Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hikeplanner

MisoB

Niekedy sa ťažko rozhodovať čomu dať prednosť pri zmätku a nezrovnalostiach, čo vládne medzi centrálnou evidenciou TZT na KST, smerovníkmi a terénom. Ako sám píšeš, trasa KLESÁ z Nižného do Vyšného sedla - divné, že?
Na Hiking mape (a teda aj v databáze hikeplannera) to v tejto oblasti máme nasledovne:
1) Nižné Šiprúnske sedlo 1350 m (podľa KST 1327) tak ako je v teréne.
2) Vyšné Šiprúnske sedlo 1380 m (podľa KST 1385) máme umiestnené v správnej nadmorskej výške, tam kde sa odpája vrcholová červená na Šiprúň - ale tadiaľ ož zelená nevedie!
Slovom, to rázcestie zelenej a červenej POD Vyšným sedlom tam nemáme - bolo by už nadbytočné. Preto ťa aj plánovač vedia tak ako píšeš.

2012

Zdravým.
Pri prechádzaní Veľkej Fatry som si všimol nezrovnalosť v oblasti šiprúňskych sediel v porovnaní s hike plannerom. Prechod bol pozvolný po zelenej z Nižného do Vyšného sedla a ďalej po zelenej smerom na Vtáčnik. V hike planneri ma to vracia späť do Nižného, keď Vyšné zadám ako medzibod. Myslím, že tu je chybička. Vďaka za odpoveď

Marcel.c

Cast Orlej prte medzi Skrajny Granat a Krzyzne vypocital hikerplanner na 4 hod. 56 min. Je to primerany cas? Mne sa to zda prilis vela. Pritom cely zvysok trasy, ktory je dvojnasobne dlhy spocital na 3 hod. 23 min., co mne pripada ako realisticky udaj.

M@tus

Vďaka :) cez mapu som to aj robil. Len keď to dám tlačiť z mapy, tak tam je mapa, výškový profil ale nie je tam ten výpis trasy ako v HP nie?

MisoB
  1. V HP nie je možné plánovať medzi pohoriami :(. V pohode to ale ide cez mapu: kliknes pravým a vyberieš začiatok/ medzibody/ koniec trasy ľubovoľne... a dáš vypočítať.
  2. V databáze je omylom Šiprúň zaradený v Malej Fatre - opravíme. Aj plánovanie naň už teraz vyriešiš cez mapu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum