Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma TuristickaMapa.sk - fórum

Lubo

Skus byt konkretnejsi. Ide o hikeplanner alebo turisticku mapu? daj nejake blizsie info, nech sa mame od coho odrazit. Vdaka.

Tomáš

ukazuje bludy
daj si skorusinske vrchy prechod z niznej cez javorniky do oravic ale by som sa nachodil. este potrva nejaky tyzden kym sa to zrealni

Lubo

Vdaka za upozornenie.
Chybu som opravil.

Drlik Zbynek

chyba v pravej casti stranky, chyba "K"
Informácie o prevádzovateľovi

Lubo

Ako som uz pisal, uverejnili clanok o nas na sme.sk$ret na titulnej strane a vysledok je momentalne zahltenie. Ked na SME vydaju dalsie spravy, upokoji sa to.
Dnes vo vecernych hodinach budeme pracovat na dalsej optimalizacii ... zjavne vykon 580 mapovych vyrezov za sekundu nestaci.

Moky

Super. Len je to nejake pomale. Ze by server nestihal. Musia tam byt tony ludi, taketo nieco na nete chybalo. Ste dobri.

Lubo

Vdaka za slova chvaly,
to co ziadas uz existuje - staci podrzat SHIFT a oznacit pozadovanu cast mapy mysou :-)

Robert Vancsiin

Dopbry den, mrkol som na Vasu stranku je to vyborne, a mozem to prezentovat mojim znamym.
Doporucoval by som tam moznost urobit obdlznicek - pre pvotne selektovanie regionu kde chcem mapu, t.j - prvym kliknuim sa mysli pociatok vyrezu, a taham kurzor pokial nezastanem - mam obdlzmik ktory sa hned zvacsi a vyplni obrazovku.
dakujem
rv

Lubo

Prave o nasej mape vysla kratka sprava na SME:
sme.sk/…/Na-internete-projekt…
ako priamy dosledok je, ze nas server je vo velmi vyraznej miere zahlteny. Prosim preto o trpezlivost, ked to citatelov SME prestane tak bavit, budeme opat rychly ako pred tym.

Lubo

Najvacsi detail su mapy 1:50000 pri rozliseni tusim 240 dpi. Klasicka mierka nema prilis zmysel pri online mapach, lebo kazdy monitor je iny a preto nie je mozno naviazanie na klasicku mierku. V GISoch pouzivana mierka byva, ze kolko metrov ma jeden pixel - v tomto pripade 10.
Ak hovoris o pravitku, tak to momentalne nie je vzhladom na technologiu, ktoru pouzivame. Pravitko je vsak medzi pripravovanymi vlastnostami do najnovsej verzie. Akonahle bude uvolnena, prejdeme na nu aj my. Dovtedy bude musiet stacit sedliacky cit pre vzdialenosti :-).
P.S. ak potrebujes vzdialenosti, pouzi Hikeplanner, tam ich ziskat PRESNE a navyse k tomu aj prevysenia a casy.
Verim, ze tebe aj ostatnym mapa pomoze pri priprave peknych turistickych akcii.

Fazi

ahoj, mohol by mi niekto plis povedat, kde najdem mierku tych online map?

Lubo

Este otazka:
akym sposobom si to porovnaval? Ci klikol do mapy a zobrazenu suradnicu si porovnal s waypointom v GPS pristroji, alebo si konkretnu suradnicu zadal do turistickej mapy a sipka sa neukazala presne tam, kde si predpokladal?

Lubo

Ahasvet, mohol by si pridat aj nejake detaily? Podla mojich dat je skalibrovanie celkom dobre. Zameraj sa na vrcholove koty, ktore su presne urcitelne. Ja som sa zameral na tie vrcholy, ktore mame v GPS databaze (Sluzby - GPS databaza).

Ahasvet

velmi pekna mapa na prezeranie, pre pouzitie s gps mi vsak pripada nepresne skalibrovana (skusil som porovnat nejake kopce s garminom)

Rujir

To vyznacovanie je super napad. Dokonale by to bolo, keby sa dala trasa nahadzat do hikeplannera od razcestia k razcestiu, vygenerovana trasa by sa ukazala na mape a potom by sa dala poslat ako link dajme tomu potencionalnym partakom na navrhovany trek. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum