Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Počasie - Vysoké Tatry

Vrana

Sestry boli na Krivani v sobotu o 9:00. Svagor na Gerlachu vcera o 8:00. Burka ich nechytila.

Juh

Stabilnejsie pocasie zvykne byvat len cez babie leto, lenze problem je v tom, ze nikoto nevie, kedy sa dostavi ... Ostatne byva u nas loteria.
Aktualne su burky hlavne v zapadnej Europe, v Grecku a na Ukrajine.
Aktualna burkova aktivita za posledne 2 hodiny pre centralnu a vychodnu Europu blitzortung.org/…/index.php?l…
Priebeh pocasia pre Poprad/Tatry v auguste 2010 ogimet.com/…/gsynres?lang=en&…
Priebeh pocasia pre Poprad/Tatry v auguste 2011 ogimet.com/…/gsynres?lang=en&…

Peter Miler

Čaves, ako Tatranec práve sa dívajúci na celú panorámu môžem konštatovať, že dnes je to na túru ideál :-)) Ale samozrejme sa prikláňam k názorom ostatných - september tu už od nepamäti býva najistejší, ale zvykne sa vydariť a august. Niekedy...

Vladoravinger

Ahojte, nevie niekto ako to aktualne vyzera s pocasim. Su kazdy den burky? Kedy zacina obvykle zle pocasie? Oplati sa vobec ist teraz cez vikend hore?

Vlado

Samozrejme ,traduje sa,že najkrajšia v Tatrách (a horách všeobecne) je jeseň,podľa m,ožnosti s babím letom.Ale to by to babie leto muselo vyjsť.Zažil som aj to ale zažil som aj otrasné jesenné pobyty v horách s dlhodobými dažďami,vetrom,h,mlou a niekedy aj so snehom.Takže nejaké dlhodobé plánovanie a uvažovanie o počasí je dosť zbytočné-je to lotéria,buď to vyjde alebo nie.Najlepšie je pokiaľ máš možnosť vyraziť operatívne podľa krátkodobej predpovedi počasia-taká štvordňová predpoveď je už dosť objektívna,na dlhodobé predpovede sa neoplatí spoliehať tie sú dosť iluzórne.To sú moje skúsenosti s pobytom v horách.

Igor STRHÁRSKÝ

Toto obdobie (jul-august) je pre turistiku v Tatrach asi najhorsie - pocasie je nevyspytatelne a rychlo sa meniace. Idealne je presne ako pise PeterS - babie leto v septembri/oktobri, ak sa samozrejme vydari. Poniektore roky sa vobec nedostavilo, inokedy bolo krasne inverzne pocasie aj vyse mesiaca. Urcite by som radsej odporucal jesen...

PeterS

Na Tatry sa odporúča ako ideálne obdobie babie leto, na prelome septembra a októbra. Nevýhodou je však kratší deň na celodenné túry.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum