Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový návštevný poriadok TANAP v príprave

Forky

Natlacia ludom do hlavy, ze tatry upadaju (co je aj pravda), a jedine riesenie je ich zastavat zjazdovkami o pocte bliziacim sa alpskym. A k tomu hotelov takych, ze bezny clovek tam potom takisto nepojde, lebo to bude mimo jeho ekonomicke moznosti.
ale, hlavne ,ze tam bude cez 20 000 miest na ubytovanie.

K tej zjazdovke na rohace. Ked ju budu stavat, tak nech daju z ostreho rohaca :) a najlepsie do severnej steny. Prvy zjazd by som doporucil Robertkovi, a celemu timu co odklepli tuto zonaciu :P Nech si uziju ;)

Bean

Zial vacsina verejnosti to privita. Protestovat budu len ochranari a zial o tych vacsina verejnosti tiez nema kladny nazor. Tito hajzli predaju aj nos medzi ocami, hlavne ze Robert vola po znarodnovani.
Vsetko je to zle, na prd, na p...

Forest

Chalani a slecny skoda sa o tom bavit. Ked som videl v lete na solisku kosodrevinu jak drancuju buldozery tak mi t obolo jasne kam t osmeruje aj tie hotely na strbskom plese asi preco postavily? Inak jedne nemenovany clovek ktory odisiel z vysokej funkcie povedal ze sa ludia budu cudovat ak otatry budu vyzerat ze je tolko projektou uz odkelpnutych a pripravenych ze to ej do sveta volajuce tak sa mame podla vsetkeho na co tesit, Zial mi co mame radi proirodu t oasi stastny smiech a radost nebude.

Spacer

Je to smutne, neviem, co viac dodat? Zasahovat do Belianskych tatier? Zjazdovka na hreben rohacov?

Honza286

Možná jsem se nevyjádřil úplně přesně, takže to lehce upřesním. V tom předpise není psáno nic o tom, že organizované skupiny musí mít průvodce, ale pokud jej mají, tak musí mít licenci jako horský průvodce (je to z důvodu bezpečnosti, znalosti lezecké techniky apod.).

Honza286

To Peter61: Sice nevím, z jakého zákonu to máš, ale je to jedno, poněvadž tam je psáno, že v horském terénu (nad 1 000 m) mohou (nikoli musí) provádět pouze horší průvodci. Dle mě to bude spíše zákon týkající se obecně průvodců a v tom případě platí totéž v lehce jiné podobě i v ČR, zřejmě i na Slovensku tomu tak bude). Je to v podstatě totéž, co platí v Praze, kde mohou dělat průvodce pouze lidí s licencí pro průvodcování v Praze, v horách mohou tedy provádět pouze licencovaní horší průvodci (ten přesný termín se bude stát od státu lišit).

Peter61

Pre Honzu286
z hiking.sk/…/turisticke_trasy_…

SZCZEGÓŁOWE ZASADY ORGANIZOWANIA WYCIECZEK ORAZ ZBIOROWYCH IMPREZ TURYSTYCZNYCH I SPORTOWYCH W GÓRACH .
§ 3.1. Wycieczki piesze lub narciarskie na terenach górskich, leżących na obszarach parków narodowych i rezerwatów przyrody oraz leżących powyżej 1000 m n.p.m., mogą prowadzić tylko górscy przewodnicy turystyczni.

Sona

Matador, vsimni si prosim, ze Tebou spominany clanok vysiel 2.7., zatial co clanok na sme.sk 29.10, takze tazko mozes porovnavat aktualnost informacii v oboch clankoch. V case pisania nasho clanku boli aktualne tie informacie, ktore tam su. V novsich clankoch mame novsie informacie, napriklad tu hiking.sk/…/schengen_a_turist…
uvadzame, ze podla informacii z Ministerstva ZP by mal byt novy navstevny poriadok prijaty pred buducorocnou letnou sezonou, mozno uz od februara.

Mudry

Zaujimavy prispevok akurat autorka musi byt absolutne neznala problematiky alebo jej to pisal Klauco co je takmer to iste: navstevny poriadok spracovava Sprava TANAP s KUZP v Presove od roku 2003 ale kym sa neschvali zonacia nepohne sa ani navstevny poriadok, preto je iluziou pisat co bude ked bude - uvedene navrhy su zrejme len snahou bradateho sekcneho vyuzit dva roky (uz len:-) vo funkcii na MZP SR a splatit tak sluby ktore ho do funkcie vyniesli...ak sa nemylim hm

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum