Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gerlachovský štít - Martinova cesta

Peter61

Jožo, hlavne by ste si mali dať to (polo) repete dakedy začiatkom leta, aby ste to tak easy vytapkali po snehu, ziadny kamenolom, ako byva po zideni snehu.

Vrchar8848

Jej, zaspominal som si na tu turu spred 37 rokmi. Liezol som ju z frajerkou, terajsou manzelkou zo sedla PH, a pre neskory nastup sme to stihli len na ZG a vnoci sme zlanovali do Batizovskel doliny.Ten usek na hlavny vrchol mi chyba, skusim prehovorit manzelku.

Pabloo

šiel zo Skalnatej chaty, tam sa pochytil s Lacom Kulangom, cestou hore ho chytila stráž prírody a keďže nebol v Jamese dostal pokutu...
fotky z vystupu sú na picasawebe
sám doktor Martin si na výstup koli pokročilému Alzheimerovi nespomína

Velvet

Ako Martinova cesta, v horolezeckom žargóne Martinka či Martinovka, prešla do horolezeckej histórie hrebeňovka z Poľského hrebeňa na Gerlachovský štít, ktorú 15. 8. 1905 prvýkrát vcelku absolvoval frankfurtský sociológ a alpinista Alfred Martin (nar. 1882), ale jej jednotlivé úseky boli už skôr prelezené.

Vrana

2 Peter61: tipujem za aj fajku a tabak mal ;-)

Peter61

Pabloo: ake vybavenie pre sololezca ? Baganace , chlieb, klobasa, vino.
Vrana, pabloo : aky to bol dr. ? Inak predpokladam, ze tiez vyrazal zo SD, lebo z T.Polianky je to vyzivnych 1900 m prevysenia. Alebo zeby zo Zbojnicky ? vyhlasujem preteky v googleni.

Fangorn

krásny a inšpirujúci článok. cieľ pre mňa na budúci rok jasný :))

Vrana

Alfred Martin bol Nemec a pochadzal z Mnichova, sa mi zda.

Pabloo

Výstupová trasa Martinovka sa nazýva na počesť nemca Dr. Alfreda Martina, ktorý ju prešiel ešte v roku 1905, konkrétne 15. augusta sám a to od sedla Poľský hrebeň. Klobúk dole v tých časoch a s tým vybavením.

Pabloo

s Tiborovým pradedom to šiel, zaplatil mu kravou a dvoma sliepkami

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum