Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výber spacáku

MichaelS

Ten rozdíl v ceně je takový, že osobně bych šel do Jureka + termovložky. Myslím, že tato kombinace bude s tím Loopingem teplotně minimálně srovnatelná, je o dost levnější(o kolik to záleží jakou vložku vybereš), a univerzálnější. I když o něco těžší.

Bdel

no oba maju 1200g 95/5 peria, rozdiel je len v plnivosti - 750 resp. 800. Plnivost a mozno konstrukcia robia rozdiel 4 stupne. Cenovo je rozdiel ovela vacsi.

Stefo

bdel,v limitnej teplote
je 0 4 C lepší Looping 1200,váhou sú približne rovnaké,cena o cca 7000 kč
v prospech Jureka.

Bdel

spoliehat sa, ze vzdy bude mat cas, silu a miesto na zahrab je dost riziko, -20 na horach nie je ziadna extra zima. Nehovorim, ze treba rovno Bask Kashgar, ale spacak s limitom aspon -15 az -20 v zime vyuzijes. Pamir G95 L ma jemne horsie ine vlastnosti ako looping 1200.

Bikemartin

IMHO, nekupuj spacák pod dojmom jednej arktickej noci. Táto zima sa zopakuje možno o 10 rokov a 2kg spacák budeš sušiť doma v skrini. Praktickejšie a lacnejšie je mať 3sezonny + fleece vložku + záhrab.

Stefo

Prežil som noc na hrebeni NT z piatku 10.2.2011 na sobotu,kosa ako v ruskom filme.Na druhý deň,keď sme zišli do Heľpy,sme sa dozvedeli,že v dedine bolo -20 C.Mal som syntetický spacák do -17 C,oblečené všetko a bolo mi mierne zima.Rozhodujem sa teraz medzi kúpou páperáku,zatiaľ mi to vychádza na Jurek - Pamir G95L.Má porovnatelné teplotné hodnotu ako spacák Sir Joseph - Looping 1200,avšak Jurek stojí takmer o polovicu menej.Má niekto skúsenosti s uvedeným Jurekom napr. pri -20 C ?

Vrana

2 suco: krasne fotky

K teme. Paperaku nesvedci vlhko, inak same pozitiva ;-)

Suco

Pabloo dikes za pozvanie, ale to ma musíš najprv naučiť ako liezť :)

Rast

Ja by som syntetiku uz nebral, velmi rychlo sa to kazi a v tom co je teplo teraz, nebude o nejaky cas a mozes to vhyodit. Paperie ti vydrzi a mas to nadlho.

Pabloo

pekná stránka Suco - žijem v Blatnici, príď niekedy poliezť...

Suco

Ok. Vďaka všetkým za rady... takže idem riešiť páperák... teraz to ešte nechám tak dohádžem do prasiatka cez zimu nejaké prachy a na nový rok niečo kúpim;)

Vrchar8848

Suco tiez mam odskusane vselico,celta, deka, sintetika aj perie. Boli casy ked na hrebenovke mi nevadilo na chrbte v plecniaku 35-40kg. Dnes tvrdo odlahcujem, a zmensujem objem,a snazim sa riesit nakut veci trochu nadcasovo. SirJozka je dobra kupa, radsej si prispor a pohlad na svet spod lahsieho plecniaku sa ti mnohonasobne vrati.

Pabloo

ktosi tu v inzercii ponúka tuším dvokilový, nový paperák Treksport - dosť ťažký, ale podla mna ked sa dohodnete na 100€ tak budete obaja spoko

Forest

Suco nazdar mam odskusane aj sintetiky a aj peraovy spacak a z osobnej skusenosti ti odporucam perovy spacak jednoznacne ( vaha, teplotny komfort,rozmery zbalitelnosti, kvalita a zivotnost ) neni o com je tosice kuso kdrahsi ko sintetika ale ked budes na hrebeni tak nebudes lutovat tto investiciu garantujem. sirjoseph.cz/…/rimo.htm - ja mam RIMO 600 a vyhovuje po kazdej stranke vyuzitelnosti.

Pabloo

páperie jednoznačne...
ak ti nevadia používané veci, občas sa mihne v inzercii, zohnal som tak Sir Joseph 1750gramov za 50€ - bolo treba vymeniť zips - no nekúp to:)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum