Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Poistenie Alpenverein

Peter61

Kamil, v prvom rade . opakuj si : positenie Alpenverein neexistuje !
Je: Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV Členstvo v OeAV

Rozumiš me, šracu ?
teraz už konečne napíš, kto je ten AV KE, čo je to Stubai DSP a pod.

Usetril by si si cas, keby si napriklad vzal 4 kamosov ( co ste "testovali pipsy" a urobili by ste si klubove clenstvo za 54 € a navrch mate celenky.

Lubo

Kamil, mlatis prazdnu slamu :-)

Kamilbenji

veľa ľudí ešte stále ráta v SKK, potom 3 až 5 Euro vyzerá 90 až 150 SKK. to už je podstatný rozdiel. či sa chcem pripoistiť na zásah HZS počas víkendu, alebo si to vybaviť jedným šmahom začiatkom roka je osobná záležitosť. takisto ako si povedať, či sa mi vôbec oplatí riešiť OEAV. ak áno, pozriem sa na cenu a čo je v nej zahrnuté. a od tohto bodu som vychádzal. bankový medzištátny prevod v EZ je 0,- Eur(takisto ako prevod na Slovensku). teda som riešil, prečo sú český a slovenský sprostredkovatelia drahší. ak by tam bol aj príplatok napr. za udržiavanie kancelárie a pracovnej sily, stále to nie je vysvetlenie, pretože to isté platí aj pre rakúšanov. keď som sa rozprával priamo z jedným rakúšanom, majú napr. noc zadarmo na ich chatách, výraznejšie zľavy v obchodoch Sport 2000.... a platia 52,-. naproti tomu v naších krajoch priplatíš hoci aj len +3,- a tieto benefity nedostaneš!
zhrnutie: mňa osobne trápilo to, žeby som mal priplatiť k niečomu (k poisteniu + benefity) a nedostať to (dostanem poistenie a benefity nemám, hoc som zaplatil viac). a zvaliť +3,- na poštovné neprejde.

Eric

Peto: Konkretne som mal na mysli prispevok zo 6:41, nie ze by som nepochopil, ale musel som si ho precitat trikrat, ale je pravda, ze ani ja som este nebol prebraty :))) Jasne, dik za prianie, napodobne :)))

Sedlak

Eric,( et.all.,) sorry. poznas moje verbalne polucie. Obcas preklep a pod., kym mi zaberie kofein. (napr.ten kratky clanocek o pripoisteni inv. som smolil cca 3 hordiny).

Comu nerozumnies ? (teraz fakt bez vyryvania- opravim, yvsvetlim)

(inak prajem Ti, aby sa Ti nikdy nevratilo za clenske OeAV do penazenky nic ine, iba zlava za xaty)

Eric

peto, Ty uz pises v takych skratkach, ze sa to neda citat a cely prispevok je nezrozumitelny :)
kamilbenji: To o com je ten clanok? Snad nemyslis vazne ze pri tych sluzbach a benefitoch, ktore maju v clenstve AV aj slovaci ma ma trapit nejakych 5 € ??? Rocne sa mi z clenstva v AV vrati do penazenky minimalne 100 € a to neprehanam. Taketo porovnavnavania zavanaju.... sedlacinou. Fakt som lepsi vyraz na to nenasiel.

Peter61

Kamil:
1.ten rozdiel 3 €, ktory spominam, je medzi tymi 52 co spominas ako "standard" a napr.viedenskou sekciou za 55 € oeav-events.at/…/beitritt.php…

  1. Cca 1 % clenov OeAV su obcania SR, ktori su clenmi cez 4 slovenskych sprostredkovatelov. Nikto z nich to nerobi ako core business, ale ako doplnkovu sluzbu (a) na nalakanie novych zakaznikov. Otazka je, co dostne clovek od sprostredkovatela rovno s clenstvom a co moze potencialne cerpat v buducnosti.
    Napr. dostat k clenskemu preukazu darcek a pultovou cenou 9 € je fajn, ak je na tych ponozkach napr. aj napis PREVYk, SVTS, VKMF, to je uz funny :-)
    Ak si mozem u 2/4 urobit aj pripoistenie urazovej invalidity clena OeAV, to je uz vacsi benefit.

  2. cena v CR je imho dana urcitym "monopolom" prazskej sekcia. Vysvetlim: medzistatne bankove prevody su zo SR za cca 0,15 €, z CR omnoho drahsie ( viem to podla toho, ako uhradzaju ucastnici z CR nase akcie). Takze klienti slovsnkych bank mozu v poho uvazovat o clenstve v OeAv v skcii vo W., Phe a pod.

  3. Co bude a kedy ponukat tebou spominany kosicky sprostredkovatel :
    "snaži sa byť férový je pod pracovným názvom uvedený AV KE, skúste si tipnúť kto to je :)" ?

Peter61

JJano:
prehlad je neuplny a teda zavadzajuci, komentar " som si posvietil na členské OEAV..." vyzera ako "ochrana spotrebitela". Presne ako pises, je to dobrovolne, dsikutovalo sa tu k clenstvu v OeAV kvoli poisteniu na zasah HZS a zachrany vo vete x-krat. Taketo blogy (svoj evidentne chce Kamil rozbehnut) nepomozu cloveku, ci si ma tieto veic riesit cez komercne pripostenie na vikend, na dovolenku, alebo mat clenstvo v OeAV (ev. DAV, SAC), co je de facto lacnejsie.
Je pre cloveka rozdiel, ci vstupi 1.9. a ma za tych 54 € clenstvo na 17 mesiacov, alebo bludi poblogov, riesinepodstatnych 3 €, kecupy v Bille a plati poist.na zasah HZS kazdy vikend na horach jednorazovo a nakoniec v juli za tych istych 54 € si da clenstvo OeAv na tych 7 mesiacov.

Btw. v nedelu dopo som pisal svts.sk/index.php?a=370
Kym som to dokoncil, dostal som mailom tri otazky k pripoisteniu urazovej invalidity ä (obmedzenia, subsidiarita etc.)a potom rovno info o tom, ze si to dotycni patdesiatnici davaju.

Kamilbenji

Rozdiel medzi 52 a 60 nie je 3. Ale samozrejme, beriem ich ako obchodníkov. Ten kto si dokáže vybaviť má lacnejšie, iný nechce mať s tým žiadne vybavovačky tak si priplatí. No a keď niekto dokáže ponúknuť rovnakú cenu na oboch stranách Dunaja, tak je to super. Celý ten blog je len prehľad pre tých, ktorí už členmi sú, alebo sa nimi chcú stať.

Jjano

Kamil, ako prehľad je to dobré, vďaka za to, ale ten komentár je už zbytočný. Nikto nikoho nenúti, aby sa stal členom OEAV.

Peter61

Kamil:

  1. nebudem sa bavit o 3 €, ale napr : oeav-events.at/…/beitritt.php…

2.vieme o benefitoch, ktore poskytuju slovenski sprostredkovatelia clenstva v OeAV.
Co bude ponukatz tebou spominany kosicky :
"snaži sa byť férový je pod pracovným názvom uvedený AV KE, skúste si tipnúť kto to je :) "

Bikemartin

Lubo je to viac % ;-), cca 4 pivá na chate v Tatrách.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum