Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gerlachovský štít - Martinova cesta

Peter61

Ty!Yes : Dobra otazka. Skus si predstavit situaciu tychto dvoch nestastnikov hzs.sk/?lang=sk&site=arc…
Nepomohlo by im to. Snad iba keby zavolali z vrcholu, ze nevedia, kadial dole. To asi ale netusili.
Snad keby "sekery padali", tak vyuzit miesto, kde je signal, nahlasit sa HZS, ze zostup bude problem , bud ich pockat, alebo ozstupovat a ak sa neozvem za x hodin, ziadam o pomoc.

Vrana

Najma co sa Tatier tyka riesim to tak, ze pred vystupom trasu poviem niekomu dole (zvycajne zena). Potom sa ozvem bud z vrcholu alebo po zostupe do chodeckeho terenu, ze je vsetko OK a kedy asi budem dole. Pripadnu zmenu trasy, tiez vacsinou oznamim mobilom.

Ja?No!

rozumiem, len už sa mi párkrát stalo, že som niekomu povedal kde idem a cestou som dostal chuť na niečo úplne iné.... teraz už máme mobily ale v horských dolinách sú aj tak stále miesta bez signálu. Tiež rozmýšľam občas, podľa čoho by ma hľadali, keby som sa týždeň neukázal v práci......

Vrana

samozrejme ze nie, ale zivot dokazu zachranit aj relativne malickosti

Ja?No!

potom treba zapísanú trasu plánovaného zostupu dodržať aj keby sekery padali???? aby ta informácia nestratila na cene......

Peter61

Pabloo : zapis do vrcholovej knihy vcitane planovaneho zostupu moze byt cennou info pre HZS pri pripadnej patracke.

Peter61

Vrana, vypliestali sme očy dookola, ci neuvidime aj Ajfelovku v Londyne, ale hlbsie do knihy vrcholnej drzosti sme sa ne dolistovali :-D

Vrana

aj pablo je tam zapisany? aj adamus? ;-)

Peter61

PoTvrdzujem: Katka a Lukas su zapisani vo vrcholovke na Zadnom G. 15.9.2011 :-)

Qeci: podmienky v zlaboch z nedele - Tetmajerov zlab : spoly vytopeny, neprijemne zapadavanie v snehu podmytom vodou, ale da sa.
Hreben - sneh mizne, ale macky sa zisli.
Batizovsky zlab: podobne vytopeny, ale presliapnuty, od cca 2350 mnm nadol zladovateny firn. ( pred tyzdnom bola suvisla vrstva uz od plesa)
Podla predpovede do vikendu nenasnezi, snehu ubudne. Bacha na zabaranie.

PJano

Bez nejakého hlbšieho pôvodného zámeru som si založil fotogalériu na Zakopiańskom Portali Internetowom (wasze galerie/JanoP). Nateraz sa nejdem "sťahovať" inam. Kto je dnes taký dobrodruh, aby sa púšťal do vydávania knihy (ak nemá spočítané, že by sa jej predalo aspoň 100 kusov)? K písaniu mám veľmi, veľmi blízko, ale život ma naučil sledovať si svoje vnútro. Hory, a Tatry na prvom mieste, zostanú trvalou súčasťou mňa.

Eric

Preplnene vrcholy nevadia. kedze cesta je vzdy cielom, dolezite je, aby cesta nebola preplnena. Aj my si vzdy vyberame tak, aby sme v ceste boli sami. To, ze po dolezeni na vrchol tam stretneme 100 ludi nas uz netrapi. Gratulujem k uspesnemu zostupu, je to krasna tura.

Lukylez

Pjano to pekne vystihol. veľa veci sa neda v danej chvili odfotiť. Opisať danú situáciu môžu všetci a predsa to bude vždy ine.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Martin knor k článku: Okolím kúpeľov Nimnica I. Vacsinu tychto tras som siel pocas dvoch dlhsich vandroviek. Ale bolo to uz davno. Inac, tie dve trasy sa Ti zlepili dohromady. Treba ich naklikat osobitne a na …

nová téma