Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hikeplanner

Vrana

privedene do extremu je tak uz teraz. V realite placka ale vykresleny profil ma celkom zvlneny

mapy.hiking.sk/?hpid=mhXZG

Vsak porozmyslajte. Mne sa vidi ze pri tych turach v oblakoch je to zavadzajuce. Nie kazdy si dokaze vysledok interpretovat spravne.

Lubo

Ano, da sa aj tak, no takyto postup ma ten problem, ze ak nieco osciluje napr. medzi 500 a 550 metrami, tak to bude vyzerat, ze ta tura ma vela prevyseni a ono to bude len klam mierky.

Vrana

To nie, to by bolo ploche uplne vsetko

Lepsie ked sa bude skala Y menit tak ako doteraz ale vyratava sa aj minimum. Napr. pre tu hrebenovku ZT by vyratalo minimum trebars 1500 m. Maximum je v poriadku uz teraz.

Lubo

A co konkretne navrhujes?
Pouzivat pevnu skalu Y osi napr. 0-2700?

Vrana

Mam navrh na drobne zlepsenie do hikeplanera.

Nedalo by sa po vypocitani trasy nieco spravit s profilom trasy, tak aby lepsie odrazal skutocne stupania a klesanie. Ide o to, ze mierka osi Y (nadmorska vyska) vzdy zacina od 0 a konci na cisle vyssiom ako je max. nadmorska vyska na trase. Potom dochadza pri zobrazovani tur, ktore vedu vo vyssej nadmorskej vyske k skresleniu resp. k splosteniu profilu trasy.

Dobre to je vidno napr. na hrebenovke Zapadnych Tatier. Ak zadam ako pociatocny bod Brestovu a koncovy bod Bystru. Zobrazeny profil trasy je ralativne plochy vdaka tomu ze nadm. vyska neklesne pod 1800 m, pricom prevysenie na trase 21 km je 2435 m.

Naproti tomu trasa v Malych Karpatoch: Bukova vlak - Pezinska Baba ma na viac ako dvojnasobnej vzdialenosti 47 km prevysenie 2344 m a graf slusne kmita.

Myslim, ze to nebude ani vela roboty :)

Freshman

Ahoj. Cez Hikeplanner mám naplánovanú trasu. Dole dám uložit trasu a vybehne tabuľka "krátky popis/komentár. Niečo tam napíšem a dám aby trasa nebola verejná. Kliknem na uložiť. Napíše trasa uložená. Potom sa preliknem na Moja mapa, nájdem si uloženú trasu a otvorím ju. Prosím Vás, kde nájdem popis ktorý som zadal do okna "krátky popis/komentár? Myslím, že keď trasu ukladám cez kresliť a editovať, ten popis sa zobrazí bez problémov. Ďakujem.

Lubo

Ak ti to nejako nehori, viem ti to exportnut aj rucne. Napis mi mail, nech nezabudnem a pozriem sa na to :-).

Jjano

Nie, spravil som si sadu výletov s tým, že GPX si z nich stiahnem dodatočne... :-)

Lubo

@jjano
Akoze niekolko hodin? Tak dlho si to hladal?

Jjano

Hmm, tak to som niekoľko hodín sedel za počítačom zbytočne... Idem to dať do tých nápadov.

Lubo

@Jjano
Ano, mas pravdu, uz ulozenu trasu v Hikeplanneri po jej opatovnom zobrazeni nie je mozne exportovat. To sa da len hned potom, co trasu vypocitas cez Hikeplanner - je tam tlacitko exportovat. Samozrejme, musis byt registrovany a prilaseny.
Napis nam to prosim do napady.hiking.sk a pri niektorej aktualizacii to zrealizujeme.

Jjano

Mišo, ďakujem. Mne to tak, ako píšeš, nefunguje.

Píšeš: "prepneš sa na záložku Hikeplanner a v nej na podzáložku vyhľadávanie -> klikneš Stiahnuť GPX.".

Ja keď kliknem na záložku Hikeplanner, tak už mám hneď vysvietenú podzáložku "Vyhľadávanie" a na nej nemám možnosť "Stiahnuť GPX", ale je tam panel pre zadávanie trasy na mape("V mape nájdi začiatok a pravým kliknutím ... deleted ...... stlač Vypočítať", ďalej prázdny zoznam "začiatok", "medzibody" a
"koniec" a rozbalovacie menu "Optimalizuje trasu pre...".

Nijaká "Stiahnuť GPX" sa mi tam neobjavuje.

Ja som na W7PRO a skúsšam aj v CH26 aj v IE10.

MisoB

Na záložke Moja mapa môžeš mať aj trasy naklikané ručne, nielen uložené vyhľadávaním cez Hikeplanner, preto je jej názov "všeobecbejší".
Včuľ k exportu: v Moja mapa si klineš uloženú trasu -> zobrazí sa ti na mape -> prepneš sa na záložku Hikeplanner a v nej na podzáložku vyhľadávanie -> klikneš Stiahnuť GPX.

Jjano

Je možné expertovať trasu, ktorú mám uloženú v Hikeplanneri (alebo v Turistickej mape? stále neviem rozlíšiť, čo je čo... je to pravý panel v TM, ale záložka je Moja mapa, ale nadpis zoznamu je Hikeplanner... uff) do GPX alebo KML? Neprišiel som zatiaľ na to, že ako.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum