Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma motorkari-HROZBA PRE HORY

Marian paulisinec

hura konecne zakon pre ludi dufam ze trestna sadzba je 8 az 15 rokou a plati pravidlo 3 krat a dost a samozrejme najtasia skupina a samozrejmost je ze nasa uzastna policia ma pravo a nie len pravo povinost zadrzat pachatela strelbou hura som za a som aj za ine uzastne zakony zakaz vstupu vsetkim ludom do lesou a luk a nie len chranenich uzemi vitvorit nove ministerstvo v kazdom okrestnom meste kancelariu a pristne to dodrziavat no ale vazne normalne mi je do placu hauk nemam slov ak som niekoho urazil nemal som to v umisle ale musel som

Jjano

Klub vyvolenych bude existovat vzdy a stale a treba povedat, ze je to legalne a legitimne. Ak sa vlastnik lesa rozhodne, ze vjazd toho a toho auta do jeho lesa je opravneny, tak to nemozes spochybnit. Ta novela Trestneho zakona prisla najma kvoli motorkarom a stvorkolkarom, ktori lezu vlastnikom, lesakom a najma polovnikom mimoriadne na nervy a ked ich aj chytili, tak im vlastne nic nemohli, lebo to bol len priestupok, co sa riesilo par stovkami korun ... Teraz uz budu postihy prisnejsie.

Rbr69

Jjano, presne, ak tam bude mat povolenie vlastnik, lesnik, elektrikar bude to ok. Len, aby to nesklzlo do roviny, vyberania poplatkov za povolenie vjazdu, kedy sa vyradia ti menej solventni, ktori tam jazdili ako hobbici nie za kseftom.
A ci sa nebude tolerovat, ze pojde pan lesnik a za nim napr. 4 auta bez povolenia, ale pan lesnik ho ma a to su jeho znami. Aby to nebolo o lige vyvolenych. Ale ak sa bude jednat o motorkarov a stvorkolky niekde mimo cesty napr. na ich chatu, povazoval by som takto vydane povolenie za vykseftovane. Nemaju co robit motorky a stvorkolky sukromnikov inych nez vlastnikov niekde inde v lese. No ale som zvedavy, co sa vyplodi v absurdistane :)

Jjano

No dobre, aj ked ide o lesnicko-polovnicku temu, tak sa venujme ochranarom... Tato tema tu bola prebrata velakrat, ale co uz.

Nie je nic zle na tom, ked ochranari jazdia po lesnych cestach autom, aj ked je to pre ostatnych zakazane. Z hladiska ochrany prirody sa vjazd aut do chranenych uzemi nezakazuje preto, aby mali koho buzerovat, ale preto, lebo keby sa nezakazovalo, tak by tam chodil kazdy. Vola sa to unosnost. Jedno-dve-tri auta na danom mieste nevadia, konieckoncom tam aj jazdia - vlastnik, lesnik, elektrikar, spravca toku, ochranar, atd. Lenze ako dosiahnut, ze ak sa vjazd povoli vsetkym, tak tam nepride desat alebo sto aut? Takze z hladiska ochrany prirody sa vjazdy nezakazuju preto, lebo jedno ci dve auta skodia, ale preto, lebo inak nie je mozne regulovat pocet aut, ktore do chraneneho uzemia vojdu. Jurko, poznas nejaky iny sposob nez vseobecny zakaz, ako dosiahnut, ze do chraneneho uzemia nepride viac aut, ako je pre dane uzemie unosne?

Jurko.ch

A nehorši na tom všem je, když do chráněných míst jezdí ochranáři sami autem, aby zkontrolovali, zda někdo tento zákaz neporušuje...A pro jjana - nejdříve by si měli ochranáři zamést před vlastním prahem a potom kázat. Mimochodem, nikdy jsem autem či na kole do žádného zákazu v CHKO či NP nevjel a nikdy by mě to ani nenapadlo, už z principu. A rasto pochopil velmi dobře, co jsem se pokusil nepřímo nastínit. Děkuji

Rbr69

Osobne si myslim, ze porusenie zakazu vjazdu do lesov motorovym vozidlom dat na uroven trestneho cinu je dost tvrde, ALE kedze prakticky nie je mozne ustrazit taketo porusovanie TAK SUHLASIM.
A hlavne po lesoch jazdia vozidla aj bez SPZ a osvedcenia o technickom stave, stare rachotiny, prerobene na hospodarske pomocne stroje, presuvaju sa z dediny do dediny, do hor, nikomu to nevadi, mnohokrat to maju aj na svojich chalupach ti, ktori by to mali v statnom zamestnani riesit. Dvojita moralka.

Jjano

Rasto, v prvej polovici mas pravdu, v druhej nie. Tie velke nehoraznosti si vsimaju, ale nic nezmozu - rozhoduje sa niekde inde, nie na spravach narodnych parkov.

Ale paradoxom je, ze tema zakazu vjazdu do lesov nema nic s ochranarmi, ale s lesnikmi. Ale to sa asi Jurkovi nehodi do kramu, potrebuje sa vyzalovat a vykricat na ochranarov a tak kto chce psa bit, palicu si najde ...

Rasto

Ma to spolocne to, ze ochranari robia problemy kvoli malym veciam a tie velke nehoraznosti si nevsimaju. O to tu ide.

Jjano

A čo to ma spoločné s témou zákazu vjazdu motorovým vozidlom do lesa na Slovensku?

Jurko.ch

Paranoidné??? Přijď se podívat do Beskyd, chytráku. Nevíš o čem to u nás je. V žádném případě se nejedná o paranoiu, pokud znáš skutečný význam slova... Pokud ti zakážou po 50 letech sjezdovku se slovy, že její provoz ničí okolní přírodu. Že její úprava způsobuje erozi - viděl jsem ji za posledních 5 let její existence upravenou jedinkrát v celé délce. Eroze je způsobena neukázněnými turisty, jenž si po jejím profilu zkracuji cestu na vrchol, sjezdaři na horských kolech a motorkáři. A za zákazem stojí osoba, jenž je jakože ekologický zemědělec a močůvka ze stájí, kolem nichž je nehorázný bordel, teče přímo do potoka. Ale toto nikdo vidět nechce.

Jjano

Jurko, a to akože tí ochranári čo majú s tými motorkármi robiť? Motorkárov sú stovky, ochranárov zopár...

Prosím nepleť dve-na-tri, táto téma je o motorkároch a štvorkolkároch v horách, nie o dôvodoch zakázania lyžovania v nejakej lokalite. Tieto paranoidné protiochranárske argumenty (na motorkárov kašlú, zato sa bezdôvodne vybíjajú na lyžiaroch) sú už trošku otrepané.

Mountain

a co tak porozhadzovat trojnozky po dolinach?hm

Jurko.ch

Tento problém je velký u nás doma v Beskydech, když v dosahu je obrovská ostravská aglomerace se spádem cca 500tis obyvatel. Špatné zkušenosti mám osobně, když nám jezdí po pozemcích, co máme kolem naší chalupy v cca 800m.n.m. v CHKO. Pokud by někdo namítal, že si máme vše oplotit, jak asi lze oplotit les a pastviny o rozloze přes 4 hektary... Není ale síla a spíše si myslím ani zájem ze strany ochranářů. Raději budou buzerovat lyžaře viz. zakázaná sjezdovka na Lysé hoře, jenž fungovala od 50.let zcela bez obtíží. Jen to si pak jeden zakomplexovaný místní pseudoochranář a pseudoekologický zemědělec rozhodl, že lyžování zakáže. A tak se i stalo v součinnosti s několika dalšími pomatenci. Zajímavé je, že zákaz kvůli vzácné fauně i floře... jedná se jen o CHKO. Naproti tomu v NP Krkonoše se veselé lyžuje na jmenovkyni Lysé hoře dokonce v 1.zóně NP... Takže z tohoto vyplývá motorkáři ano, lyžaři ne v Beskydech :-(

MatusM

to zas bude debata.. mal byť adresnejší a o jeho uplatnení v praxi proti zmieneným živlom si netreba robiť ilúzie, ale aj tak - teším sa!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov