Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Počasie - Vysoké Tatry

Damuska

V sobotu sme prenocovali na Sliezskom dome, prišli sme cez Bielovodskú a Poľský hrebeň. V Lysej Poľane slnečno,bezvetrie, nádherné počasie, hore už chmáry a pod Poľským hrebeňom začalo pršať a silno fúkať, večer už to bolo dosť kruté, popŕchalo celú noc ,ale hlavne fúkal veľmi silný vietor, hlavne v nárazoch to malo grády...a v takom nečase kde tu svetielka nad Kvetnicou, no čo ja viem, došli asi všetci zdraví.
V nedeľu od Sliezskeho domu až po Skalnaté pleso vytrvalá hmla.

Rafo

Samozrejme tamten koniec týždňa... :)

Rafo

Tento koniec týždňa vyšiel v Tatrách Aladin presne podľa počasia. :))

Peto.z.bb

VF: Ostra a Tlsta, zamracene, vietor, dost kratko velmi velmi jemne mrholenie nejako tesne poobede.

Aďo.4

A ja si myslím,že cez víkend bol Aladin veľmi úspešný v predovedi počasia na Tatry.. :-D

MisoB

Sobota Popradské p. - Rysy: Zrána jasno, postupne sa od juhu nasunula oblačnosť so základňou cca 2100 m Okolo obeda ju rozfúkalo, po 15:00 znova oblačno a okolo 16:00 ľahký dážď. V noci aj v nedeľu ráno tiež pár kvapiek.

Peter61

Na Svišťovke začalo kvapkať okolo piatej. V noci dazd a zospodu to vyzeralo na riadnu vichricu na stitoch.
Tito dvaja mali riadnu guraz a asi aj davku stastia hzs.sk/?lang=sk&site=arc…

Motorkár

V sobotu ráno bolo na Štrbskom plese jasno, postupne sa zamračilo asi od výšky 2000 m aj zčernelo. Ale okolo 12 hodiny sa zázračne vyjasnilo a potom zase postupne zamračilo. Poobede miestami pršalo v Nízkych Tatrách a v noci na nedelu tiež.

Rastyslaf

boli ste niekto v tatroch cez vikend? ake bolo pocasie? aladin hlasil dazd (par kvapiek aj v sobotu poobede) zo soboty na nedelu, tak ci sa to splnilo...

Peto.z.bb

Peter61, problem je podla mna inde. A to v tom, ze ked Aladin vypocita malo zrazok, chcelo by to nejako doplnit ze este v dany cas stale existuje riziko burok, prip. len dazda (hoc Aladin vypocital, ze by zrazky mali padnut niekde vedla). A doplnit info o odhade rizika burok ci dazdov priamo do Aladina. Napr. ako zrazky oranzovou farbou (mozne maximum), ktora by bola cervena ak by islo o riziko burok. Detto k "slnecnej" ikone na webe HZS nejako doznacit to, ze riziko burok v dany den je stale dost vysoke. Na viacerych weboch je odhad rizika zrazok v percentach, toto je podla mna napomocny ukazovatel ktoremu porozumie snad kazdy.

Viserba

Zatiaľ podľa mojich dlhoročných skúseností september je určite lepší. Ale už som veľa krát bola vo Vysokých Tatrách v auguste a tiež sa nám pekne vydarilo počasie. Mesiac júl vôbec neodporúčam, je dosť premenlivé počasie a zvykne často pršať.

Vladoravinger

Boli sme v sobotu na Priecnom sedle o 8:30 rano a celou cestou bolo krasne. Podobne ako Petra61 v teme "pocasie" aj mna zarazili rodinky vyrazajuce na Priecne a na Prielom o 12tej, ked sme uz boli okolo Rainerky. A to sa uz zatahovalo a vzdialene hrmelo...

Juh

btw: Co som pozeral prognozy na vikend, tak zvlneny studeny font, s ktorym su momentalne spojene burky nad zapadnou Europou, by mal postupit nad Polsko, Moravu a Rakusko. Takze zatial je dobre pocitat s tym, ze cez vikend sa mozu vyskytnut burky, hlavne na Z, SZ a S Slovensku v poludnajsich a popoludnajsich hodinach.
Do vikendu sa to este moze zmenit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum