy je 14 hodin. Ich pesimisticky bol 17 hodin, ktory presvihli len o hodinu vdaka podmienkam a zastavke na chate. Nemam dojem, ze by precenili vlastne sily. Nalozili si poriadne, ale na zasah TOPR to nastastie nebolo ;-)

Merhorn

Ale peto nechybala, len som suhlasil proste :) Som nestranny aj ked v snahe po objektivite neobjektivny :) peace... :)

Peter61

Merhorn, tebe chybala takato sumarizacia , nestaci 4. veta v clanku ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum