Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tote sňežňice nam nebudze treba

Dalibor Belluš

Takže netreba! Radšej si zoberte Ratrack
Dobre sa to čítalo, zaujímavé fotky, pokial ste správne odhadli svoje schopnosti tak je to ok.

.ph

Počuj Peter, čo keby si na kurzoch spravil aj minikurz pravopisu. Mne by sa zišiel :-)

A malá poznámka pre Ľuba, nedalo by sa spraviť, aby boli komentáre v diskusii editovateľné?

.ph

Som rád že sa vám článok páčil. Akcia to bola extrémna, no určite nie posledná. Ani ja a ani Peter nie sme zelenáči a snehom sme sa už brodili viackrát, nečakal som však že zapadneme po pazuchy a že sa budeme plaziť. Článok som napísal hlavne preto, že na fóre sa často objavujú otázky typu: Chystám na zimný prechod VT/NT. Treba tam snežnice (lyže, mačky, čakan a pod.)? Nech si neskúsený turisti urobia názor na základe článku.

Peter61

cca dva dni pred nami slapali na lyziach Popradcania a na povale budy v Zdiarskom sedle ktosi tiez prespal ( Vhtrek KE ?)

Adushka

Riadne ste si dali, pamatam si, ako sa to rozoberalo v diskusii tesne po akcii.. tak som rada, ze aj na clanok to vydalo :) No, mne stacila jedna tura, kde som sa zabarala po pas (na NT Salatin), a v momente som kupovala sneznice :) a aj vacsinou ich so sebou aj na zimne tury trepem.. len parkrat sa stalo, ze som ich nepotrebovala, vacsinou sa zidu.

Sigor

pekny clanok.Napada mi len jedno"prvy a posledny krat".:)/aspon u mna/

Boro

Jjano. zažil som to, keď sme kedysi dávno sa vybrali cez Malú Fatru a pretože sme na Dolniakoch už mali jar, tak sme si mysleli, že bude aj na Fatre. No a na hrebeni nás to takto postihlo. A úplne najhoršie bolo, že sa mi občas do kosodreviny v hĺbke zakliesnila topánka a ja som ju nemohol vytiahnuť, pretože som tam uviazol až po "oné" a druhou nohou som sa nemal o čo zaprieť. Jój, to bola sranda.

Peter61
no ved preto som ti to prelozil. Chybne rozhodnutie nevziat sneznice (je rovno na tytulke) a vyrazit dalej z KH na zapad -)

opat zacitujem "(S)mějte se hezky. "
lezec.cz/clanky.php?key=7753

Jjano

Obávam sa, Peter, že nerozumiem reči tvojho kmeňa... :-)

Peter61

jjano :
Myslim, ze slovensky problem slabych vysledkov citania s porozumenim nie je len u posluchacov 4.rocnika ZDŠ, ale aj u starsich. Titulok je z kategorie "največše cigaňstva na Vihodze" typu "kapurkova" etc.
Takze ak si sa nedocital az na koniec ku "vyroku na zamislenie" ( to zvladne malokto):
bola to hovadina, ktoru som vymyslel JA !

Jjano

Boro, pokiaľ sa iba brodíš, tak je to vyčerpávajúce, ale dá sa. Bezmocnosť je až vtedy, keď sa cez vrstvu snehu prepadneš do kosodreviny a ostaneš visieť. Človek ostane zachytený batohom a pazuchami, nohy sa nemajú do čoho zaprieť, iba bicyklujú :-) Stalo sa mi to raz na Salatíne, bol som sám, nemal kto pomôcť a doteraz sa mi o tom snívajú zlé sny...

Jjano

Čítal, ale titulok a prvý odsek nedávaju odpoveď na moju úctivú otázočku ... :-)

Boro

To brodenie vysokým snehom si viem živo predstaviť. Je to úplne smrtelná únava a bezmocnosť. Bezva článok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum